Facebook hozzászólás
282

1441 medence száll ringbe

Már zajlik a nagy hazai fürdőverseny, Az Év Fürdője. A termalfurdo.hu 2016. május 1. és augusztus 31. között, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával, második alkalommal szervez közönségszavazást, amelynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit keresi.

MEGHÖKKENTŐ SZÁMOK

Magyarország termálvízkészlete az 5. legnagyobb a világon. Sehol máshol nincs ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas termál- és gyógyvíz. A verseny igazi izgalmát az adja, hogy majd 200 fürdő áll rajthoz idén nyáron, ami további – egészen meglepő – számokban kifejezve 1441 medence, 495 szauna és 342 csúszda összecsapását jelenti.

Széchenyi Gyógyfürdő fürdőzőkkel, Kép pixabay
Széchenyi Gyógyfürdő, Kép pixabay

HÁROM NYERTEST HIRDETNEK

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is a három legnépszerűbb fürdő nyer. A fürdőbe járó közönség Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016, A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriákban voksolhatsz kedvencedre a www.azevfurdoje.hu oldalon. A három kategóriát azért így hozták létre a szervezők, hogy még a kisebb, regionálisan vagy helyi szinten ismert fürdők is eséllyel indulhassanak, ne az országosan vagy nemzetközi szinten ismert fürdőkkel versenyezzenek, hanem a hozzájuk hasonlókkal. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kevésbé ismert fürdők is szép számmal tudták mozgósítani közönségüket. A verseny célja idén a tavalyinál is több emberrel megismertetni a magyar fürdőket, illetve felhívni a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira. A szavazók között értékes jutalmakat sorsolnak ki.
NEM INDULNAK A TAVALYI GYŐZTESEK
A 2015-ben nyertes fürdők, a Hungarospa Hajdúszoboszló (Az Év Fürdője 2015), a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ (Az Év Feltörekvő Fürdője 2015), a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő (A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015) nagy érdeklődés és szavazói aktivitás mellett, szoros versenyben győzedelmeskedtek, idén az esélyegyenlőség jegyében nem állnak rajthoz. Róluk részletesen itt olvashatsz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!