Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. június 03. 17:00 | PP-Eletforma

cipődivat

Új divat, régi hagyományok – szép és környezetbarát

Kis darabszám, kézimunka, kiváló minőség, egyedi dizájn, környezettudatosság, újrahasznosított alapanyagok, társadalmi felelősségvállalás – ez jellemzi azt a márkát, amelyet most bemutatunk!

Krómmentes technológiával cserzik a bőrt

A brazil cipőmárkával Ötvös Kinga,a márka kizárólagos magyarországi forgalmazója 2013-ban találkozott először Barcelonában. A márka filozófiája, a lábbelik kényelme arra ösztönözte, hogy a mára világhírű termékeket elhozza Magyarországra.

A „Caboclo műhely” északkelet Brazíliában, a „bőrcivilizáció” bölcsőjében található. Egészen a gyarmati időkre kell visszanéznünk, amikor a ruházaton túl még az ajtók, ablakok, tetők, ágyak is bőrből készültek. Abban a korban komoly technológiát, tudást dolgoztak ki a mesteremberek, ami generációról generációra szállt, ám ’60-as években a gyárak diktálta tempóval, a modern eszközökkel, a kémiai cserzés gyorsaságával a mesteremberek nem tudtak lépést tartani.

A márka alapítói felkutatták azokat a mestereket, akik még ismerik és folyamatosan alkalmazzák a régi technikákat. Megtalálták azt a műhelyt, ahol a mai napig krómmentes technikával cserzik a bőrt. A nem mérgező, környezetbarát eljárás ugyan jelentősen lassítja a cserzési folyamatot, így a termelést is, de erre értékként tekintünk, nem problémaként. Valamennyi cipő és szandál talpa régi gumiabroncsból készül, ami mára a márka védjegyévé vált.

A régi gumiabroncsból készült talpak mára a márka védjegyévé váltak

Minden egyes lábbeli kézzel készült, ötvözve a tradicionális kézműves technikát a modern szemlélettel és irányzatokkal. A Caboclo márka célja többek között, hogy megmentse és visszaillessze a piaci életbe azokat a kézműves kultúrákat és ősi öltözködési termékeket, amelyek az idő során feledésbe merültek, eltűntek.
De ma már a legnagyobb márkák is a környezetbarát ruhák felé fordultak.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!