Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. április 16. 11:00 | PP-Eletforma

munka és magánélet

5 tipp, hogy ne menjen el melletted az életed

Sokszor úgy érezhetjük, lehetetlen megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Hogyan lehet helytállni a munkahelyünkön, és közben elég időt fordítani a barátokra, a családra és a kikapcsolódásra? Dr. Ivan Misner számos bestseller szerzője 5 praktikus tanácsot ad, hogyan találhatjuk meg a harmóniát az életünkben!

Nem futóverseny!
Kép:Pixabay

A CNN által a „modern networking atyjának” nevezett üzletember Dr. Ivan Misner életének jelentős idejét veszi igénybe az általa létrehozott üzleti közösség irányítása, miközben háromgyermekes apa, amatőr bűvész és feketeöves karatés is egyben. Hogyan valósítja meg az egyensúlyt az életében? Szerinte el kell érni a harmóniát. Ehhez próbáld megfogadni ezeket az egyszerű tanácsokat!

Bárhol vagy – legyél ott!

Itt van három egyszerű szó, ami segítségedre lehet a harmónia kialakításánál: „legyél itt most”. Ha munkában vagy, ne gondolj arra az időre, amit nem töltöttél előző este a családoddal vagy a pároddal. Ha pedig otthon vagy, ne töprengj a munkán, ami másnap vár rád az irodában.

Gazdálkodj kreatívan az időddel!

Ha van egy határidős munkád, de te mégis szeretnél egy estét a családoddal tölteni – legyél kreatív! Misner első könyvét akkor írta, amikor esténként a családja már nyugovóra tért, ő pedig ezután látott munkához. Legyél te is leleményes: találj olyan módot, amivel megoldható, hogy elérd a kitűzött célt, miközben képes vagy időt szánni olyan dolgokra, amelyek harmóniát hoznak számodra.

Állandó fáradtság és stressz? Kortizolhiány is okozhatja!
Az antistressz-hormonként is ismert kortizolt a mellékvese termeli szervezetünkben. Tartós leterheltség, a folytonos stressz hatására a mellékvese kimerülhet, és megjelennek a kortizolhiány tünetei. Ezek között lehet a kívánt terhesség elmaradása, de akár Addison-kór is jelentkezhet.

Engedd el és tarts ki!

Az élet döntések meghozatalából áll. Gyakorold, hogyan kell nemet mondani és elengedni! Eközben gondolj azokra a dolgokra, amelyek tényleg fontosak az életedben, és tarts ki azok mellett minden erőddel.

Válogasd meg, hogy kit engedsz be az életedbe!

Képzeld el, hogy az egész életedet egy szobában éled, és hogy ennek csak egy ajtaja van, melyen a „Csak bejárat” felirat szerepel. Aki bemegy, az örökre ott marad. Bár ez csak egy metafora, de amikor tényleg beengedünk olyan embereket az életünkbe, akik problémásak, akkor elég nehéz megszabadulni tőlük. Ha harmóniát szeretnél az életedben, válogasd meg jobban, kit engedsz be!

Integrálj!

Amikor lehetséges, integráld az életed bizonyos tényezőit! Misner sok éven keresztül néhány hetet mindig a világtól elzártan, egy kis tóparti házban töltött egyedül. Később már magával vitte a menedzsmentcsapatát, hogy ott némi kikapcsolódással kössék egybe a munkát. Így lehet remekül kombinálni a munkahelyi és a szabadidős környezetet, és ezáltal is egyfajta harmóniát létrehozni.

„Nem kell munkamániásnak lenned ahhoz, hogy sikeres lehess. Légy kreatív, és koncentrálj arra, hogy harmónia legyen az életedben!”

(Dr. Ivan Misner)Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!