Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. február 08. 13:00 | PP-Eletforma

mosolydíj

Íme, az Oscar díjas mosolyok! Te melyikre szavaznál?

Fogorvosaink ebben az évben is összeültek, hogy a jelöltek mosolyát górcső alá véve megszavazzák, a különböző kategóriák jelöltjei közül kik lennének a nyertesek, ha „csak” a mosoly számítana. Lássuk, kik lettek az Mosolydíj győztesei!

A „Legjobb színész” kategória jelöltjei közül a Rózsakert Medical fogorvosainak egyöntetű véleménye alapján Bradley Cooper: mosolya lett a befutó.

Bradley Cooper

Érdekesség, hogy ő már tavaly is a jelöltek között szerepelt – bár akkor a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában indult az Amerikai botrányban nyújtott alakításárét – és fogorvosaink már akkor is az ő mosolyát tartották a legszebbnek és legharmonikusabbnak. De milyen is pontosan a nyertes mosoly, amit idén az Amerikai mesterlövész című filmben is megmutatott? Lássuk!

Bradley Cooper: A nagy metszői a kis metszőkhöz és az alsó ajkához képest kissé rövidek, viszont hegyes álla miatt ettől kissé finomabb, „kerekebb” csibészes mosolya. Ehhez járulnak hozzá hosszabb szemfogai is. Tökéletesen férfias.

Eddie Redmayne

Eddie Redmayne: A tökéletes mosoly szempontjából a kategória nagy esélyese Bradley Cooper mellett Eddie Redmayne volt, egy hajszállal csúszott csak le a dobogó legmagasabb fokáról. A mindenség elméletében nyújtott alakításáért azonban komoly Oscar díj várományos… Ha fogsorra mondhatjuk azt, hogy szexi, akkor az övé mindenképpen az: kettesei rövidebbek egyeseinél, szemfogai hegyesek, de nem hosszabbak metszőfogainál. Egyáltalán nem hétköznapi fogainak formája, mégis arcával abszolút harmonikus egészet alkot.

Steve Carell

Steve Carell: A Foxcatcher-ben annyira elmaszkírozták, hogy csak nehezen ismerhetjük fel, fogorvosaink természetesen nem ilyen formában elemezték fogsorát. A való életben fogai szabályosak, bár nem annyira, hogy azt feltételezhetnénk, nem a sajátjai. Bal szemfoga kissé beljebb dől, nagy metszői pedig minimálisan jobbra, természetes hatást keltve. Jobb hátsó fogai feltehetőleg arany inlay-esek, eltérő árnyalatukból következtetünk erre.

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch: A Kódjátszmában nyújtott alakításáért Oscar díjra jelölt Cumberbatch fogsora és mosolya legalább annyira egyedi, mint ő maga. Hosszú fogai tökéletesen harmonizálnak hosszúkás arcával, szűk fogíve miatt, ha szélesen mosolyog, nagyon feltűnőek oldalt fekete háromszögei, az ajakzug és a fogív között. Felső ajkának formája miatt a felső kis őrlők felett a szokásosnál jobban látszik fogínye.

Michael Keaton

Michael Keaton: Minden bizonnyal nem a természetnek köszönheti mosolyát: hosszúkás arcát kissé szélesebb felső fogívvel próbálják kompenzálni, valószínűleg körhíd segítségével. A színe is túl fehér, ezért természetellenes hatást kelt. Ettől függetlenül természetesen imádjuk színészi alakításait. A Birdman-ben nyújtott alakításáról pedig csakis szuperlatívuszokban írnak a kritikusok.

Legjobb színésznő kategória

A kategória jelöltjei közül három színésznő kiélezett versenyben haladt fej-fej mellett, majd a végén egy tizedpontnyi különbség döntötte el, ki nyerte a kategória RMC Mosoly díját.

Marion Cotillard

Marion Cotillard bájos és természetes mosolyával Rosamund Pike-ot és Reese Whiterspoon-t maga mögé utasítva került ki győztesként.A Két nap, egy éjszakában nyújtott alakításáért jelölt Cotillard bal kettese ugyan kisebb, mint a jobboldali, gyönyörű fehér fogai és természetes mosolya azonban kislányos, fiatalos bájt kölcsönöz neki. Nem tipikus hollywoodi mosoly az övé, mégis összhatását tekintve a kategória legszebbje.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon: Legtöbbünknek Doktor Szöszi jut eszébe róla, mostani filmjében azonban igen komoly alakítást nyújt. Esetében legfeltűnőbb az arcformája és a fogainak alakja közötti összhang. Tipikus szexi mosoly „birtokos” ő is: picit kisebb kismetszők, a szemfog nem hosszabb, mint a nagymetsző, és nem túl hangsúlyos. A nagymetszők feltehetőleg trapéz vagy hordó alakúak, ami kompenzálja az igen hangsúlyos és hegyes állát.

Rosamund Pike

Rosamund Pike: Fogsorának egyetlen „hibája”, hogy jobb első fogának csücske kissé lepattant. Ettől eltekintve fogai szabályosak, fehérek, egészségesek, alakjukkal kissé hosszúkás arcformáját követik. Persze a Holtodiglanban nyújtott alakítása annyira magával ragadt minket, hogy biztosan nem tűnt volna fel nekünk ez minimális tökéletlenség.

Felicity Jones

Felicity Jones: A mindenség elméletének színésznője sokak szívébe belopta magát színészi játékával, és bájosságával egyaránt. Első fogai méretükben ugyan nagyon hangsúlyosak, kissé a fogív előtt helyezkednek el, és ettől kissé „nyuszi” fogai vannak, de kétségkívül nagyon bájos hatást kölcsönöznek neki.

Julianne Moore

Julianne Moore: Fogai árnyalatát egyértelműen a fogfehérítésnek köszönheti. Frontfogai kissé befelé dőlnek, valamint mély harapása is van, szája szögletesnek tűnik. Persze kinek tűnik fel olyan alakítás mellett, amit a Still Alice-ban nyújtott?

Legjobb férfi mellékszereplő kategória

Edward Norton

A „Legjobb férfi mellékszereplő” RMC DentArt Mosoly díj győztese kétségkívül Edward Norton és az ő természetes, bájos és kisfiús mosolya, bár Mark Ruffalo is nagy esélyesként indult hófehér, csillogó fogaival.
Edward Norton
: A Birdman másik főszereplőjének keskeny ajkai vannak, illetve a felső aszimmetrikus is, hiszen jobb oldala magasabbra fut. A fogíve szűk, de fogai az arcához illeszkednek, teljesen természetesek, árnyalatukkal sem keltenek természetellenes hatást. Mosolya kisfiús, bájos, könnyed.

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo: A „Foxcatcher birkózójának” gyönyörű fehér fogai vannak és szép, csibészes mosolya. Bár a nagymetszői a szabályosság elveit követve lehetnének kissé hosszabbak is, mit sem von ez le az összhatásból…

J.K. Simmons

J.K. Simmons: A Whiplash-ben tanárt alakító színész fogsora teljesen természetellenes hatást kelt. Hosszúkás, keskeny arcához hatalmas fogsor párosul, ha mosolyog, többnyire csak a frontfogai látszódnak. Ettől az orca és a fogív között a fekete háromszöge elég látványos.

 

Robert Duval

Robert Duvall: A bíró című filmben mellékszerepet játszó Robert Duvall tökéletes példa arra, hogy a természetes fogsor és mosoly néha jobb hatást kelt, mint a csillogóan fehér, tökéletesen szabályos fogak. Saját fogai vannak, amelyek kissé kopottak és sárgásabb árnyalatúak, mégis arcával harmonizálnak.

Ethan Hawke

Ethan Hawke: Jobb nagymetszője erőteljesen „kilóg a sorból”, ettől fogínyének lefutása sem szimmetrikus. A mellette található kismetsző befelé dől, fogszabályozó kezelésre lenne szüksége. Fogai hosszúkás formájúak, keskenyek, ez illik keskeny arcához. A Sráckor című filmben mind megbizonyosodhatunk erről.

Legjobb női mellékszereplő kategória

Emma Stone

Ebben a kategóriában sem volt könnyű döntést hozni: Emma Stone kislányos bája és tökéletes mosolya, valamint Meryl Streep egyedi formájú és arcvonásaihoz illeszkedő fogsora „küzdött meg egymással”. Végül Emma Stone nyert, de a különbség ezúttal is minimális volt.Emma Stone Helyes, bájos arcához és finom vonásaihoz tökéletesen illenek apró, kerekded formájú, hófehér fogai. Szabályosak, hibátlanok. És még azt is megbocsájtjuk neki, hogy az Őrült, dilis szerelem című filmben Ryan Gosling lehetett a partnere.

Meryl Streep

Meryl Streep: Kevés ember van, aki nem olvadna el Meryl Streep mosolyától. Bár fogsorának két oldala különböző, jobb oldalon sokkal dominánsabb a szemfoga, hiszen hosszabb és igen csúcsos is, ez mit sem von le mosolya szépségéből. Hosszú, hegyes orrához illik a fogsora és a mosolya is, még a csúcsos hármasa is. A legjobb példa arra, hogy nem kell tökéletesnek lenni ahhoz, hogy valaki jól nézzen ki. Ebben az évben a Vadregényben nyújtott alakításáért jelölték Oscarra, hajrá!

Keira Knightley

Keira Knightley: Ő is az abszolút „szexi smile” birtokosa, kismetszői jóval kisebbek, mint nagymetszői, valamint a bal oldali kettese kissé el is van fordulva. Finom arcához és vonásaihoz illenek a fogai mind méretben, mind formában. Az egyetlen tökéletlenség az elfordult kettese. De ki róhatná fel ezt neki? Ezzel együtt úgy gyönyörű, ahogy van.

 

Laura Dern

Laura Dern: Bár legtöbben a Jurassic Park-ból emlékezhetnek rá, ő is a Vadon szereplőgárdájának tajga. Nagyjából szabályos a fogsora, kissé nagy a bal oldali kis és nagymetsző közötti háromszöge, kettese kicsit kifelé csavarodik. Bár hasonló ajkai vannak, mint Julianne Moore-nak, fogai nem dőlnek befelé, így harmonikusabb hatást keltenek.

Patricia Arquette

Patricia Arquette: Nagymetszői befelé dőlnek, kismetszői pedig kifelé és el is vannak fordulva. Ettől kisebbnek látszik, illetve a szemfoga nagyobbnak és dominánsabbnak, ami miatt az orra nagyobb hangsúlyt kap. Ettől függetlenül remek színésznő, a Sráckor mellékszereplőjeként jelölték.

 

Sztárszépségű arc egy fotón? Neked is lehet!
A sztárok minden fotón remekül mutatnak. Könnyedek, elegánsak a róluk készült portrékon. Van néhány trükk, amivel a te arcod is majdnem olyan lesz, mint az övék!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!