zöldség és gyümölcs

alkohol, bőrgyógyászat, dohányzás, ekcéma, gyulladás, mozgás, stressz, zöldség és gyümölcs

Őrület! A stressz is okozhat ekcémát?

PP-Eletforma

Bőrviszketés, bőrpír, apró hólyagos kiütések. Az ekcéma tipikus tünetei. Annak ellenére, hogy ez az egyik leggyakoribb bőrbetegség, keveset tudunk róla, és kiváltó okairól. Sokan azt gondolják, hogy fertőző betegség, ám az ekcéma nem más, mint a bőr felszínes gyulladása. De valóban ilyen egyszerű lenne a diagnózis? Mi okozhat ekcémát, és hogyan tudjuk a tüneteket megszüntetni?

Tovább olvasom »
koleszterin, mozgás, tavasz, vércukorszint, zöldség és gyümölcs

Ne a cukorbetegség állítsa meg a tavaszi lendületedet!

PP-Eletforma

Nincs jobb módszer a téli levertség elűzésére, mint új erővel vágni neki a tavasznak. A megújulás időszakában nagyobb szerepet kap a helyes táplálkozás, a testmozgás, az egészség karbantartása. Azoknak sem kell lemondaniuk egy egészségesebb életmód kialakításáról, akik mindennapos rutinját meghatározza egy olyan krónikus betegség, mint például a diabétesz. Azonban a világszerte egyre nagyobb mértéket öltő cukorbetegség sem lehet akadály, itt az idő új és hasznos szokásokat beépíteni a hétköznapokba!

Tovább olvasom »
higiénia, megbetegedés, zöldség és gyümölcs

Vajon mennyi vegyszer van a gyümölcsön, zöldségen?

PP-Eletforma

Nem kevés zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk évente: egy átlagos magyar háztartás közel 70 kiló gyümölcsöt és 130 kiló zöldséget vett 2013-ban. Nemrégiben egy amerikai kutatás arra figyelmeztetett, hogy a növényvédő szerek komolyabb veszélyeket rejthetnek, mint eddig hittük. Mi a helyzet Magyarországon e téren?

Tovább olvasom »
fogyasztás, húsfogyasztás, zöldség és gyümölcs

Sok húst esznek a gazdag magyarok

PP-Eletforma

Két kilóval több húst esznek havonta a „leggazdagabb” kategóriába tartozó magyarok, mint a legszegényebbek, akiknek zöldségre és gyümölcsre is alig jut. A jómódúak utóbbiakból több, mint a dupláját fogyasztják, mint a kiskeresetűek.

Tovább olvasom »