Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 24. 11:00 | László Márta

TAVASZI SMINKTREND

Tovább trónol a fukszia!

Végre a bőrünkön is érezhetjük a tavaszt, így sorra kerülnek elő a gardróbból a színesebb darabok. Vajon a neszeszerünkben mik lesznek az idei év a must-have kozmetikumai? Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make up-artistja segít eligazodni a szezon legmenőbb irányzatai között.

– Ezúttal nincs egyetlen domináns korszak, amihez nyúltak a sminkesek, de megfigyelhető, hogy minden évtizedből visszaköszönnek a legjellegzetesebb stílusjegyek. A húszas évek füstös szemeit, az ötvenes évek vörös ajkait, a hetvenes évek bronzosítós arcformázását, vagy épp a nyolcvanas évek színes szemfestéseit egytől-egyig felvonultatják az idei trendek – kezdte a szakember.

Tovább trónol a fukszia, Kép: MOM Park

Kép: MOM Park

Főszerepben a rózsaszín

A divatban óriási reneszánszát éli a rózsaszín, a fast fashion üzletek kínálatában minden megtalálható a púderesebb árnyalatoktól egészen a vadabb pinkes tónusokig. Sokan az érzékiséggel, míg mások a kislányos bájjal párosítják ezt a színt, így nem véletlen, hogy a sminkek terén is örök kedvenc.

– Idén nem várható trónharc a színek között, ugyanis két eltérő irányzat jelentkezik egyszerre: a rózsaszín árnyalatai a letisztult, természetes nude vonalban köszönnek vissza, míg a pirosas, kissé fuksziába hajló rúzsok és a kontrasztos, erőteljes sminkek is töretlen sikernek örvendhetnek a szezonban – tette hozzá Márti.

Napsütötte, meleg árnyalatok

Jó hír azoknak, akik idegenkednek a rózsás színektől, hogy a nappali sminkek terén idén a narancs és a barack árnyalatai azok a tónusok, amelyeket játszi könnyedséggel beépíthetünk a mindennapokba.

Ezek nélkül ki se lépj a lakásból indén tavasszal!
Az idei tavaszi kiegészítő-trend sokkal inkább merészebb darabokat diktál, mint máskor. Szerencsére azonban a praktikusságot is szem előtt tartották a neves divattervezők, így hétköznap is bátran hordható táskákat és ékszereket viselhetünk a következő hónapokban.

– Nem kell hozzá más, mint felvinni egy kis bronzos-barnás árnyalatot a szem köré, az arccsontra egy kevés barackos-narancsos pirosítót, ami kifejezetten üdévé varázsolja az arcot, és az ajkakra egy fényesebb, narancsosabb, de éppen csak pigmentált rúzst vagy szájfényt. Ezeknek a segítségével egy visszafogott, mégis friss, nyárias hatást érhetünk el – – tanácsolta.

A bevállalós alkalmi smink

Estére persze jöhetnek az extrémebb megoldások, a partikon ezúttal a metál fények helyett a csillámporé lesz a főszerep.

– Számos divatanyagból visszaköszönnek a glitteres ajkak, ugyanakkor ez csak azoknak ajánlott, akik szeretnek feltűnést kelteni. Ez a smink szó szerint csillámlik, ugyanis a szájfénybe glittereket tapasztanak. –

A divatmagazinok fotóin a glitter-ajkak jellemzően halántékig felívelő pirosítóval tűnnek fel.

– Ez a felviteli technika kifejezetten erős tendenciaként jelentkezik az idén, azonban formabontó, extrém hatása miatt még képlékeny a sikerútja. Az is elképzelhető, hogy csak tiszavirág-életű lesz – zárta le a sminkmester.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!