Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. november 29. 15:09 | PP-Eletforma

Együtt

7 forintos fürdőjegy? Létezik! De figyelj a gyerekre!

Azért, hogy a magyar családok, a szülők és gyermekek minél több időt töltsenek együtt, egy érdekes kezdeményezés révén a karácsony előtt társasjátékot vásárlókat hétforintos fürdőjeggyel lepik meg, de nem csak őket. Kedvezményes jegyet kapnak azok is, akik fejlesztik gyermekeik szociális érzékenységét, vagy múzeumba viszik gyermekeiket. Olvasd el a részleteket!

Németországban és Ausztriában jóval több készségfejlesztő társasjátékot vásárolnak a családok, mint Magyarországon. Nálunk leginkább karácsonykor és húsvétkor vesznek a szülők nagyobb értékű ajándékot 3–14 éves gyermekeiknek. Éves forgalomban mindez 30–40 milliárd forintot tesz ki. Ehhez jön még hozzá a videojátékok piaca, amely becslések szerint, 13–15 milliárd forint körül mozog évente. Novemberben és decemberben a magyar játékkereskedők akkora forgalmat bonyolítanak le, mint az azt megelőző tíz hónap teljes bevétele. Ausztriában és Németországban nincs ilyen mérvű kilengés, noha az említett országokban is nő a forgalom karácsony tájékán.

A társasjáték jó alkalom a családi együttlétre
Kép: PIxabay

Nálunk sajnos leginkább ilyenkor vásárolnak, a család minden tagját megmozgató társasjátékokat is. Holott az ilyen játékokra egész évben szükség van. Sokat segítenek ezek a család tartalmas szabadidős tevékenységeinek kialakításában. Mindez nem véletlen. Osztrák és német pszichológusok tapasztalatait is figyelembe veszik akkor, amikor egy társasjátékot dolgoznak ki a gyerekek számára. A mai modern játékok, többnyire mind segítik a logikai gondolkodás, a koncentráció fejlesztését, a társas érintkezés szabályainak megtanulását. Sok esetben az otthoni játék, segíti az iskolaéretté válás folyamatát is. A nagyobbak komoly tudományos ismeretekre is szert tehetnek a társasjátékok feladatainak megoldása által, legyen szó akár a botanikáról, az elektromosságról vagy az emberi testről.  Mindemellett a családi kohéziót is erősíti ez a fajta szabadidős tevékenység, ezért is fontos lenne, hogy többet játszunk gyermekeinkkel – állítja Mag. Dieter Strehl, az osztrák tulajdonú Piatnik Budapest Kft. ügyvezetője.

Játszani jó! De mit játszanak a mai gyerekek?
A felnőttek munkáját utánzó szerepjátékok népszerűsége töretlen, továbbra is erős a retrománia és a kicsi, gyűjthető játékok jelenléte. Tovább erősödnek az internettel kombinált, illetve a különböző kütyükön játszható, így az okostelefonokra és tabletekre letölthető játékok. Az azonban még a szakemberek számára sem egyértelmű, hogy kiszorítják-e majd a digitális játékok a hagyományosakat, vagy nem.

A társasjáték mellett a közös kirándulás, az utazás, a fürdőzés, a kalandparkban való játék, mind-mind segítheti a közös idő tartalmas eltöltését. Ezért is örülnek annak, hogy karácsony előtt egyes Magyarországon forgalomba kerülő bécsi társasjátékhoz egy-egy fürdőbelépőt is csomagolnak egy-egy adott webáruházban – tájékoztatott Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő igazgatója. A speciális fürdőbelépők tulajdonosai 7 forintért mehetnek be a gyermekbarát fürdőbe. A hétforintos jegyekből 10 ezer darabot gyártottak.  A társasjátékok vásárlói mellett azokat is szeretnék megjutalmazni, akik a fejlesztik gyermekeik szociális érzékenységét, vagy múzeumba viszik gyermekeiket. Éppen ezért idén télen azok is kapnak hétforintos fürdőbelépőt, akik Budapesten, a Mikulásgyár Premier Outletbe kihelyezett 3-as számú üzemébe visznek majd ajándékot a rászorultaknak. Balatonfüreden pedig azokat a családokat jutalmazzák, akik eljönnek a Vaszary Villa karácsonyi eseményeire, ahol a hamarosan kezdődő Picasso-kiállítást népszerűsítik.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!