Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 19. 13:00 | Krajcsó Judit

IZGALMAS UTAZÁS

ÚtraManó – egy mesés GPS Budapesttől a Balatonig

A Plukkido csapata nemrég útjára indította az ÚtraManó alkalmazást, amely az aktuális helyzet meghatározásával mesébe foglalja a gyerekeknek az ablakon keresztül látott tájat, épületeket. Ez az innovatív magyar fejlesztés segíti a szülőket az utazások izgalmassá tételében.

Az ÚtraManó alkalmazás előre felvett, zenei aláfestéssel rendelkező audioanyagot játszik le a gyermeknek, amint egy adott pont közelébe érkeznek a járművel. Az út során ezekből az audioanyagokból egy összefüggő mese áll össze, miközben a gyermek kifelé figyel, várja a következő látnivalót, azaz egy meserészletet. A meserészletek írásakor és időzítésekor a tervezők figyelembe vették a kisgyermekek pszichológiai jellemzőit, érdeklődését, időt hagynak a látottak feldolgozására.

Kép: plukkido.hu

Kép: plukkido.hu

Az eszközben rejlő megoldás valójában roppant egyszerű, minden esetben a gyermekek fantáziáját szólítják meg. A Plukkido pszichológus és pedagógus szakemberei pedig tudják, hogyan kérjenek bebocsátást ebbe a fantáziavilágba, amiben utána a szülő is könnyen megtalálja a helyét.
Az alkalmazás alapverziója 2017-ben ingyenes letöltéssel már elérhető.a fővárosból a Balatonra tartó családok már május óta örömüket lelhetik Szusz, a kis szélgyerek és a Felhő kalandjaiban, akik az út során még párbeszédbe is elegyednek az utazó gyerekekkel.
(Forrás: onlinebalaton.hu)

Mutatjuk a Nyitott Balaton fotópályázat nyertes képeit!
Lezárult a 2017-es tavaszi Nyitott Balaton fotópályázata, melyre igazán gyönyörű képeket küldtek be a Balaton és a kerékpározás szerelmesei. A verseny végeredményéről közösségi oldalukon számoltak be a kiírók. Íme a nyertesek!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!