Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 18. 18:00 | László Márta

ÚJ CSALÁDTAG

Négylábú szeretetfutár

Karácsony közeledtével sokan érzik úgy, hogy szívesen megosztanák a készülődés örömét egy négylábú családtaggal. A Rex Alapítvány ünnepi programja abban segít, hogy felelősségteljes döntést hozzunk! Vagyis olyan társat válasszunk magunk mellé, aki hosszútávon is a család teljes jogú tagja maradhat. Ennek érdekében a leendő gazdi decemberben még az átlagosnál is komolyabb tanácsadásban részesül az alapítványnál.

Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány „Négylábú szeretetfutár” kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.

Panni, Kép: Rex Alapítvány

Panni, Kép: Rex Alapítvány

Az érdeklődők a „Négylábú szeretetfutárokról”, vagyis az alapítvány gazdira váró kutyáiról és cicáiról, részletes leírást kapnak, melyből megismerhetik az állat élettörténetét, valamint főbb tulajdonságait.

Zamat, Kép: Rex Alapítvány

Zamat, Kép: Rex Alapítvány

A leendő gazdinak a Rex Alapítvány újpesti állatotthonában zajló személyes interjú is segít abban, hogy egy életre válasszunk társat, nemcsak karácsonyra.  Emellett az alapítvány decemberben praktikus “Rexes” ajándékcsomaggal könnyíti meg az új családtag befogadását.

Mit érdemes átgondolni az örökbefogadás előtt?
Gondold át, hogy megtudod-e teremteni az állat felelős tartásához szükséges anyagi és gyakorlati feltételeket (többek között az állateledel, a rendszeres mozgáslehetőség és az állatorvosi ellátás nyújtása). Gondold át, mennyi időt tudsz majd az új családtaggal tölteni! (Nagyon fontos a sétákra, a bunda ápolására, a kutyaiskolára, és a közös játékra fordított idő!) Készíts listát azokról a tulajdonságokról, amiket szeretnél viszontlátni új négylábú társadban. Ha mindez megvan, tájékozódj előzetesen a Rex Állatszigeten élő örökbefogadható állatokról. Olvasd el figyelmesen a kutyákról és macskákról adott jellemzéseket a www.rex.hu honlapon.

– A menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak télen még kevesebb esélyük van az örökbefogadásra –  mondta dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója. – Pedig ők tudnak a leghálásabbak lenni, és csak arra várnak, hogy ezt megmutassák egy álomgazdinak. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a Négylábú szeretetfutár programunk nagyban növeli az örökbefogadási esélyeiket. –

Az idén 7. alkalommal megrendezett ünnepi örökbefogadási program keretében majdnem 120 macska és kutya talált végleges otthonra az elmúlt években. Jelenleg több mint 150 négylábú vár gazdira a Rex Alapítványnál. Az állatok fényképes és szöveges bemutatkozása a www.rex.hu oldalon érhető el, a kiválasztott leendő családtagokról még bővebben a [email protected] email címen lehet érdeklődni.

További részletek: http://rex.hu/orokbefogadas

Nemcsak minden kutya megy a mennybe!
Az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány országos szintű összefogást kezdeményez azzal, hogy május 6-án megalapítja a Felelős Állattartás Napját. A neves esemény alkalmából egész napos ingyenes rendezvény, valamint egy látványos rekordkísérlet várja mindazokat, akik szeretnének nyomot hagyni az állatvédelem történelmében.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!