Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 08. 17:00 | László Márta

RAGASZKODJ HOZZÁ!

Neked elég csak a szerelem…?

Akár már tervezitek a babát, akár egymásra szeretnétek koncentrálni még egy ideig, a boldog hétköznapok legalapvetőbb feltétele a harmonikus párkapcsolat. Ehhez pedig sokszor kompromisszumokra van szükség. Gyakran nem értetek egyet, és nem is tudod, mi lehet a probléma, mikor alapvető kérdésekben nem tudtok dűlőre jutni? A tartós párkapcsolatokért kampányoló Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés célja, hogy iránymutatást adjon a hétköznapi harmónia megteremtéséhez és fenntartásához.

Zen állapot, a baba előtt és a babával is!

Míg egyeseknek úgy teljes az élete, hogy egy vagy több kisbabával ajándékozzák meg egymást, addig előfordulhat, hogy nektek egyelőre tökéletesen megfelel a kétfős család. Ennek oka lehet akár egy kihagyhatatlan karrierlehetőség, egy olyan életforma, amelybe jelenleg nem fér bele a gyermek, vagy egész egyszerűen nem szeretnétek még feladni a szabadságotokat. Hogy ez megváltozik-e és ha igen, mikor, az rajtatok múlik. Addig is élvezzétek egymás társaságát, valósítsátok meg álmaitokat, és használjátok ki a kettesben töltött időt – lehetőleg minél kevesebb vitával.

Szerelem, Kép: Ragaszkodj hozzá!

Szerelem, Kép: Ragaszkodj hozzá!

Ha viszont úgy érzitek, elérkezett az idő, hogy kapcsolatotokat megkoronázzátok egy gyermekkel, onnantól fogva az a legfontosabb feladatotok, hogy harmonikus családba érkezhessen az új családtag. Ehhez pedig arra van szükség, hogy testileg-lelkileg is felkészültek legyetek. Hiszen ha megszületik a gyermek, bizony sokkal több energiára, türelemre és figyelemre lesz szükségetek egymás iránt és a harmónia megteremtéséhez is. Ám ha együtt, kéz a kézben veszitek fel a harcot a felmerülő nehézségekkel, hamar átlendültök a kezdeti problémákon.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

Adjatok egymásnak „énidőt” a feltöltődésre. Akár egy-egy lopott fél óra is csodákra képes, és energiával tölt fel.

Fordítsatok időt egymásra is! Beszélgessetek, töltsetek minőségi időt egymással.

Testbeszéd: figyeld a lábakat az asztal alatt is!
Egy nő, ha udvarolnak neki, hajlamos a cipőjével játszadozni, vagy a sarkát kidugni belőle. De más furcsa dolgokat is művelünk a lábunkkal, lábfejünkkel, főleg az asztal alatt. Jó tudni, mit üzennek ezek a gesztusok…

Soha ne hasonlítsd a kapcsolatotokat máséhoz. A „bezzeg ők” kezdetű beszélgetések felesleges feszültséget is okozhatnak köztetek.

Még a gyermekvállalás előtt beszéljetek arról, kinek mire van szüksége a belső harmónia megteremtéséhez. Ha boldog és kiegyensúlyozott a szülő, boldog és kiegyensúlyozott lesz a gyermek is.

A lelki egyensúly mellett ügyeljetek testetek egészségére is! Már a baba tervezése előtt érdemes fokozottabb figyelmet fordítani a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. De vény nélkül kapható, fogantatást segítő, mio-inozit tartalmú étrend-kiegészítő készítményekkel is támogatható a teherbe esés esélye.

A problémákat mindig négyszemközt beszéljétek meg. A köztetek lévő feszültség a gyermekre is átragad, így igyekezzetek minél hamarabb tisztázni a nézeteltéréseket. Sose feküdjetek le haraggal!

A Ragaszkodj hozzá! kampány megújult weboldalán található további hasznos tippek mellett egy játékos teszttel most azt is megtudhatod, mennyire vagy hajlamos engedni vitás helyzetekben, hogyan javítható kompromisszumkészséged.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!