Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 26. 11:00 | Krajcsó Judit

MI LESZ A FA ALATT?

Top 10 karácsonyi ajándék – gyerekeknek

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként, a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint. vajon melyek a legnépszerűbb játékok? Soroljuk!

„Az év legforgalmasabb időszaka kezdődik a magyar játékpiacon; a karácsonyi szezonban az éves forgalom csaknem 50 százaléka realizálódik, ilyenkor a kosárba kerülő termékek száma és ára is magasabbra rúg. Előreláthatóan idén online vásárláskor átlagosan 8000 forintot, míg a hagyományos bolti beszerzés esetén 6500 forintot költenek a magyar szülők, nagyszülők alkalmanként” – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

A piacvezető REGIO JÁTÉK friss felmérésében résztvevők csaknem fele minimum 10 000 forint értékben vásárol a fa alá ajándékot gyermekének, jellemzően (55%) novemberben, az utolsó pillanatra csak a megkérdezettek 15%-a hagyja a meglepetések beszerzését.

Anyagilag is felkészülnek a szülők a karácsonyra

Tízből nyolc családban fordul elő, hogy a karácsonyi kiadások nehézséget okoznak a családi kasszára nézve, ők ezért az ünnepeket megelőző hónapokban anyagilag is felkészülnek az év végi hajrára.
A kutatás alapján a webes vásárlások előnyét az egyszerűségben (58%) és a gyors ár-összehasonlításban (43%) látják a válaszadók, míg a személyes beszerzés hívei a minőség ellenőrizhetőségét (35%) és a játékok közti könnyebb választást (27%) tartják legfontosabb érveknek.

Breaking! Előkerült Holle anyó és a kis Vuk
A magyar gyermekek fele naponta találkozik élőszóban, leginkább fél órában elmesélt történetekkel. A mai rajzfilmek helyett az újra köztudatba kerülő diavetítő lehet a jó megoldás az élőszóbeli történetmesélés és a vizuális ingerek együttes jelenlétére a kicsik életében. Ismét előkerülnek a régi meseszereplők!

Édesség kerül a csizmába, kreatív játék a fa alá

A felmérés szerint tízből négy magyar gyermek már Mikuláskor is számíthat játékra, de a csizmák döntő többségben (72%) édességgel telnek majd meg. A karácsonyfa alatt viszont tízből kilenc fiatal talál játékot, a legnépszerűbbek idén a kreatív, a fejlesztő játékok és a LEGO, melyeket a társasjátékok, a könyvek, kifestők és az építő játékok követnek. A megkérdezett szülők átlagosan két ajándékkal lepik meg gyermeküket, minden második esetben a játék mellett ruhadarabot is rejteni fognak a csomagok.

Ennél jobb ajándékot most úgysem tudsz venni!
Az ideális ajándék egyszerre okoz az egész családnak örömet, és nem csak akkor, amikor kibontjuk a díszes csomagolópapírból, hanem utána is, amikor az egész család élvezi. Mert egyszerre használjuk. Egy asztalnál, egymással szemben, közös örömmel. Hát nem erről szólnak a társasjátékok?

Top 10 termékkategória a karácsonyi szezonban

 1. Kreatív játék
 2. Fejlesztő játék
 3. LEGO
 4. Társasjáték
 5. Könyv, kifestő
 6. Építő játék
 7. Autó
 8. Kirakós
 9. Játékbaba
 10. Elektronikus játék

Top 10 karácsonyi slágertermék a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint

 1. Sherlock a bújócskázó kutyus
 2. Róka móka társasjáték
 3. Gazdálkodj okosan! társasjáték
 4. Diavetítő
 5. Zapf Baby Born baba
 6. Süti maci
 7. Mirogolo társasjáték
 8. Zookiez plüssfigura
 9. Wobbleez totyogó tappancsok
 10. Kaméleon párbaj társasjáték


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!