Zöldbab japán módra
Íme egy könnyű, gyors vacsora egy fárasztó nap végén, a mely hidegen-melegen egyaránt fogyasztható: zöldbab japán módra. Nem csupán ízletes, egészséges is.
Hozzávalók négy személyre
– 900 g zöldbab
– 1 evőkanál olaj
– 1 gerezd zúzott fokhagyma
– 4 evőkanál szezámmag
– 4 evőkanál szezámolaj
– 2 evőkanál csökkentett sótartalmú szójaszósz
– egy kevés tabasco szósz
– frissen őrölt feketebors
A zöldbabot 3-5 percre egy lábosnyi forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük. Az olajat egy nagyméretű serpenyőben vagy wokban felmelegítjük. Beletesszük a babot és a fokhagymát, 1 percig pirítjuk közepes-magas hőfokon, majd hozzáadjuk a maradék összetevőket. Egy percig főzzük, majd tálaljuk.
A receptet Daniel Green-Catherine Collins A koleszterinszint csökkenthető című szakácskönyvében találtuk.
Hozzászólás zárolva.