Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. június 26. 17:00 | PP-Eletforma

Mesteri testápolás

Fogyjunk rádiófrekvenciával!

Itt a nyár, és vele együtt a bikinis szezon! Természetesen mindenki csodaszép szeretne lenni! Ám ahogy mondani szokták, a szépségért meg kell szenvedni! Válogathatunk a különböző praktikák, “csodaszerek”, sportolási lehetőségek között. Most a tudományt és a kozmetikát is segítségül hívtuk! Erre szokták mondani: hogy mik vannak?

Mi is az a rádiófrekvenciás technológia és hogyan működik?

Az esztétikai alkalmazás során a rádiófrekvenciás eljárás egy olyan általános módszer, mely tulajdonképpen a bőr rétegeit melegíti fel, magas frekvenciájú (F > 500 kHz / 0,5 MHz) elektromos áram segítségével, amit pólusok, vagyis elektródák segítségével juttatunk a szervezetbe. – magyarázza Bédi Krisztina mesterkozmetikus. A test sejtjei a magas frekvenciájú áramot nem áram formájában észlelik, hanem inkább, mint egyfajta energiaforrást. A bőr rétegei ellenállást tanúsítanak az elektromos árammal szemben, és ellenállásuktól függően különböző mértékben melegszenek fel – úgy, mint ahogyan az elektromos égő is felmelegszik, ha áramot kap. Általánosságban elmondható (az áram frekvenciájától függően), hogy a zsírsejteknek nagyobb az ellenállása, mint a többi sejtnek, mert a zsír kevésbé vezeti az áramot, mint a víz (a normális sejtek nagyrész vízből állnak, míg a zsírsejtek zsírt tartalmaznak), ezért a zsírsejtek hamarabb felmelegszenek, mint a többi szövet.

Itt a bikiniszezon, Kép:Pixabay

Miért nem  égetik meg a bőrfelszínt a kezelések?

A jó eredményekhez nincs szükség nagy energia-bevitelre. Annak érdekében, hogy e technológia használatakor elkerüljük az égést, hűtőmechanizmust alkalmaznak a bőrön vagy a pólusokon/elektródákon. Emiatt viszont a bőr rétegeinek melegítése kevésbé hatékony. Ez olyan, mintha szeretnénk egy helyiséget bemelegíteni, és egyszerre kapcsoljuk fel a fűtést és a légkondicionálót. Ezért a gyártók kifejlesztették azt az elektromos vezérlő mechanizmust, mely a három pólus/elektróda között váltogatja a vezérlő elektródát. Így egyetlen pólus/elektróda sem fog túlmelegedni, a kezelés biztonságosabb, a hevítés folyamatos, és nincs szükség hűtésre.

Mi történik az így elfolyósodott zsírral? 

A zsírsejtek hevítésekor azok anyagcseréje megemelkedik, és megnövekszik a zsírmolekulák (folyékony zsír) nyirokrendszerbe és keringési rendszerbe jutó mennyisége. Ezeket a zsírmolekulákat vagy más zsírsejtek magukba építik (a nem kezelt területeken), vagy pedig lebontja őket a máj, és így távozik a szervezetből. Tornával, diétával és a nyirokkeringés élénkítésével – ezért szükséges a kezelések utáni úgynevezett hullámmasszázs – az eredmények tovább fokozhatóak, mert a zsírt energiává alakítja a szervezet, és így vesztünk súlyunkban, vagyis fogyunk. Torna és diéta, illetve nyirokmasszázs nélkül a test tömege nem változik, viszont a zsír egyszerűen lerakódik a test más részein.

Hogyan történik a kezelés?

Felvisszük a szükséges gélt a test megfelelő területre. A berendezés egyénre szabott beállítása után a kezelőfejet lassú, körkörös mozgással, enyhe nyomással, folyamatosan mozgatjuk a karcsúsítandó felületen. Végül eltávolítjuk a maradék gélt. Nagyon fontos, hogy a kezelés alatt a vendég legalább 2 l vizet igyon meg! A kezelés után 30 perces nyirokkeringést serkentő hullámmasszázs következik.

A kezelés csak akkor lesz eredményes, ha diétát tartunk, vagyis kerüljük a cukrot, a szénhidrátot és a tejtermékeket, és minden nap legalább negyedórán át intenzíven sportolunk. – figyelmeztet az Aranyalma Szépségszalon szakembere.

További kozmetikai újdonságokról itt olvashatsz! 

Tudtad, hogy napi 20 perc sportolással ugrásszerűen megnő a teljesítményed?

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!