Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. március 16. 13:00 | PP-Eletforma

lendülj formába!

3 tuti gyakorlat, amitől formás karod lesz nyárra!

Közeledik a jó idő és lekerülnek pluszkilókat elrejtő ruhadarabok, a legtöbben pánikszerűen rohanunk a közeli edzőterembe. Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló olyan otthon is elvégezhető gyakorlatokat mutat, amelyek után bátrabban viselhetünk ujjatlan felsőket.

Katus Attila szerint bár pillanatok alatt nem lehet csodát tenni, de Kelemen Henrietta segítségével most megmutatja, mit tehetünk a formás karokért.

1. Oldalemelés az elfeledett vállizomért

A vállizom hátsó részére rendszerint kevesebb figyelmet fordítunk. Az alábbi négyütemű gyakorlat elvégzésével azonban ez az izomköteg is nagyobb hangsúlyt kap. Állj egyenesen, vegyél mindkét kezedbe egy-egy súlyzót, a karjaidat pedig engedd le a tested mellé. Emeld oldalirányba enyhén hajlított karjaidat úgy, hogy a tenyered hátrafelé néz. A mozgás felső fázisában fordítsd a tenyered fölfelé, majd vissza, végül engedd le a karjaidat a kiinduló helyzethez.

Ismétlésszám: 4×10/15
Súly: minden esetben olyan súlyt válassz, amellyel ezt az ismétlésszámot helyes technikával el tudod végezni. Ennél a gyakorlatnál ez 2-5 kg között mozoghat.

2. Karhajlítással a bicepszért

A gyakorlatot ülő és álló helyzetben is végezheted. Ez esetben is súlyzót használunk és fontos, hogy amennyire csak lehet rögzítve (egy helyben) maradjon a könyököd, így nem lendületből a vállizom segítségével, hanem a karhajlító izom összehúzódásával hajtod végre a mozdulatot. Engedd le a kezed a tested elé, a súlyzókat pedig tartsd kalapácsfogásban úgy, hogy a tenyered befelé nézzen. Hajlítsd be a karodat, és törekedj arra, hogy a mozdulat végén a kisujjad minél közelebb kerüljön a válladhoz. Engedd le a karod, majd végezd el a gyakorlatot a másikkal is.

smétlésszám: 2x4x10/15
Súly: a súly itt lehet nagyobb, mint az első gyakorlatnál, testalkattól és fittségtől függően akár 3-8 kg is.

3. Tricepsz lórúgás

Ez a gyakorlat a háromfejű karizom, vagy közismertebb nevén a tricepsz edzésének egyik legjobb módja. A bal lábaddal térdelj fel egy padra, a bal kezeddel pedig támaszkodj meg a pad végén. Figyelj arra, hogy a térded a csípőd, a kartámaszod pedig a vállad alatt legyen. Vegyél a jobb kezedbe egy súlyzót, emeld fel a karod hajlítva, úgy, hogy a tenyered befelé néz. A könyököd a gyakorlat végrehajtása folyamán mindvégig próbáld rögzítve tartani. Végezz karnyújtást majd karhajlítást. Végezd el a gyakorlatot mindkét karoddal. Itt is figyelj arra, hogy ne lendületből oldd meg a feladatot, hanem az izmaidat dolgoztasd.

Ismétlésszám: 2x4x10/15
Súly: az ideális súly itt az első gyakorlathoz hasonlóan 2-5 kg.

Comb- és popsiformálás otthon
Ahhoz, hogy a combod és a feneked szuper formát öltsön nyárig, nem kell feltétlenül kimozdulni otthonról. Számos hatékony gyakorlat van, amelyet otthon, kényelmes körülmények között, utazgatás és edzőbérlet vásárlása nélkül is el tudsz végezni!

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!