vicc

április 1, április bolondja, sajtó, történelem, tréfa, vicc, vidámság

Hívott már Hugó?

László Márta

Tudod, hogy ki az április bolondja? Lehet, hogy pont Te, vagyis akit ma rászednek, akivel a bolondját járatják! Több országban is ismert a kifejezés, de hogy mi az eredete, azt senki sem tudja biztosan! Az viszont biztos, hogy bolondozni, rászedni másokat sokan szeretnek, mert a siker hatalomérzést ad a rászedőnek!

Tovább olvasom »
Bruges, Brugge, Brüsszel, képregény, Manneken Pis, ruhatár, sör, vicc, vidámság

Mit dugdos a pisilős kisfiú a szekrényében?

László Márta

Mintha Brüsszelben összpontosulna a sajátos belga humor: vicces szobrok és múzeumok egymás hegyén-hátán, így például a nemrégiben megnyílt „pisilős kisfiú múzeum”, mindez megfejelve a legfinomabb waffellel, a csodás sörökkel, és persze a világ legjobb elektronikus zenei fesztiváljával.

Tovább olvasom »
húsvét, locsolkodás, népszokás, tavasz, tréfa, vers, vicc

14 viccesen pajzán locsolóversike, csak nagyoknak!

Krajcsó Judit

Húsvét hétfő hajnalán a fiúk, férfiak bátran egyedül vagy vagányan csoportosan elindulnak, hogy lányismerőseiket szódásüveggel, vagy illatos parfümmel a hagyományokhoz híven meglocsolják. A vizes művelet mellé azonban versikét is illik mondani, azért a pár tojásért…Összegyűjtöttünk néhány vicces srófát segítségül.

 

 

 

Tovább olvasom »
furcsaságok a világból, jogszabály, vicc

A világ talán leghülyébb jogszabályai

PP-Eletforma

Az Egyesült Államokban számos furcsa jogszabály van érvényben: van olyan állam, ahol tilos grimaszolva nézni a kutyákra, máshol a katasztrófaokozást tiltja törvény, de akad olyan állam is, amely jogszabályban határozza meg, hány vibrátort birtokolhatnak lakosai.

Tovább olvasom »
április 1, bolondok napja, tréfa, vicc

Bolondok napja!

PP-Eletforma

A bolondok napja eredetét homály fedi, sokak szerint az óitáliai Szaturnáliákból származó bolondünnepre vezethető vissza, mások inkább arra gondolnak, az áprilisi tréfálkozás gyökereit inkább Franciaországban kell keresnünk, ahol egykor április elsején kezdődött az új év.

Tovább olvasom »
hangulat, hideg, jókedv, jókedvre fel, vicc

Jókedvre fel!

PP-Eletforma

Elegünk van a hidegből, a munkából, szóval amúgy mindenből. De lehet, hogy csak a jóból is megártott a sok. Besokaltál? Jó ilyenkor egy kis segítség!  Íme egy csokorra való!

Tovább olvasom »
erőszak, férfi, kapcsolat, macsó, szex, vicc

A szexista vicceket be kell tiltani?

PP-Eletforma

A szexista viccek elősegítik azoknak a mentális működési folyamatoknak a kialakulását, amelyek nőkkel szembeni erőszakos viselkedést válthatnak ki, különösen a macsó viselkedésre hajlamos férfiak esetében – állítják a Granada Egyetem kutatói.

Tovább olvasom »