Facebook hozzászólás
1 227

4 dolog, ami azonnal agyadba villan!

Pikachu, Charmander, a Rakéta-csapat és persze az elmaradhatatlan tazók; a 2000-es évek kultikus, japán rajzfilmje, a Pokémon máig nosztalgikus emlékeket ébreszt azokban, akik néhány évvel ezelőtt minden szombat és vasárnap reggel felkeltek, csak hogy megnézzék Ash és Pikachu kalandjait.

Pikachu, Kép: Japánspecialista
Pikachu, Kép: Japánspecialista

Noha a Pokémon eredetileg egy konzolra tervezett játék volt, Magyarországon gyerekek és tizenévesek ezrei keltek fel hétvégenként minden reggel az animesorozatért. 2016-ban a Pokémon már a 20. születésnapját ünnepli, és decemberben immár – a rajongók nagy örömére – a 7. generáció érkezik a japán „zsebszörnyekből”. De mi az a négy dolog, amely neked is biztosan ismerős lesz, ha a Pokémonra gondolsz?

Pikachu

Pika-pika-pika-chuuu – bizonyára sokan még most is a fejükben hallják a Pokémon egyik legismertebb figurájának hangját. Pikachu apró, sárga, elektromos típusú faj, amelynek legerősebb támadásai a Villámcsapás és a Volt Öklelés. Azt már kevesebben tudják, hogy nevét a japán pikapika, vagyis szikra, valamint a csú, vagyis az egerek cincogásának hangutánzó szava után kapta. Pikachut, a  Pokémon franchise kabaláját a legtöbben Ash Ketchum, az animesorozat főszereplőjének legjobb barátjaként ismerjük, akivel számtalan felejthetetlen kalandot éltek át.

Ash

Ash Ketchum a Pokémon animesorozat főszereplőjeként tízévesen kapja meg első pokémonját Palett városában. Mivel azonban elalszik, és elkésik a pokémonválasztásról, már mindhárom kezdő fajt elvitték azok, akik időben odaértek. Ashnek így marad Pikachu, akivel túlzás nélkül megrázó élmény az első találkozása. Végül azonban, miután megvédi pokémonját egy csapat Spearowtól, barátságot kötnek, és az évek során nemcsak a Rakéta-csapatot tángálják el rendszeresen, de a Pokémon Ligában is sok sikert érnek el együtt.

Rakéta-csapat

Készülj a harcra, és vele a kudarcra! Megmentjük a világot a pusztulástól, zászlónk alatt egyesül majd minden ember… Szólt a Rakéta-csapat bemutatkozó szövege, mely után a Jesse, James és Meowth alkotta csapat általában megpróbálta ellopni Ashtől Pikachut. A köztük zajló csaták rendszerint a háromtagú banda csúfos vereségével és kínos visszavonulásával végződtek, noha a Rakéta-csapat sokszor tört borsot Ash és barátai orra alá.

Tazo

Kis, színes, pokémonokat ábrázoló korongok, melyeket a chipseszacskókból lehetett kihalászni, és sokan nem is játszottak vele, csak gyűjtötték és csereberélték őket – az akkor féltve őrzött gyűjtemények közül néhányat ma eladásra kínálnak. A tazóké az a korszak volt, amikor a chipset csak azért vettük meg, hogy a zacskóba könyékig nyúlva izgatottan keresgéljük azt az egy-két ritka tazót, amely még nem szerepelt a gyűjteményben. Ha megtaláltuk, a chips sokszor már nem is kellett…

Rakéta-csapat, Kép: Japánspecialista
Rakéta-csapat, Kép: Japánspecialista

A Pokémon kultusza mára már csökkent – főként Európában –, de Japánban még mindig legendás. Jámbor Aliz, a Japánspecialista utazási iroda szakértője személyesen is megtapasztalhatta a pokémonok iránti rajongást.

Japánban Tokióban és Oszakában is van Pokémon Múzeum, ahol a látogatók nemcsak játszhatnak a játékkal, de akár érintőképernyős Pokédexen olvasgathatnak a különböző típusokról. Noha a játék már 20 éves, továbbra is töretlenül népszerű; a Pikachu- és Ash-jelmezes figurák máig is éppúgy részei az anime- és mangafesztiváloknak, mint a legújabb animék „szereplői”. Ugyanezt látjuk a magyar rajongókon is, akik közül sokan utaznak Japánba, hogy felkeressék a Pokémon Centert, vagy épp a legnépszerűbb, animével kapcsolatos helyeket.-

Ötletünk: íme, öt tökéletes ajándék japánkedvelőknek!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!