Facebook hozzászólás
550

Zöldbab japán módra

Íme egy könnyű, gyors vacsora egy fárasztó nap végén, a mely hidegen-melegen egyaránt fogyasztható: zöldbab japán módra. Nem csupán ízletes, egészséges is.

Hozzávalók négy személyre

– 900 g zöldbab

– 1 evőkanál olaj

– 1 gerezd zúzott fokhagyma

– 4 evőkanál szezámmag

– 4 evőkanál szezámolaj

– 2 evőkanál csökkentett sótartalmú szójaszósz

– egy kevés tabasco szósz

– frissen őrölt feketebors

A zöldbabot 3-5 percre egy lábosnyi forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük. Az olajat egy nagyméretű serpenyőben vagy wokban felmelegítjük. Beletesszük a babot és a fokhagymát, 1 percig pirítjuk közepes-magas hőfokon, majd hozzáadjuk a maradék összetevőket. Egy percig főzzük, majd tálaljuk.

A receptet Daniel Green-Catherine Collins A koleszterinszint csökkenthető című szakácskönyvében találtuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!