viselkedés

buli, fesztivál, rajongók, személyiség, viselkedés, zene

9 tipikus fesztiválarc – Te melyik vagy?

Krajcsó Judit

Buliszezon van! A hazai fesztiválok széleskörű repertoárjában szinte mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő zene- és bulistílust, így bizonyára ott tombol most is valamelyik nyári eseményen. Persze azért senki sem annyira egyedi, hogy ne lehetne beskatulyázni egy-egy típusba. Mi most 9-et sorolunk fel!

Tovább olvasom »
függőség, internet, önbizalomhiány, önkép, szelfi, személyiségzavar, viselkedés

A szelfi függőség 10 biztos jele

Krajcsó Judit

Van, aki már az ébredését is kiposztolja, aztán a kávéját, az ebédjét, a családját, a szerelmét és napjának szinte minden mozzanatát, miközben azt lesi, hányan kommentelik és lájkolják. Mikortól beszélhetünk beteges függőségről, személyiségzavarról? Azért csak figyeld magad…

Tovább olvasom »
felmérés, megfázás, viselkedés

Lelki támogatásra is szükségünk van, ha itt a nátha

PP-Eletforma

A megfázás és az influenza minden évben milliók ünnepi hangulatát keseríti meg. Ezek a betegségek nemcsak testünkre, de lelkünkre is hatással vannak, és rosszkedvünk rányomja bélyegét közösségi életünkre is. Mennyiben befolyásolják viselkedésünket ezek a változások? A legfrissebb felmérések erre a kérdésre kerestek válaszokat.

Tovább olvasom »
egészség, higiénia, kézmosás, viselkedés

Ne tedd boldoggá a bacikat!

PP-Eletforma

Még most, a 21. században sem mindig természetes a kézmosás – ezt felmérések tanúsítják. Napjainkban például hét ember közül egy nem mos kezet WC-használat után. Sőt, vannak olyanok is, akik egyáltalán nem szoktak kezet mosni. Ez igazán elgondolkodtató, különösen akkor, ha mondjuk egy kézfogás után ülünk le ebédelni, vagy ha mondjuk megosztunk egy szendvicset valakivel.

Tovább olvasom »
család, kapcsolat, magatartásminták, viselkedés

A 4 nagy kapcsolatromboló típus – te melyik vagy?

PP-Eletforma

Egyik alapvető szükségletünk a másik ember közelségének keresése. Szükségünk van arra, hogy azt érezzük, nem vagyunk egyedül a világban, tartozunk valakihez. Ha azonban nincs helyén az önértékelésünk, a másik személlyel való igazán intim közelséget, kötődést veszélyesnek is megélhetjük.

Tovább olvasom »