Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 05. 19:00 | László Márta

BOLDOGSÁGÓRA

Zséda hisz a gondolat teremtő erejében

Talán a két legfontosabb dolog, amit egy szülő a gyermekének kívánhat: az egészség és a boldogság. A boldogság elérésében a családon kívül hatalmas szerepe van az iskolai, óvodai környezetnek is, amellyel gyakorló édesanyaként Zséda is egyetért. Az énekesnő azt is elárulta, miért tartja lényegesnek, hogy már egészen kis kortól tudatosan rávezessük a gyerekeket a pozitív gondolkodásra.

Zséda, fotokredit Schumy Csaba

Zséda, fotokredit Schumy Csaba

Kézzel készült üzenetek és rajzok a falon, hála, optimizmus, megbocsátás, önbizalom és jócselekedetek… A 2014-ben Bagdi Bella, személyiségfejlesztő tréner, énekesnő által elindított Boldogságóra programot mára majd ezer intézmény építette bele munkatervébe, hogy a pozitív pszichológia eredményeire támaszkodva adjon ötleteket és segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez a legfiatalabb korosztálynak.

A Boldogságórákon a gyerekek különböző szituációkon, kreatív játékokon keresztül tapasztalhatják meg, mennyi dolog létezik, ami miatt boldog lehet az ember, és boldogságot tud okozni másoknak.

– Én hiszek a gondolat teremtő erejében. Hiszem, hogy amikor reggel felkelünk, csak a mi választásunk, hogy pozitív gondolatokkal kezdjük a napot. A jó gondolatok pedig a napok során tettekké válnak – kezdte Zsédenyi Adrienn.

– Nagyon örvendetesnek tartom, ha a pozitív gondolkodásra már iskolás korban rávezetik a gyerekeket, hiszen ilyenkor még sokkal fogékonyabbak mindenre. Ha megtanulják, hogy a boldogság belülről fakad és sokszor milyen apróságokon múlik, akkor remélhetőleg már iskolás éveikben is boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek és sikeres, érzelmileg is érett felnőtté válnak majd – tette hozzá Zséda, akinek kisfia Nimród, szeptemberben múlt 9 éves.

A mára tudományosan is bizonyított, országos, ingyenes Boldogságóra programhoz kapcsolódva jelenleg 60 000 gyerek sajátíthatja el a boldogságfokozó technikákat, összesen több mint 3000 pedagógus vezetésével!

ISTENI INTERJÚ
Nem hároméves korban ér véget a gyereknevelés, ellenkezőleg, éppen akkor kezdődik. Előtte csak szeretetre és biztonságra van szükségük. 3 és 10 év között a helyes és helytelen fogalmát kell bennük kialakítani a megfelelő magyarázatokkal. Az alapos, bővebb magyarázatokra 10 éves kor után van szükség – állítja Csányi Vilmos etológus, aki Demcsák Zsuzsának adott interjút.

 

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!