Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 14. 19:01 | Krajcsó Judit

IKONIKUS FIGURÁK

Minden, amit a szuperhősökről tudnod kell

Manapság még a csapból is a különböző képregény-adaptációs filmek folynak, szinte elkerülhetetlen, hogy a fiatal korosztályt is beszippantsa ez a színes univerzum. De mi van akkor, amikor gyermekünk kíváncsiságának semmi sem szab határt, és kérdésekkel bombáz minket? Íme egy kis gyorstalpaló, szuperhősökből…

A filmnézés mindig jó családi program. Hogy a szülő is képben legyen, amikor a szuperhősök a képernyőre kerülnek, az APA magazin összegyűjtötte a legfontosabb információkat a gyerekek kedvenceiről…

Superman

Ha valamelyik Supermanes film vagy mese megtekintése után felvetődik gyermekünkben a kérdés, milyen szuperereje is van pontosan a köpenyes hősnek, a következőt válaszoljuk, a klasszikus mottót idézve: „gyorsabb, mint egy kilőtt puskagolyó, erősebb, mint egy mozdony, és a felhőkarcolókat is átugorja egyetlen mozdulattal”.

Hulk, Superman és a Pókember most együtt pózol Kép: Pixabay

Hulk, Superman és a Pókember most együtt pózol Kép: Pixabay

Hulk

Ő az ikonikus nagy, zöld szörny, akit még az is ismer, aki egyetlen szuperhősös filmet se látott. Azonban Hulk sem mindig egy szörnyeteg. Ő valójában Bruce Banner, egy atomfizikus, akit egy szerencsétlen laborbaleset folytán gammasugárzás ért, így vált belőle ez a dühös monstrum, akitől azonban nem kell félnünk – hacsak nem valami rosszban sántikálunk.

Batman

A fekete ruhás denevérember kissé baljós megjelenése ellenére nagy népszerűségnek örvend a gyerekek, főleg a kisfiúk körében. Szerencsére elég könnyű dolgunk lesz, ha róla kapnánk keresztkérdéseket, hiszen Batmannek – vagyis Bruce Wayne-nek – nincs semmilyen különleges, természetfeletti ereje, ellenben hihetetlenül gazdag, így mindenféle hipermodern kütyüvel és a legmenőbb járgányokkal veszi fel a harcot a gonosszal.

Batman Kép: sajtóanyag

Batman Kép: sajtóanyag

Amerika kapitány

Steve Rogers a második világháborúban szolgálta hazáját. Egy katonai kísérlet során a vézna fiatalember izomzatát, reflexeit és állóképességét az emberi test természetes lehetőségein belül a tökéletességig fejlesztették. A csatákban különleges pajzsa a legfőbb fegyvere, amely egy rendkívül erős földönkívüli fémből, vibrániumból készült. A végig harcolt háború után egy küldetés során az Atlanti-óceánba zuhant. A jeges víz hibernálta, 20 évvel később pedig rátaláltak és felélesztése után csatlakozott a Bosszúállók csapatához.

Thor

Egy valódi isten. Kell ennél többet mondanunk? Apja Odin, a háború istene. Thor képes a szolgálatába állítani a villámokat és kalapácsával – amelyet kizárólag ő képes felemelni – félelmetes ütéseket tud mérni az ellenségre. Egyik legnagyobb ellenlábasa éppen „testvére”, az ármányos Loki.

szuperhős

Kép: sajtóanyag

Pókember

Az eddig bemutatott szuperhősökkel ellentétben Peter Parker még csak gimnazista, tehát a bűnüldözés mellett a kamaszkor minden nyűgével is meg kell birkóznia. Fiatal korából adódóan sokszor viccelődik a rosszfiúkkal, akiket hálója és akrobatikus pókereje segítségével fog el. Híres szlogenje: a nagy erő nagy felelősséggel jár.

Meglepő? Hosszú Katinka és a férfi vízilabda válogatott a példakép
Az óvodás és kisiskolás gyermekek különóráira a családok nagy része havonta 5-10 000 forint körüli összeget költ. A legtöbben úszótanfolyamra íratják be a gyerekeket. A magyar vízi sportolók népszerűségi listáját Hosszú Katinka és a férfi vízilabda válogatott vezeti.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!