Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 10. 18:00 | László Márta

ÉVSZAKELMÉLET

Lakatos Márk megmondja, milyen vagy – csak nézz tükörbe!

Elemezd az arcod, hogy tökéletes legyen a tavaszi szetted! Lakatos Márk összefogott négy csinos divatbloggerrel, hogy megmutassa, miként válasszunk igazi, színtípusunknak is megfelelő darabokat idén tavasszal. Segítségükkel rátalálhatunk a saját színpalettánkra, hiszen Márk most azt is bebizonyította, hogy a különböző színtípusba tartozó blogger lányoknak teljesen más színek állnak jól. 

Lakatos Márk az évszak-színtípusok elméletére esküszik, ami tökéletes mankó ahhoz, hogy mindig, minden szezonban megtaláljuk a számunkra legelőnyösebb színeket, a múló trendektől függetlenül.

– Előre bocsátom, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy ki melyik hónapban született, vagy milyen évszak van éppen. Egy adott évszak-színtípushoz tartozni csak annyit jelent, hogy az arcunkon megjelenő színek (haj-, bőr- és szemszín) alapján milyen palettáról érdemes válogatni, ha szeretnénk a lehető legjobban kinézni – magyarázta Márk, aki a négy évszaktípus személtetéséhez a Fashion Days tavaszi kollekcióiból öltöztetett fel négy ismert divatbloggert.

Hedinke, Enjobban, Lakatos Márk, Pandarteblog 11ground, Kép: ©Fashiondays.hu/Gregus Máté

Lakatos Márk és a négy évszak, Kép: ©Fashiondays.hu/Gregus Máté

Ahhoz, hogy tökéletes tavaszi gardróbot állítsunk össze, az első lépésben azt kell megállapítanunk, hogy a természetes színeink (haj-bőr-szem) összhatásukban meleg vagy hideg árnyalatúak.

Kerti praktikák nőknek – jó előre!
Te is egy Született feleség vagy? Akkor biztosan emlékszel a jelenetre, amikor Gabrielle kertjében John félmeztelenül nyírja a füvet… Na, az egy látvány… VOLT!… Ébredj fel, döbbenj rá, TE fogod a füvet is levágni! És a nem túl távoli jövőben! Szakértőink mondják el, mit kell felvenned!

Ha ez megvan, akkor haladjunk a sötét-világos, lágy-kontrasztos vonalon, hogy megtaláljuk, a négy színtípus közül melyik csoportba tartozunk.

TAVASZ típus

Bánhidi Nóra, PandArte, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

Bánhidi Nóra, a tavasz, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

A Tavasz típusú hölgyeket világos és meleg természetes színek jellemzik, hajuk aranyos csillogású, szemük világosbarna, zöld vagy türkizes, arcuk barackos rózsaszín árnyalatú. Ha tavasz vagy, akkor a világos, meleg és élénk színek állnak jól neked.

Tavasz Lakatos Márkkal, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

Tavasz Lakatos Márkkal, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

Egy tavaszi virágos rétet idéző palettától sugárzóan gyönyörű leszel! A világoszöldek, türkizek, vidám sárgák, rózsaszínek, korall és a nem túl hideg világoskékek skálájáról bátran válogathatsz, ékszernek pedig válassz aranyat vagy rosé aranyat! Dóri, a PandArte bloggere igazi ragyogó Tavasz típus, ezért Márk üde kékbe öltöztette, valamint egy vidám színes mintás ruhát ajánlott neki. Tavaszi ruhatárad vidám színfoltja lehet egy korall vagy pink táska.

NYÁR típus

Szabó Hédi a nyár, hedinke, Kép Gregus Máté

Szabó Hédi, a nyár, Kép:©Fashiondays/ Gregus Máté

A Nyár típus hamvas, világos és igazi törékeny szépség, akinek porcelán arcbőrét rózsaszínes pír teszi még ellenállhatatlanabbá. A haja világos, de nem meleg szőke,

Ez a legnépszerűbb sminktetoválás
Az idősebb és a fiatalabb korosztálynál is a szemöldöktetoválás a leggyakoribb, de az arc összhatásának frissességében elmaradhatatlan szerepet játszik az ajaksatírozás és a szemhéj tetoválás is. Szóval, izgis egy év előtt állunk!

és szemszíne is a hideg kékek vagy szürkék skáláján mozog. Hédi, a Hédinke bloggere tökéletes nyár típus, neki Márk elsősorban rózsaszíneket választott, de a kék bármelyik árnyalata is remekül áll neki. A Nyár hölgyek bátran választhatnak kellemes pasztell, fagylaltszíneket, babarózsaszínt, babakéket, mentát, levendulát és hófehéret is, de a túl sötét árnyalatokat érdemes inkább kerülni. Az ezüst ékszerek tökéletesen kiemelik a törékeny szépségét.

ŐSZ típus

Kálnoki-Kis Viktória, az ősz, 11ground, Kép: Gregus Máté

Kálnoki-Kis Viktória, az ősz, Kép:©Fashiondays/Gregus Máté

Az Ősz típus palettája talán a legkönnyebben behatárolható: az ezerszínű őszi természet minden árnyalata remekül áll neki, hiszen meleg és mély színeihez, kellemes barna szeméhez és vöröses vagy mély barna hajához csodálatosan mutatnak ezek a tónusok.

Ősz 11ground, Kép: Gregus Máté

Ősz 11ground, Kép:©Fashiondays/Gregus Máté

A káprázatos őszi lombkorona minden árnyalatát magán viselheti, vöröseket, narancsokat, bordót, barnát, sárgát, aranyat, sötétzöldet, rezes színeket, földszíneket, minden mennyiségben.

A szerkesztő adásra készül…
Nem titok, szeretem, ha minden nap úgy léphetek ki az utcára, hogy mindenem tipp-topp, rendben van! Ehhez persze nemcsak a tökéletes belső egyensúly szükségeltetik, hanem a külcsíny is! Az sem titok, hogy már nyolc éve szerkesztek, vezetek egy európai parlamenti műsort a Zugló TV-ben. Ahhoz pedig frizura kell! Ezért keresett, és talált meg egy világcég, hogy teszteljem a hajszárítójukat… Két hétig így készült adásra a frizurám!

Vikinek, az 11ground bloggerének Márk egy csodás bordó, mintás maxi ruhát választott, amely természetes szépségét igazán élettelivé teszi.

TÉL típus

 

Mészáros Boglárka, a tél, Énjobban, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

Mészáros Boglárka, a tél, Énjobban, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

A Tél típus a klasszikus Hófehérke-szerű szépség, mert a drámai kontrasztok határozzák meg. Sötét (de hideg árnyalatú) haj, világos bőr, sötétbarna, fekete vagy mélykék szemek és piros ajkak. A Tél hölgyek bátran viselhetnek kontrasztos színösszeállításokat, mert ezek tökéletesen kiemelik különleges szépségüket. A hideg, élénk színek is nagyszerűen állnak neki: lila, fukszia, piros, királykék, smaragdzöld, türkiz, neonszínek, valamint az örök fekete-fehér párosítás.

Lakatos Márk a téllel, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

Lakatos Márk a téllel, Kép: ©Fashiondays/Gregus Máté

Bogi, az Én jobban bloggere tökéletes Tél típus, akinek remekül áll a drámai vörös rúzs, Márk erre építette fel a szettjét, hiszen egy Tél lány valósággal ragyog pirosban.

A négy évszak, Kép: ©Fashiondays.hu Kép Gregus Máté

A négy évszak, Kép: ©Fashiondays.hu Kép Gregus MátéCikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!