Facebook hozzászólás
539

200 animációs film 5 nap alatt? Ezt megnézzük!

Hamarosan kezdődik a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál! November 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról.

Tizenötödik évadához érkezett a budapesti Anilogue Animációs Filmfesztivál. Az Uránia Filmszínházban és a Kino moziban november 29. és december 3. között az elmúlt év legfrissebb és legjelentősebb animációs alkotásait mutatják be.
A nyitófilm ezúttal Kínából érkezett: a Have a Nice Day című, egész estés animáció a tarantinói film-noirt napjaink kínai külvárosi alvilágába helyezi – ezzel a szokatlan kombinációval hazájában is nagy port kavart.

Have a nice day  Kép: sajtóanyag
Have a nice day Kép: sajtóanyag

A fesztivál öt napja alatt több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat a közönség, köztük a legendás Makoto Shinkai új filmjét is. A Your Name Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett, Budapesten az első és egy ideig valószínűleg egyetlen mozivetítését az Urániában tartják.

Your Name  Kép: sajtóanyag
Your Name Kép: sajtóanyag

Az Anilogue idei vendége Finnország lesz, így az új finn animáció legizgalmasabb alkotásaival ismerkedhetnek az érdeklődők. Budapest legnagyobb animációs fesztiválján idén számos gyerekprogram várja majd a családosokat.
A Makám együttes és a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói közös, animált látványkoncerttel készülnek, a Bölcs Kavics alkotócsoport videójáték-készítő workshopot tart, és több animációs program várja a látogatókat a Magvető Caféban, a Budapest Schoolban és a Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárban is.

Novemberben alaposan felráznak bennünket
Eddig 17 országban játszották nagy sikerrel, 16 millió néző látta szerte a világon a Queen dalokból készült, We Will Rock You című musicalt. A Londonban 2002-ben debütált előadást most Budapesten is bemutatják november 24-én, a BOK Csarnokban.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!