Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. december 05. 11:00 | PP-Eletforma

NEM TUSSOLJUK EL!

Kiderült, mit csinálnak a nők a zuhany alatt

A magyar nők számára a kellemes illat a legfontosabb szempont, amikor tusfürdőt vásárolnak, utána következik a termék hatékonysága, majd a hidratáló képessége. A terméket igen gyakran használják: a megkérdezett hölgyek több mint 80 százaléka zuhanyozik napi rendszerességgel különböző gélekkel – világított rá a CD kozmetikai márka és az NRC Piackutató reprezentatív felmérése

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A magyar hölgyek legfőképp az illat alapján vásárolnak tusfürdőt, 91 százalékuk tartja nagyon fontos vagy fontos döntést befolyásoló tényezőnek, hogy a terméknek kellemes legyen az illata – derül ki a CD kozmetikai márka és az NRC piackutató által végzett reprezentatív kutatás eredményeiből. A nők alapvető fontosságúnak tartják a termék hatékonyságát, ez a megkérdezettek 86 százaléka számára döntő tényező. A harmadik, illetve negyedik helyen pedig a bőrtápláló (83 százalék), illetve a frissítő hatást (79 százalék) emelték ki a hölgyek.

Kiderült, hogy a tusfürdő kiválasztásakor az illat, a hatékonyság és az összetétel fontos, a magyar hölgyek többsége napi rendszerességgel használja is a kiválasztott terméket a zuhany alatt.

Amire még fény derült…
Persze, a gyors tusoláson kívül mást is csinálunk a zuhany alatt, az arctisztítás például szintén gyakran ismétlődő rutin, a hölgyek 51 százaléka minden nap időt szakít rá. A lábápolás, bőrradírozás, a hajmosás vagy éppen a zuhanyozás közben történő szőrtelenítés viszont már nem ilyen gyakran ismétlődő rituálé: lábát hetente egyszer ápolja a zuhany alatt a megkérdezett hölgyek 19 százaléka, többségük, 34 százalékuk inkább szakemberre bízza ezt a szépségápolási folyamatot vagy nem szakít rá időt. De arra is fény derült, hogy a magyar nők több mint fele (54 százaléka) ritkábban mint hetente egyszer radírozza bőrét zuhanyzás során. Emellett a hajmosás szintén ritkábban kerül fel a szépségápolással kapcsolatos tennivalók közé, a nők 51-a 2-3 naponta mos hajat.

Érdemes megjegyezni, hogy a válaszadók kétharmada (68 százalék) nagyon fontosnak tartja a tusfürdő kiválasztásánál, hogy az mentes legyen az olyan vitatott összetevőktől, mint például az ásványi olajt, szilikon, parabén vagy a mesterséges színezékek.

Érdekesség, hogy a magyar nők 28 százaléka kifejezetten a vegán, azaz állati összetevőktől mentes termékeket keresi a drogériák polcain. Ez a szám valószínűleg jócskán magasabb, mint a vegán életmódot követők aránya a lakosságon belül.

A felmérésből kiderült, hogy a tusfürdő az a kozmetikai szer, amelyet napi rendszerességgel használunk, ezért kiemelten fontos, hogy milyen terméket választunk.
Mivel a magyar nők többsége, 82 százaléka naponta áll be a tus alá és használ különböző tusfürdőket a tisztálkodás során valóban érdemes alaposan megvizsgálni a tusfürdő kínálatot.

Borotválkozási tippek érzékeny bőrű férfiaknak
Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a borotválkozás ma a legkorszerűbb eszközökkel, a reggeli rutin részeként pillanatok alatt letudható feladat. Az érzékenyebb bőrű férfiaknak azonban érdemes megfogadni a szakember tanácsait, hogy a borotválkozás szövődményeit elkerüljék.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!