vegyszer

bio, egészség, gyomirtó, kertészkedés, természtes, termlszet, vegyszer

Mi kell ahhoz, hogy egy kert bio legyen?

PP-Eletforma

A piacon járva kelve széles a kínálatban talál az ember bio zöldséget, bio gyümölcsöt és számos különböző bio jelzéssel ellátott egyéb terméket. Mivel ezek a portékák rendszerint drágábbak, viszont kecsegtető az, hogy termesztésüknél nem használtak vegyszert, szívesen megvásárolják azokat a tudatos vásárlók és az érdeklődők. Joggal fordul meg azonban ilyenkor a fejekben, hogy vajon a saját kertekben is termelhetünk-e ilyen módon? A válasz az, hogy tulajdonképpen igen, viszont ehhez sok mindenre oda kell figyelni. Például kapásból felejtsd el a gyomirtót és a növényvédő szereket!

Tovább olvasom »
adalékok, allergia, foltok, kiütés, mosópor, vegyszer

Mi vagyok én? Mosómedve? Nem!

PP-Eletforma

Naponta érintkeznek a bőrfelülettel a mosószerekhez adagolt összetevők, ami az arra érzékenyeknél bőrtüneteket is okozhat. Az egész testen jelentkező kiütések és bőrvörösség a mosópor allergia tünete is lehet. Nem árt utánanézni!

Tovább olvasom »
élelmiszer, gyümölcs, vegyszer

Cukrozott narancshéj? Citromhéj a sütibe? Csak óvatosan!

PP-Eletforma

Gyümölcsvásárláskor nem csak az árra kell figyelni! A növényvédő szerrel kezelt gyümölcsök felületén ugyanis jócskán marad a vegyszerekből. Ezért az aluljáróban árult gyümölcsöt felejtsük el, de a boltokban kapható minden gyümölcsöt otthon meg kell mosni! Citromhéjból pedig inkább a biót tegyük a sütibe!

Tovább olvasom »