Facebook hozzászólás
662

5+1 dolog, ami miatt el kell menned Berlinbe!

Előkapsz egy útikönyvet, vagy letöltesz egy jó kis alkalmazást a telefonodra, és mindent látsz Berlinről! Én most mindezek nélkül mutatom meg, mi az, amit ki kell próbálnod a német fővárosban, hogy minél többet megtudj erről az elképesztő városról és lakóiról! Gyere velem egy kis felfedezésre!     

Berlin a világ egyik leglátogatottabb városa télen-nyáron. Elképesztő műkincseket és érdekességeket találsz a mintegy 180 múzeumában. Hozzávetőleg 150 koncertterme, három operája, megszámlálhatatlan színpada ontja a napi legalább 1500 rendezvényt. Egy biztos, hogy nincs olyan ember, aki nem találna valami fogára valót!

Hajóút Berlinben, Kép: László Márta
Hajóút Berlinben, Kép: László Márta

Szenzációs a tömegközlekedés, bárhova eljutsz pillanatok alatt, a turistáknak szóló jegyrendszer pedig egészen praktikus! Figyelem! A nyugdíjasokat mindenütt kiemelten kezelik, ha van, érdemes vinni a magyar nyugdíjas igazolványt, mert arra is kiadják a kedvezményt pl., ha hajózni mész! Hajózni pedig kell, mint tudjuk! Berlinben többféle hajókirándulás közül választhatsz. Az egy- vagy a háromórás úton bejárhatod a német főváros legismertebb pontjait anélkül, hogy egy lépést is tennél. A hosszabb, egynapos utakon megismerheted a város környéki tavakat is.

Repülő lóg ki a múzeumból, Kép: László Márta
Repülő lóg ki a múzeumból, Kép: László Márta

Berlinben minden sarkon találsz egy múzeumot! Bármerre mész, biztosan belebotlasz egy olyan gyűjteménybe, amiből csak egy van. Itt van például a Német Technikai Múzeum repülőtörténeti kiállítása. Már az meghökkentő, hogy „kilóg belőle” egy Douglas C-47 „Skytrain”, a nyugat-berlini blokád idején működő légihíd emlékműve.

Új szálloda Berlinben, Kép: László Márta
Új szálloda Berlinben, Kép: László Márta

Évente több mint 30 millió vendégéjszakát számol a berlini turizmus. Ebből is látszik, mekkora az érdeklődés a város iránt. Minden pénztárcához illő szállást találsz, de ha az építészet is érdekel, érdemes be is kukkantani egyikbe-másikba! Nekem ez tetszett legjobban!

Belső kert Berlinben, Kép: László Márta
Belső kert Berlinben, Kép: László Márta

Nem csak a nagy szállodákat, a belső tereket is rendkívül igényesen alakítják ki. Vallják, hogy a zöld metropolisz életminőséget teremt. Sétáink közben érdemes bekukkantani egy-egy udvarba is! Ez egy pár irodaház közös, belső tere. Igényesen, körültekintően, mindenhova növényeket ültetnek. Munka közben jó ide kiülni egy kávéra!

Vietnami konyha Berlinben, Kép: László Márta
Vietnami konyha Berlinben, Kép: László Márta

Berlinben egymást váltják a kávézók, az éttermek. A szakirodalom szerint – és nekem is ez a véleményem – a berliniek életstílusának része az étkezés. Legalább húsz Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet a német főváros. Egyik vendéglátóhely jobb, mint a másik, és mindig van mit megbeszélniük a helybelieknek. Nincs olyan nemzet, melyik ne képviseltetné magát! Úgy jött ki a lépés, hogy a multikulturálitás fellegvárában épp egy vietnami vendéglőbe „botlottunk bele”. Rákos tavaszi tekercsem valami eléképesztően finom volt, nyomozni kezdtem, és hamarosan megírom a receptet is!

Sör Berlinben, Kép: László Márta
Sör Berlinben – alapítva: 1328-ban, Kép: László Márta

Ne feledkezzünk meg a sörről sem Berlinben! Specialitásuk az alacsony alkoholtartalmú búzasör. Több kiskocsmát is találhatsz, ahol helyben készül a remek nedű. Vannak, akik a „vastagabb” ír söröket kedvelik, de ha meleged van, ha Berlinben vagy, mindenképp kóstold meg a helyi specialitást! Egészségünkre!

U2: Berlin, 2017! Ezt láttuk, hallottuk!
Fergeteges koncertet adott a U2 a berlini Olimpiai Stadionban! Több mint 70 ezer rajongó énekelt, és ünnepelte az együttest. Az ír rockzenekar működése legsikeresebb korongjának, a The Joshua Tree megjelenése 30. évfordulója alkalmából indult amerikai és európai turnéra. London után rögtön Berlin következett – vélhetőleg nem véletlenül -, majd Róma, Amszterdam, Párizs…, de gyakorlatilag az európai koncertekre már minden jegy elkelt!

       



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!