Facebook hozzászólás
789

63 év – 63 kalap – II. Erzsébet urakodása kalapokban elbeszélve

Mindenkiből úrinőt varázsol egy jó kalap! Ez így igaz, ám ehhez is szükség van – leginkább – ízlésre! Amúgy, ha nincs frizurád, de elegáns szeretnél lenni, pik-pak, csodát tesz egy kalap! Az más kérdés, hogy milyet! Magyarországon ma nincs igazán divatja a kalapnak! (Sajnos!) A brit uralkodó azonban mindig olyan elképesztő fejfedőket használ – viccesen korona helyett -, hogy az hihetetlen! Mindig igazi – idézőjelben – divatdiktáror! De ne feledd! Hiába Tied a legjobb kalap, azt tudni kell viselni is!

II. Erzsébet gyémántjubileumán, Kép: Mediaklikk

II. Erzsébet királynő 2015. szeptember 9-én túlszárnyalja üknagyanyját, Viktória királynőt, a trónon töltött 63 év és 218 nappal pedig ő lesz az Egyesült Királyság történetének leghosszabb ideig regnáló uralkodója. E jeles alkalom ünneplése okán a ShopAlike készített egy összeállítást II. Erzsébet uralkodásának fontos és érdekes mérföldköveiről, minden eseményt egy, az uralkodónő által az adott évben viselt kalap szimbolizál.

Kép: sajtóanyag

Érdekességek:

  • A királynő kalapjának karimája sosem lehet akkora, hogy eltakarja a kilátást, a hátulja nem érhet hozzá a kabát gallérjához, a teteje pedig nem lehet olyan magas, hogy az akadályozza Őfelségét a járművekből való ki- és beszállásban.
  • Egyes szakértők szerint II. Erzsébet királynő már több, mint 5000 különböző kalapot viselt uralkodása során.
  • II. Erzsébet kalapjait 25 éven keresztül Philip Sommerville készítette, aki közeli kapcsolatot ápolt a királynővel, gyakran leveleket is váltottak. Sommerville nyugdíjazása után, 2008 óta a királynő kalapjait a királyi szabónő, Angela Kelly tervezi, de előfordul, hogy jeles alkalmakkor a világhírű brit kalapkészítő, Rachel Trevor Morgan munkáira esik a választás.
  • A világ talán legrangosabb lóversenye az Egyesült Királyságban rendezett Royal Ascot, amin a hagyományok szerint minden évben részt vesz II. Erzsébet királynő is. A befutók mellett azonban – persze nem hivatalosan – a királynő aktuális kalapjának színére is lehet fogadni, az idei első három favorit a sárga, a kék és a barackszín volt, ám végül a júniusi eseményen Őfelsége rózsaszín kalapot viselt, ezért a tippért ötszörös szorzót fizettek.

II. Erzsébet egyszer Magyarországon is járt! 1993-ban az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád meghívásának tett eleget. Sok hivatalos program mellett a brit uralkodó, aki ma is él hal-hal a lovakért, ellátogatott Kecskemétre, és Bugacon megnézett egy csikós bemutatót. Akkor viselte ezt a kék kalapot! A királynő ereiben egyébként magyar vér is csörgedezik. Egyik ükanyja Rhédey Klaudia magyar grófnő volt!

 

II. Erzsébet brit uralkodó 2016. június 16-án megapartival ünnepli 90. szülinapját! Még Te is elmehetsz, ha időben foglalsz szállást és repjegyet! Pazar egy parti lesz, itt olvashatod a legfontosabbakat!

Forrás: http://www.shopalike.hu/erzsebet-kiralyno-kalapjai



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!