Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. április 30. 17:00 | Krajcsó Judit

SZEZONKEZDÉS

10 romantikus program a májusi Balatonnál

Május 1-je és a majális a Balatonon a szerelem, a májusfaállítás és a szabadtéri programok hétvégéje. Ehhez ajánlunk most 10 programot.

1) A hagyománytisztelők ellátogathatnak több olyan helyszínre is, ahol májusfaállításon vehetnek részt. Alsóörsön például a Merse Kultúrparkba, ahol szombaton este még lézer show és utcabál is lesz. Csopakon vasárnap 18 órától a Rulett Együttes koncertje és utcabál fogadja a majálisra látogatókat. Balatonfüreden pedig a Jókai Majálisra, a Koloska-völgybe érdemes ellátogatni, ahol elsősorban a néptánckedvelők érezhetik igazán jól magukat.

2) Az aktív programok kedvelői kipróbálhatják magunkat és párjukat valamelyik kalandparkban vagy bobpályán. Igazi kapcsolatépítő tréning! (Például itt, itt vagy itt.)

3) A Káli medence egészen egyedi hangulata kínál fantasztikus közös időtöltést, az április 30-án már 17. alkalommal induló Káli Túra keretében, melyet nem csak gyalog, de biciklivel is meg lehet tenni. A romantika koktélcseresznyéje pedig, hogy a túra egy kékkúti borkóstolóval zárul.

4) Akár tandemkerékpárral is indulhatnak a Balatonkör tókerülő túrán a párok most szombaton és vasárnap. A szervezők persze kisebb távokkal is készültek.

5) Az egyéni szervezést előnyben részesítők rengeteg romantikus balatoni kirándulóhely közül válogathatnak. Kilátók és várromok közül például, amelyek felkeresését akár egy piknikkel is összeköthetjük a csodálaton balatoni panorámában.

6) Az extraromantikus balatoni kikapcsolódásra vágyók Gyenesdiáson az izgalmas, éjszakai Holdfénytúrán vehetnek részt a hétvégén.

7) A gasztronómiai élményt keresők gondolkodhatnak borvacsorában, borestben. A balatoni borászatok több ilyen lehetőséget is kínálnak.

8) De részt vehetnek a Balatongyöröki Palacsintafesztiválon is, ahol nevezés esetén palacsintás király és palacsintás királynő válhat a szerelmespárból. Este pedig a Swing Majálison le is mozoghatják a kalóriákat. (De a mi receptjeink közül is válogathatsz, finomabbnál-finomabb palacsintákat!)

9) A zene és a tánc iránt érzékeny párok vasárnap 15 órától 20 óráig ellátogathatnak a felsőörsi Country Találkozóra a Civilházba, ahol egyébként májusfaállítás is lesz.

10) A Keszthelyi Szezonnyitó második napján pedig, vasárnap este 20 órától Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékesttel várja a romantikus lelkű közönséget.
És a kertmozikra sem kell már sokat várni! (Fotók: Krajcsó Judit)

Forrás. onlinebalaton.huCikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!