Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 13. 17:00 | László Márta

KOZMETIKA

5 tipp az őszi ragyogáshoz

Hamarosan újra pihe-puha pulóverekbe és meleg sálakba burkolózunk, úgyhogy ideje a bőrünket is felkészíteni a hűvösebb napokra. Feller Adrienne-nel, a MOM Park Adrienne Feller Store alapítójával beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne veszítsünk nyári fényünkből.

Hosszantartó barnaság

Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy az indiánnyártól is búcsúznunk kell, de még tehetünk azért, hogy a nehezen megszerzett nyári barnaságot minél tovább élvezhessük. Adrienne e téren is a természet ajándékait részesíti előnyben.

Feller Adrienne, Kép: MOM Park

Feller Adrienne, Kép: Kőfaragó Zsuzsi

– Fogyasszunk karotinban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, mint például a sárgarépa vagy fekete bogyós gyümölcsöket, amik telis-tel vannak bőrszépítő vitaminokkal – mondta.

Külső-belső hidratálás

A szervezet folyadékpótlása egész évben kiemelten fontos, a hidegebb napokon viszont sokszor inkább a lélekmelengető, forró italokat választjuk.

– Sokan nem gondolnak arra, hogy a kávé és a tea vízhajtó hatásúak, ezért egy csésze kávéra vagy egy bögre teára háromszor annyi folyadékot kell fogyasztani – árulta el a szakértő.

Persze nem elhanyagolható a külső hidratálás sem!

– Ápolására gyógynövény permetet használjunk, majd arcolajjal, testolajjal, végül pedig igényeinknek megfelelően hidratálókrémekkel tápláljuk bőrünket. Kerüljük a szintetikus anyagokat és ásványiolajokat, mert előbb-utóbb a bőr szárazságához vezetnek – figyelmeztetett.

Szezonális finomságok

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szezonális gyümölcsök és zöldségek fontosságát.

Bőratka, a gaz!
Sokan kétkedve fogadják, vagy el sem hiszik, van, aki undorral gondol rá, pedig valóban létező élősködő a bőratka. Egyes feltételezések szerint a szőrtüszőkben élő, faggyúval táplálkozó bőratka neve több bőrprobléma kialakulásával is összefüggésbe hozható. Ennek jártunk utána, a közelmúltban megjelent tudományos vizsgálatok eredményeinek segítségével.

– Az őszi-téli hónapok sztártermékei közé tartozik a sütőtök, amiből ha sokat eszünk, szép lesz a bőrünk színe. Az alma gazdag vitamintartalmánál fogva szinte minden szükséges tápanyaghoz hozzájuttat, a káposzta pedig energiájának köszönhetően az egyik legjobb és legízletesebb saláta a téli hónapokra ­– ajánlja Adrienne.

Kincset érő szakember

Az őszi hónapokban célszerű ellátogatnunk kozmetikushoz vagy szépségterapeutához is, és alávetni magunkat egy megújító kezelésnek.

– Ezekben a hónapokban válasszunk tápláló kezeléseket és kényeztessük magunkat masszázsokkal, melyek a bőr szépítésén túl a harmóniánk megőrzésében is nagy szolgálatot tesznek. –

Titkos összetevő

Sokszor elfelejtjük, de a harmónia maga a szépség! Törekedjünk arra, hogy jó kedvű, pozitív emberekkel vegyük magunkat körül, mert a melankólia, a rossz hangulat, fölemészti a szervezet vízháztartását, és ezt a bőrünk is megsínyli majd.

Csak természetesen!
Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha épp fáradtak vagyunk? Mire jók a tibeti teák? Igaz, hogy a hagymából szinte bármi elkészíthető? Mit nevezünk Nero nektárjának? Igaz, hogy a böjt nemcsak lelki, hanem testi megtisztulást is jelent? Hogyan kell gyógybort készíteni? Miért kell az arcunkon görgetni a forró tojást? Mi mindenre jó a gyömbér, az alma és a körömvirágkrém? Ha bezárt a gyógyszertár, kérj segítséget a természettől! Megnyílt a Kati Patika! Almásy Katalin természetgyógyász arra vállalkozott, hogy összegyűjtse: az egyes betegségekre mi a természetes gyógymód. Hasznos tanácsokkal lát el, hiszen sok kellemetlen tünet akár gyógyszerek nélkül is megszüntethető. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természet patikája mindig nyitva áll!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!