Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 15. 19:00 | László Márta

JÓ KIS KÉZIMUNKA

Magad uram ősszel is…!

Izgalmas ősznek néz elébe a Pinkponilo közösségi varroda. A nyári előkészületek után szeptembertől végre megnyitja kapuit a műhely mindenki előtt, aki varrni szeretne.

Az első workshopot szeptember 16-án az Afrikai Szabósággal közösen hirdették meg. Témája az őszi kimono.

Kimono, Kép: Pinkpóniló

Kimono, Kép: Pinkpóniló

Az workshop főszereplői a szebbnél szebb, Afrikából hozott pamutvászon agyagok lesznek, amiket az Afrikai Szabóság ad az eseményhez, ehhez társul az egyszerű, bárki által könnyedén elkészíthető, mégis látványos szabásminta.

Sporfelső, Kép: Pinponiló

Sporfelső, Kép: Pinponiló

Szeptember 23-án, az őszi/téli beltéri trendekhez igazodva egy jóga/pilates sportfelső készítő workshopon a résztvevők színes elasztikus anyagokkal és gumiszalagokkal dolgozhatnak. Három szabásmintából lehet választani, így mindenki talál majd az alkatának megfelelő fazont.

Októberben a Design Hét alatt tartott két workshopon az újrahasznosítás kerül előtérbe. Az október 13-án lakáskiegészítő, lakásdekoráció készítés a program, hulladéktextil felhasználásával, október 14-én ismét kimonó készül, ám ezúttal régi, felhasználatlan anyagokból dolgozhatnak a jelentkezők.

A Design Hét alatt egy kiállításnak is helyet ad a műhely. A Zsennyei Design Workshopon született alkotásokból készül egy összefoglaló tárlat a Pinkponilo falain belül.

A workshopok mellett elindul a POP-UP Varrónap sorozat is. Hetente meghirdetett napokon bárki bejöhet és megvalósíthatja ötleteit, megvarrhatja javításra szoruló ruháit.

Közösségi varroda nyílt Budapesten kreatív csajoknak
Új, kreatív műhelynek ad otthont a Budapest belvárosában működő Paloma művészudvar. A PINKPONILO egy olyan közösségi varroda és munkatér, amelynek célja a „fast fashion” üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra színesebbé és kreatívabbá tétele, az öltözékviselők saját ötleteinek bevonásával.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!