Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. október 30. 18:45 | László Márta

TRENDI LÁBBELIK

Csatlakozz a cipőforradalomhoz!

Fenntarthatóság és lehetőségek – ezek testesítik meg Szilágyi Andrea divattervező új kollekcióját. Az ismert környezetbarát alapanyagokról és etikus gyártásáról ismert cipőmárka a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve született meg, de mit is jelent ez pontosan?

Fair trade, etikus, slow, vegán, felelős és tudatos – a Földünket veszélyeztető károsanyag-kibocsátás a divattervezőket is új irányba terelte, így szerencsére egyre több a fenntarthatóságot támogató márkáról hallhatunk.

Cipő, Kép: NES

Kép: NES

Az új attitűdök, eddig ritkán használt fogalmakkal párosulnak, amelynek átláthatósága egyre bonyolultabbnak tűnik. Andrea munkájában 2008 óta fontos szerepet kap a felelősségvállalás és minden kollekciójában azt kutatja, hogyan lehet a fenntarthatóság ideáját minél körültekintőbben megteremteni.

Csizma, Kép: NES

Kép: NES

Andrea számára fontos a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézés. A cipőszéria alapjául tiszta, vegyszermentes növényi cserzésű és újrahasznosított bőrök szolgálnak, amelyeknek teljesen Vegán verziója az ananászbőrt gyártó céggel valósítható meg. A környezetbarát alapanyagok különösen fontosak Andrea számára, ezért a cipőket vulkanizált organikus gumitalppal és bőrtalppal egészítette ki.

Táska, Kép: NES

Kép: NES

Az anyagok kiválasztása mellett a gyártás során is fontos a tervező felelősségvállalása, ezért olyan magyarországi gyárral dolgozik együtt, amely a legkisebb ökológiai lábnyom elérésére törekszik.

Az ördög tűsarkút visel
A kalapácsujj az egyik leggyakoribb, de méltatlanul keveset említett lábfejbetegség, pedig nemcsak a járáskor okozhat komoly problémákat, de a gerincünknek sem tesz jót hosszú távon. Hegedüs Zsolt, a Duna Medical Center ortopédusa elmondja, mit tehetünk, ha a lábujjunkban fájdalmakat észlelünk.

A szociális és társadalmi elkötelezettség is példaértékű a márka életében, mert a cipő manufaktúra elítélteket tanít be, és foglalkoztat kézzel elkészíthető munkafázisokba fogvatartási helyükön. A stílusában időtlenséget képviselő cipőket életre szólóan javítja a tervező, így Andreával szinte kézen fogva haladhatunk az öko-divat útján, amelyhez további útmutatóval is készül. Először tünteki fel a lábbelik anyagára és előállítási módjára utaló címkét, amely segítségünkre lesz vásárláskor. A téli szezonra 15 új fazon készült, amelyek között félcipő, bokacsizma, combcsizma és több funkciós táskák kaptak helyet az Andrea munkáira oly jellemző kifinomult és letisztul stílusban.

Sürgősen menj (vad)nyugatra!
Idén ősszel és télen visszatérnek a divatba a cowboy csizmák! Vegyél fel hozzá egy romantikus szoknyát, vagy egy bő szárú farmert, és Te leszel a legmenőbb!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!