Facebook hozzászólás
444

Zöld curry pulykából

Ahhoz, hogy étkezésünk változatos legyen, időről időre érdemes új ízeket kipróbálni. Ne idegenkedjünk a távol-keleti konyha ételeinek kipróbálásától, hiszen ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet, ráadásul simán előfordulhat, hogy annyira megszereted ezt az ízvilágot, hogy egyre többször szeretnéd élvezni, és még akár szakértőjévé is válhatsz a keleti konyhának. 

Zöld curry, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
2 evőkanál készen kapható zöld curry paszta
1 közepes doboz kókusztej (400 ml)
4 kaffír lime levél
1 ázsiai citromfű (ha nincs friss, jó a szárított)
1 zöld chili paprika kimagozva
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 lime héja és leve

olaj
tálaláshoz friss korianderzöld

Elkészítés:

Az olajon üvegesre dinszteljük a karikára vágott újhagymát, az összeaprított chilit, utána megpirítjuk a curry pasztát. Egy-két percig kavargatjuk, majd belevagdossuk a lime levelet, a szárított citromfüvet, a fokhagymát és a gyömbért, a lime héját és levét, majd felöntjük a kókusztejjel. Felforraljuk, az apró kockákra vágott pulykamell darabokat beletesszük a lébe, és kb. 20 percig főzzük, míg meg nem puhul. Addigra a lé kissé besűrűsödik. Korrigáljuk az ízét még egy kis sóval, egy csipet római köménnyel. Mint oly sok távol-keleti étel mellé, ehhez is a legjobb választás a rizs köret.

Hagymás-gombás pulykafalatok tejszínnel és sajttal
Ezzel az ínyenc fogással minden vendéget lenyűgözhetünk, de annyira egyszerű és gyors, hogy ideális a rohanós hétköznapokra is. Próbáld ki ezt is, a végeredmény önmagáért beszél!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!