Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. június 02. 17:45 | László Márta

LAKATOS MÁRK ÜZENI

Divattipp: legyünk újra gyerekek!

Ahogy a külsőnk, úgy a személyiségünk, sőt az ízlésünk is változik idővel, ez pedig természetesen öltözködésünkben is megjelenik. Megváltoznak az igényeink, ugyanakkor szeretnénk lépést tartani a változó trendekkel, melyek között sokszor nem egyszerű eligazodni, ezért a téma szakértőjéhez fordultunk tanácsért. Lakatos Márk és a Fashion Days egy új szemléletmódot ajánl stílusváltásra: ismerd meg az adottságaid, légy merész, kísérletezz, ne csupán az aktuális divatra hagyatkozz, és öltözz az élethez, amire vágysz! Hogy mindezt szemléltesse a gyakorlatban is, Márk meginvitált hat izgalmas embert egy átalakítással egybekötött fotózásra. Ők nem profi modellek, de szívesen vettek részt ebben a stílus-kirándulásban, és számos új ötlettel lettek gazdagabbak, melyekből mindenki ihletet meríthet.

Lakatos Márk szerint a következő 5 divattipp a legfontosabb saját stílusunk kialakításában:

Nincsenek divatbakik, a szabályokat te diktálod!

 

Csilla, Kép: Viszlay Márk

Csilla, Kép: Viszlay Márk

Az, hogy mit veszünk fel reggel, az egész napunkat meghatározza, ezért az első és legfontosabb szabály, hogy azt viseld, amiben jól érzed magad. Ezt pedig ne más döntse el helyetted, az öltözködés ne stresszforrás vagy megfelelési kényszer legyen. Hagyatkozz az érzéseidre, mert ha jól érzed magad valamiben, azt mások is látni fogják rajtad, a pozitív kisugárzás pedig az egyik legjobb kiegészítő, amit viselhetsz. Nincs divatrendőrség, aki megmondja, mit vegyünk fel és mit ne: viseljük azt, amiben jól érezzük magunkat, és ne azt, amit a társadalmi konvenciók diktálnak. Nem léteznek divatbakik, csak társadalmi bakik, amikor nem vagyunk toleránsak egymás stílusát illetően.

Csilla fekete szoknyában és farmerdzsekiben érkezett a fotózásra, amit fiatalos élénk színekre és mintákra cserélt. Új szerelésében úgy kávézgat az Opera előtt, akár egy filmsztár!

Csilla az átváltozás után, Kép: Viszlay Márk

Csilla, Kép: Viszlay Márk

 

 

Betti, Kép: Viszlay Márk

Betti, Kép: Viszlay Márk

Inspiráljon a téged körülvevő világ!

Örök kérdés, hogy honnan merítsünk ihletet? Márk szerint mindenki könnyedén megtalálhatja az őt leginkább kifejező ruhadarabokat, hiszen az inspirációt megadja hozzá a környezetünk. Járjunk nyitott szemmel, és akár egy színesre festett házfalon, vagy egy zöldségesbolt kirakatában is észrevehetjük a legjobb színkombinációkat, amiket beépíthetünk az outfitünkbe.

Betti átalakulását a természet ihlette: a zöld mintás nyári ruhát szalma kiegészítők dobják fel. Tökéletesen illik hozzá férje, Gergő szerelése is, akinek az öltözékében szintén visszaköszönnek a növényi motívumok.

Betti, Kép: Viszlay Márk

Betti, Kép: Viszlay Márk

 

Betti és Gergő, Kép: Viszlay Márk

Betti és Gergő, Kép: Viszlay Márk

Johanna before, Kép: Viszlay Márk

Johanna, Kép: Viszlay Márk

Legyél felfedező, kísérletezz bátran, és tekintsd jó bulinak a divatot!

Soha ne felejtsük el, hogy a divat tulajdonképpen jó szórakozás, melyben bátran kiélhetjük fantáziánkat.

Varázsoljon el téged a gemini!
Már javában benne vagyunk az IKREKben, ami a nyári napfordulóig kitart. Számtalan játékos, szétszórt és szociális energiát várhatunk ettől az időszaktól. A kettősség nemcsak az emberi természetben, a viselkedésben, hanem az öltözködésben is markánsan fellelhető – állítják vezető olasz divattervezők! Válogass kedvedre!

Tekintsük kiindulási pontnak az alkatunkat, az élethelyzetünket, valamint az életmódunkat, és elsősorban ezekhez válasszunk ruhadarabokat. Vásárlás közben pedig legyünk merészek, bátran kísérletezzünk, próbáljunk ki új stílusokat is, és ezt ma már gyakorlatilag kockázatmentesen megtehetjük, hiszen mindent vissza lehet vinni vagy küldeni. Hallgassunk a megérzéseinkre, legyünk bátor felfedezők, és használjuk ki a divatban rejlő korlátlan lehetőségeket!

Johanna klasszikus fekete-fehérben érkezett a fashiondays.hu fotózására, Márk azonban olyan új stílust varázsolt neki, amiben merész mintatársításokat alkalmazott.

Johanna kész, Kép: Viszlay Márk

Johanna, Kép: Viszlay Márk

Ne csak az aktuális divat szerint élj!

Ez az a szabály, amit mindig, minden ruha kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani. Azért, mert valami divatba jön, nem kell mindenkinek azt hordania, hiszen nem mindenkinek áll jól. Legyünk mindig kritikusak a friss trendekkel szemben, és válasszuk ki az aktuális szezonális kínálatból azokat a darabokat, melyekkel igazán tudunk azonosulni, valamint ne feledjük, hogy a hirtelen jött divathóbortok ugyanilyen hirtelen tudnak a semmibe veszni.

Bundy Gergő egyszerű oufitben érkezett, és egy igazi klasszikus összeállítást kapott, ami megunhatatlan: farmer, bőrdzseki, mintás póló és egy ikonikus napszemüveg tette tökéletessé a megújult stílusát.

Bundy Gergő kész, Kép: Viszlay Márk

Bundy Gergő, Kép: Viszlay Márk

 

Fanny before, Kép: Viszlay Márk

Fanny, Kép: Viszlay Márk

Légy újra gyerek!

Gyerekként az egyik legjobb buli a farsang volt, szerettünk jelmezekbe bújni, hogy azzá váljunk, akivé csak szeretnénk, akinek csak megálmodtuk magunkat. Miért ne tehetnénk meg ezt felnőttként is, ezúttal a divat színterén? Öltözzünk fel ahhoz az élethez, amire vágyunk, merjük megmutatni a céljainkat a külsőnkben is! Bátran játszhatunk a mintákkal, színekkel, fazonokkal és kiegészítőkkel, pont olyan felszabadultan, mint egy gyerek.

Fanny operaénekesnőnek készül, ezért Márk nem fogta vissza magát: színes, élénk, feltűnő darabokat javasolt neki, amiben már az utcán is úgy érezheti magát, mint a reflektorfényben.

Fanny kész, Kép: Viszlay Márk

Fanny, Kép: Viszlay Márk

 

Zenére komponált ékszerek
Egyedi tervezésű, eklektikus darabokból, hungarikumokból és sztárvendégekből az idén sem volt hiány a Zema bemutatóján, ahol az őserő és a nyár szimfóniája elevenedett meg. Keresztes Ildikó, Kovács Katalin, Tallós Rita, Laky Zsuzsi és Vincze Lilla is a kifutó sztárjai voltak a híres magyar brand eseménydús rendezvényén, amit mesébe illő környezetben, a Vajdahunyad várában rendeztek.

A Fashion Days Öltözz az élethez, amire vágysz! kampányának modelljei:

Nzala Dorothy Fanny tanuló, operaénekesnek készül

Horváth Johanna eladó, stylist

Kemény Csilla rendezvényszervező

Rausch Bettina smink- és maszkmester és férje, Csizmadia Gergely színész

Bundy Gergő szakács, a Konyhafőnök VIP és a Survivor versenyzője

Stylist: Lakatos Márk

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!