vérrögök

aszpirin, hatékonyság, megelőzés, szív és érrendszer, vérrögök

Honnan tudom, hogy hatástalan nálam az aszpirin?

PP-Eletforma

Egy esetleges szívinfarktus vagy stroke megelőzése gyanánt sokan szednek alacsony dózisú aszpirint, mely köztudottan –vérlemezke- thrombocyta aggregáció gátló hatással is rendelkezik.Néhányuknál azonban a kívánt eredmény elmarad, és mégis kialakulnak életveszélyes vérrögök. Mi ennek az oka?

Tovább olvasom »
alvadásgátló, folyadék, mozgás, trombózis, utazás, vérrögök

Utazol trombózis után? Erre nagyon figyelj!

PP-Eletforma

Trombózis után a betegnek több mindenre is szükséges odafigyelnie, hiszen ha egyszer már kialakultak vérrögök, úgy lényegesen nagyobb eséllyel következik be újra az állapot. Éppen ezért fokozott figyelmet kell ezentúl fordítani a prevencióra. Prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája elmondja, mennyire veszélyes az, ha az illető hosszabb autóútra vállalkozik.

Tovább olvasom »
folyadékfogyasztás, mélyvénás trombózis, mozgás, nyár, tüdőembólia, utazás, vérrögök, visszerek

Erre figyeljen, ha trombózis után nyaralni megy!

PP-Eletforma

Bizonyos betegséggel élőknek kellemetlenséggel is járhat a nyári utazás. Akik például korábban mélyvénás trombózison estek át, azoknak fokozottabban figyelniük kell, hogy elkerülhető legyen a vérrögök ismételt kialakulása. Hogy pontosan miket szükséges betartani, arra szakorvos figyelmeztet.

Tovább olvasom »
fogamzásgátló, trombózis, vérrögök

Vérrögök: a leggyakoribb halálosztók

PP-Eletforma

Számtalan halálesetről hallani a trombózis kapcsán, legyen szó fogamzásgátlót szedő fiatal lányokról, vagy hirtelen összeeső profi sportolókról. Statisztikák szerint minden 5. percben valaki meghal a vérrögök miatt, pedig megfelelő kivizsgálással és terápiával az életveszély esélye minimalizálható lenne.

Tovább olvasom »
k vitamin, szűrés, trombózis, véralvadás, vérrögök

7 tipp a trombózis megelőzéséhez

PP-Eletforma

A trombózist az öröklődést is befolyásolja, de megfelelő életmóddal és ellátással az esemény megelőzhető lehet, és egyszerű szűrésekkel a hajlam előre is jelezhető. Milyen jelekre kell figyelnünk? Hava Róbert, az Oxygen Medical vezető asszisztense a trombózis jeleiről és a prevenció lépéseiről beszélt.

Tovább olvasom »
agyi katasztrófa, infarktus, stroke, vérrögök

Ezen a pár órán múlhat az életed, vagy a nyomorúságod

PP-Eletforma

A szívinfarktus és a stroke vezető haláloknak számítanak az egész világon, így hazánkban is. Sokszor csak pár órán múlik, hogy ne következzenek be visszafordíthatatlan károk a szívben, illetve az agyban.  A korai segítségkérés fontosságára hívja fel a figyelmet Prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája.

 

Tovább olvasom »