Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. március 25. 11:00 | László Márta

SMINKTIPPEK

Bébi rózsaszín, bébi kék – ez 2016 divatja!

Természetes, harmonikus arc, erős, de matt rúzs – ez a trendi smink az idei tavaszon és nyáron. Fektess nagy hangsúlyt az arctisztításra, és az alapozásra, csak így lesz tartós az arckikészítésed.

Minden reggel és este gondosan le kell takarítani az arcod. Reggel az éjszakai krém maradványait, este a sminket és az egész nap porát kell “lemosni”. Csak a tisztán tartott bőr marad egészséges, és természetesen a smink is akkor lesz tartós, ha a gondos alapra kerül.

Először arctejjel töröld át a bőröd, majd tonizáld. Ezután jöhet egy szérum a szem köré, illetve az arcra, majd egy kellemes, hidratáló krém. Ha reggel készülődsz mondjuk munkába, ilyenkor készítsd ki a ruhád, és ezalatt teljesen felszívódik a krém. Jöhet az alapozás. Az egyik ismert kozmetikai cég sminkoktatója, Mészáros Szilvia szerint ez a legfontosabb része az arckikészítésnek.

A főszerkesztő sminkelés után mosolyog, Kép: leMaquillage

Kép: leMaquillage

Nagyon gondosan, apró pöttyökben tedd fel a krémet, és egyenletesen fedd be vele az arcot. Jusson a szemhéjra, a fültőre, a nyakra is, különben nem lesz természetes, álarc szerűvé válik a kikészítés! Ha már kell a szemüveg a sminkeléshez, ne aggódj, szerezz be egy nagyítós tükröt, és azzal már menni fog! Ha kész az alap, jöhet a púderes fixálás. Gondosan simítsd végig mindenütt az arcod, jusson a szemhéjra is.

A bronzosítás a következő lépés. Jól nézd meg az arcod, hogy szerinted mit kell kiemelni rajta, és mit elkendőzni. A bronzosítót rendszerint külső szemzugtól a fültőig tesszük fel. Fölé jön a pirosító, de az már szem középtől megy kifelé. Végül emeljük ki a szemet, a bőr színéhez jól illeszkedő, enyhén csillogó világos port rakj fel, ami mehet a szem alá, és a halántékra is. Kis ecsettel húzd át a szemöldököd hajszínednél egy-két árnyalttal sötétebbre. A belső szemzugba tégy bébi rózsaszínt, a külsőbe barnát. Dolgozd össze, majd az írisz fölé tégy egy kis szürkés kéket. Sötét szürkével húzz csíkot a szempillatőre az írisztől kifelé. Mészáros Szilvia sminktanácsadó szerint ha mindenütt kifested, akkor pont ellenkező eredményt kapsz, mint szeretnél.

Hódító nyolcvanas évek
Itt azt is elolvashatod, hogy milyen az idei divatos napszemüveg!

Nem hogy nagyítaná a szemed, sokkal inkább összenyomja! A szempilládat úgy fesd be, hogy száj magasságába teszed le a tükröt, lefelé nézel,és alulról fölfelé, közben cikk-cakkban, vagyis jobbra-balra mozgatva húzod a festékes kefét. Így nemcsak dúsabbnak, hanem hosszabbnak is látszik majd a pillád. Felülről soha ne kend, mert a festék lehúzza a szálakat. Figyelem, hölgyeim, továbbra is nagy divat a műszempilla!

Most válassz egy erősebb színt, ami jól megy a ruhádhoz, de előbb öltözz fel. Rutinból mondom, ha előbb rúzsozol, mint öltözködsz, biztos, hogy elkened! Tégy füled mögé egy friss, citrusos, tavaszi illatot, és kész! A végeredmény látható! Jöhetnek a vendégek, a locsolók!

Ezzel kívánok kellemes ünnepeket!

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!