vásárlás

bor, internet, ízlés, száraz, szokások, vásárlás, vörös

Hetente egyszer iszik száraz vöröset a magyar

PP-Eletforma

A közösségi médiát is használó magyarok hetente egyszer fogyasztanak bort, akkor is inkább a száraz vörösbort választják. A legkedveltebb a cabernet savignon, a rosé cuvee és a merlot. Borszaküzletben legalább annyian vásárolnak, mint szupermarketben, legritkábban azonban borkimérésben szerzik be a bort. Csak minden 4. ember hozza meg döntését az ár alapján, de a többség ajándéknak a prémium kategóriás borokat választja – többek között ezek derülnek ki a Twickel Szőlőbirtok borfogyasztási szokásokat vizsgáló online kutatásából.

Tovább olvasom »
hagyomány, karácsony, menü, profi séf, vásárlás

5+1 tipp a tökéletes karácsonyi menühöz

PP-Eletforma

Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak elég időt a főzésre, és teljesen kimerülve tálalják a végeredményt. Sztana Ferenc, a Zala Springs Golf Resort séfje ezúttal 5+1 tippel, valamint egy gondosan összeállított menüsorral segít megkönnyíteni a karácsonyi készülődést.

Tovább olvasom »
dézsás fenyő, fűtőtest, karácsonyfa, kert, kiültetés, ünnep, vásárlás

Amit a dézsás fenyőről tudnod kell

PP-Eletforma

Sokan vannak, akik nem nézik jó szemmel, hogy egy fának csak azért kelljen elpusztulnia, hogy színes díszeket aggathassunk rá, és drága ajándékokat tehessünk alá. Ők választhatják az élő fenyőt, mely kis szerencsével túléli az ünnepi hajcihőt, és dolga végeztével visszatérhet a földbe, hogy tovább növekedhessen. Aki nem akarja vagy tudja az ünnepek után kertjébe kiültetni fáját, az kölcsönözheti is, de sok kertészet, áruház a visszavitt fenyők árának egy részét engedi levásárolni, így akár még spórolni is lehet az élő fenyővel. A földlabdás, dézsás fák tehát divatosak, választásuk környezetbarát és nemes cselekedet, ám némi kompromisszumot kell kötnie, ha mellette döntesz!

Tovább olvasom »
csomagolás, karácsonyfatalp, kertészmérnök, vágott fenyő, vásárlás

Erre figyelj, ha fenyőt veszel

PP-Eletforma

Nincs karácsony fa nélkül, ez alapvetés, azonban a válogatás sokszor nehézségekbe ütközik, ha pedig mellényúlunk, akkor oda az öröm. Karácsonyi fenyőből három fő típus létezik, a vágott fenyő, a dézsás fa, valamint a műfenyő, elsőként ezen csoportok közül dönthetünk, de nem mindegy, hogy végül mi kerül a nappaliba. Megyeri Szabolcs kertészmérnök elmondja, mire figyelj, ha vágott fenyőt választasz.  

Tovább olvasom »
családi ház, ingatlan, lakás, országos körkép, piac, üzlet, vásárlás

Szép kis karácsonyi aji lehet belőle

laszlomarta

Ötven-hatvan millió forintból már Budapest külső kerületeiben is kifejezetten igényes otthont lehet vásárolni, vidéken pedig akár szép családi házat is. Az egyik legismertebb pénzintézet ingatlanközvetítő hálózata annak járt utána, hol, milyen otthont kínálnak ennyi pénzért? 

Tovább olvasom »
felajánlás, iskolaszerek, iskolatáska, segítség, szeptember, tanév, vásárlás

Dilizés nélkül is eljön a becsengetés

PP-Eletforma

Kinőtt ruhák, leharcolt ovizsák vagy tolltartó, megunt iskolatáska és hosszú tanszerlista – a napokban már a legtöbb család gondolatai a szeptemberi évkezdés körül forognak. Ha számunkra is ismerős ez a helyzet, érdemes elolvasni Licsár Szilvia pedagógus praktikus és stresszoldó tippjeit!

Tovább olvasom »
befektetés, budapest, ingatlanpiac, lakás, Nyugat-Magyrország, vásárlás

Van, ahol szinte lehetetlen lakást venni

László Márta

Budapest vonzáskörzetében és a nyugati országrészben virágzik legjobban az ingatlanpiac, a fák azonban nem nőnek az égig, néhány éven belül fokozatosan lassulhat a piac bővülése. Jelenleg minden egyetemvárosban, illetve olyan településen tapasztalható árnövekedés, ahol a nagyobb gyáraknak, az ipari parkoknak köszönhetően van munkalehetőség. 

Tovább olvasom »
célok, internet, munkahely, takarékosság, vásárlás, Y generáció

3+1 dolog, amit nem gondolnál a 35 év alattiakról

László Márta

Spórolósabbak az idősebbeknél a fiatalok – derül ki egy friss kutatásból. Ne menjetek sehova: akadnak ebben további meghökkentő megállapítások is…  Részletesen foglalkozik a 18-35 éves korosztály helyzetével és megítélésével az átfogó, 17 európai országra kiterjedő Cetelem Körkép 2018. Az annyira nem meglepő, inkább riasztó, mennyire lesújtó véleménnyel vannak a 35 év felettiek az Y-generációról: a jellemzésükre használt jelzők 88 százaléka negatív.

Tovább olvasom »
gyertya, ingatlanpiac, lakás, terasz, vásárlás

Gyertyafényes álomvacsora a teraszon…

László Márta

Április végén úgy köszöntött be a nyár, hogy szinte elmaradt a tavasz: ilyenkor mindenki igyekszik kihasználni a jó időt, és egy kellemes grillpartit, vagy egy romantikus gyertyafényes vacsorát szervezni, a reggeli napindító kávét a szabad ég alatt elkortyolni – már amennyiben van hol. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy saját kertje legyen, de nem is mindenki vágyik rá!

Tovább olvasom »
előrejelzés, ingatlanpiac, lakás, tanácsok, vásárlás

Kis magyar lakásmatek

László Márta

Új, újszerű vagy használt? Örök kérdés az ingatlanvásárláskor, amely idén még nehezebben válaszolható meg, hiszen eddig sohasem látott ütemben fog nőni az új építésű lakások kínálata. Számtalan indok, vélemény, előny és hátrány sorolható fel mindegyik típusnál, dönteni azonban mindig az ingatlanvásárlónak kell, a konkrét információk birtokában. A Duna House szakemberei összeszedték az érveket és ellenérveket, valamint számoltak is.

Tovább olvasom »
eladás, hirdetés, ingatlanreferenc, üzlet, vásárlás

Európa nyugati felén már mindenkinek saját ingatlanosa van

laszlomarta

Jó bizniszhez kell a szakértő segítsége! Az ingatlanreferens nem felesleges kiadás, hanem egy olyan partner, akinek a segítségével megkímélhetjük magunkat számos kellemetlenségtől, sőt, akár százezreket is megtakaríthatunk. Az ingatlan adásvétel az átlagember számára valóságos rémálommá válhat, ha rejtett költségekbe és buktatókba fut bele. Bár sok ingatlanközvetítő csak hirdetési háborút folytat, egy tapasztalt, megbízható szakember munkája nem merül ki ebben, sőt, többet tud segíteni az üzlet lebonyolításában, mint azt valaha is hittük volna.

Tovább olvasom »
játékok, karácsony, költségek, társasjáték, ünnep, vásárlás

Top 10 karácsonyi ajándék – gyerekeknek

Krajcsó Judit

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként, a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint. vajon melyek a legnépszerűbb játékok? Soroljuk!

Tovább olvasom »
árucikkek, Black Friday, kedvezmények, leértékelés, vásárlás

Menj szabira! Ma! És vigyél pénzt is!

László Márta

Itt az idei Black Friday! Ez a hagyomány, mely az Egyesült Államokban, a 20. században született, ma már egész Európában, így Magyarországon is nagyon népszerű. Az eseménynek köszönhetően exkluzív kedvezményekkel gyűjthetünk be egy csomó dolgot, ajándékot például karácsonyra.

Tovább olvasom »
ajándék, Black Friday, divat, fekete péntek, karácsony, küldemény, szokások, vásárlás

Hoppá! Háromnapos a fekete péntek!

László Márta

Magyarországon is egyre nagyobb sikere van az úgynevezett fekete pénteknek az ünnepek közeledtével. A Fashion Days azt tapasztalja, hogy a magyar vásárlók rendkívül aktívak ilyenkor. Éppen ezért idén háromnaposra tervezik az akciót – mától november 26-áig.

Tovább olvasom »
áfa, befektetés, építkezés, ingatlanpiac, lakás, vásárlás

Velünk élő daruerdők

László Márta

Az idei, első félévben kiadott, majd húszezer építési engedély közül minden másodikat többlakásos társasházi beruházáshoz állították ki. Az ütemesen bővülő újlakás piacon a tervezőasztalról akár ötödével olcsóbban juthatnak ingatlanhoz a vásárlók. A beruházók hol kedvezménnyel, hol áremeléssel ösztönzik vásárlásra az érdeklődőket, azonos lakások között akár milliós eltérés is lehet.

Tovább olvasom »
autó, felmérés, gépkpcsi, szempontok, vásárlás

Így vásárolunk mi – használt autókat!

Krajcsó Judit

Egyre tudatosabban választanak használt autót a magyarok egy friss felmérés szerint. Fontos a megbízhatóság és a praktikum a hazai használtautó-vásárlóknak. Többek között az autó szervizelőéletére és jelenlegi állapotára is fókuszál vásárláskor. De van itt még más érdekesség is…

Tovább olvasom »
méret, online, ruházat, vásárlás, virtuális próbafülke

Arccal a virtuáis próbafülke felé!

László Márta

A ruházat az online kereskedelem egyik legnépszerűbb termékkategóriája, azonban sokan még mindig félnek az internetes vásárlástól. Elsősorban attól tartanak, hogy rossz méretet választanak. Az online áruházak termékválasztéka ugyanakkor összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a környékbeli bevásárlóközpontoké, és gyakran árban is előnyösebb ajánlatokat találhatunk a kínálatban. Miként választhatjuk ki a tökéletes méretű ruhadarabot az interneten? Ezt foglalja össze a PayPal online fizetési platform szakértője, Mary Elyutin.

Tovább olvasom »
áremelkedés, ingatlan, Körösök, nyaraló, Tisza-tó, üdülő, vásárlás

Üdülők 3 millióért – titkos helyeken

László Márta

Akár már hárommillió forintért lehet üdülőt venni a Kőrösök és a Tisza mentén. A víkendház befektetésnek sem utolsó, vannak olyan települések, ahol az ingatlanok ára egyetlen év alatt a duplájára emelkedtek. A versenybe már a külföldiek: szerbek, románok, ukránok és oroszok is beszálltak. A vevőknek a fürdőhely közelsége a leginkább meghatározó – derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

Tovább olvasom »
balaton, ingatlan, Káli-medence, vásárlás

Dulakodnak az ingatlanokért a magyar Provence-ban!

László Márta

A Káli-medence napjaink egyik legfelkapottabb belföldi turista célpontja. A környéket a számos kulturális és természeti látnivaló miatt, illetve a sajátos Balaton-felvidéki környezet okán sokan csak úgy hívják: a magyar Provence. Aki nem csak vendégként szeretne ellátogatni a néhány apró falu egyikébe, hanem ingatlant is vásárolna, nehéz helyzetben van. Óriási a verseny az eladó házakért.

Tovább olvasom »
biztonság, egészség, felmérés, kerékpár, mindennapi közlekedés, mozgás, sport, vásárlás

Így kerékpározunk mi

PP-Eletforma

Bicikli-pártiak a magyarok, a 18-69 évesek majd 70 százaléka rendelkezik saját kerékpárral és 65 százalékuk, ha csak alkalmanként is, de szokott kerékpározni, ötödük szinte minden nap biciklire pattan. Viszont nem szeretnek sokat áldozni egy kerékpárra, legfeljebb 10 ezer forintot költenek rá évente, ha új kerékpár vásárlásban gondolkoznak nem mennek 60 ezer forint fölé. Pedig a nem vagy ritkán kerékpározók harmadát a biztonságérzet hiánya tartja vissza attól, hogy gyakrabban kerékpározzon, amit nem csak a több kerékpárút és az autósok nagyobb odafigyelése növelhet, hanem egy megbízható kerékpár vásárlása is – derül ki a Cofidis reprezentatív felméréséből. 

Tovább olvasom »
áremelkedés, ingatlanpiac, köztérfelújítás, lakás, vásárlás

Itt vásárolj lakást – MOST!

László Márta

Számos tényező befolyásolja az ingatlanok árát, a lakás paraméterei mellett leginkább az elhelyezkedése és a közvetlen környezete. A köztérfelújításoknak és város-rehabilitációs programoknak köszönhetően korábban kevéssé preferált részek is kifejezetten vonzóvá válhatnak. Budapesten több tucat helyszínre érdemes most figyelni – még mielőtt az eladók újraárazzák az ingatlanjukat!

Tovább olvasom »
élelmiszer, húsvét, KSH, pénz, ünnep, vásárlás

Ennyit költöttünk a húsvéti eszem-iszomra

PP-Eletforma

Az élelmiszerek közül sonkára, tojásra és csokoládéra költöttünk a legtöbbet tavaly húsvétkor – derült ki a napokban megjelent KSH adatokból.De nem meglepő, hogy az alkoholos italokra kiadott összeg is emelkedik az ünnepnapok közeledtével, erre 990 forintot fordítottak a háztartások fejenként húsvét előtt.

Tovább olvasom »
befektetés, ingatlanpiac, nyaraló, pénz, üdülés, vásárlás

Vegyél egy (ár)hőmérőt a nyaralódhoz!

László Márta

A saját lakás a magyarok elsőszámú ingatlan-célkitűzése, de tavasszal rendszerint sokan gondolkodnak nyaraló vásárlásán is. A legnépszerűbb célpont a Balaton, ahol a frekventált hónapokban 80%-kal több ingatlan cserél gazdát. Az év elején hagyományosan felélénkülő kereslet miatt az árak is emelkednek!

Tovább olvasom »
eladás, hibák, hirdetés, lakás, trükkök, vásárlás

Trükkök a lakásbizniszhez

PP-Eletforma

Átlagosan 3-6 hónapot töltenek el a megfelelő ingatlan kiválasztásával a hazai lakásvásárlók. Az eladó ingatlanok hirdetéseit sokszor érdemes fenntartásokkal kezelni. Bizonyos szófordulatok árulkodók lehetnek, esetleg pont a legfontosabbak maradnak ki a szövegből. Sok felesleges utazás, lakásnézegetés megspórolható, ha az ember figyel!

Tovább olvasom »
inghatlapiac, lakás, új otthon, választás, vásárlás

Így találd meg a tuti lakást!

PP-Eletforma

Várhatóan idén is folytatódik az elmúlt hónapokban tapasztalható ingatlanpiaci fellendülés. Különlegesen magas emelkedés figyelhető meg az új lakásoknál. 2017-ben több ezer új otthon készül csak Budapesten, mégsem olyan egyszerű megtalálni közöttük a tökéletest.

Tovább olvasom »
bankkártya, külföld, szállás, utazás, vásárlás

Szeretjük a plasztikot külföldön is

PP-Eletforma

A magyar utazók egyre gyakrabban rendezik kártyával a szálláshoz és közlekedéshez kapcsolódó költségeiket – derült ki a Mastercard legfrissebb fogyasztói felméréséből. Jelentősen nőtt azok aránya, akik utazás előtt az interneten vagy az utazási irodában fizetnek bankkártyával ezekért a szolgáltatásokért.

Tovább olvasom »
bérleti díj, cég, ingatlanpiac, üzlet, vásárlás

Megéri a céges ingatlanvásárlás?

PP-Eletforma

Az ingatlanpiac felívelése nemcsak a lakásvásárlásokat pörgette fel, hanem hatott az üzleti célú ingatlanok, irodák és üzlethelyiségek keresletének alakulására is. Mikor érdemes irodahelyiséget, vagy üzlethelyiséget vásárolni a cégnek?

Tovább olvasom »
ár, érték, ingatlanpiac, lakás, szmog, vásárlás

Tudod, honnan fúj a szél? … Pedig nem ártana!

László Márta

Évente pár nap, rosszabb esetben egy-két hét, amikor olyan szmog sújtja az ország nagyvárosait, mint a közelmúltban. Ez lehet az egyik oka annak, hogy a lakásvásárlók ritkán kérdeznek rá a közvetítőknél: milyen a szmoghelyzet a megvásárolni kívánt ingatlan környékén? Pedig az egészségkárosító hatáson túlmenően sok mindenről árulkodhat még ez az adat!

Tovább olvasom »
felmérés, fiatalok, pláza, szokások, vásárlás, webáruház

Nocsak? Uncsi lett a pláza!

László Márta

Harminc százalékkal csökkent a forgalom a nagy bevásárlóközpontokban az elmúlt évtizedben, amit a középiskolások generáltak, ezért egyre több bevásárlóközpont kénytelen bezárni – derül ki az amerikai Quartz, egy 7500 tizenévesen végzett felméréséből. A fiatalok inkább online vásárolnak, és kávézókban beszélgetnek.  

Tovább olvasom »
divat, leárazás, praktikum, télikabát, vásárlás

Ezt a 8 dolgot kell tudnia a tökéletes télikabátnak

László Márta

Alaposan betett nekünk a január, csak úgy repkedtek a mínuszok! De ez így is van rendjén: télen fagy. Persze senki sem szeretne megfagyni, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen téli kabátot választunk. A Brands.hu szakértője szerint az anyagon és bélésen kívül a fazon is fontos, hogy komfortosan és jól érezzük magunkat a bőrünkben, bármennyire is nehéz ebben a hidegben.

Tovább olvasom »
autópálya, benzinkút, matrica, okos eszközök, vásárlás

Kiderült, így veszünk mi autópálya-matricát

PP-Eletforma

Jóllehet még mindig a benzinkúti vásárlás a legnépszerűbb módja az autópálya-matricák beszerzésének, a kényelmi szempontok úgy, mint az egyszerűség és a gyorsaság miatt ma már jelentős az a vásárlói kör, ami az elektronikus eszközökön és okostelefonján veszi meg a matricáját.

Tovább olvasom »
ajándék, leárazás, meglepetés, stylist, tanács, vásárlás

5 tipp, hogy meglephesd a NŐt!

László Márta

Nem olyan könnyű bármit is ajándékba venni! Itt állunk a leárazások kellős közepén, és bizony a kedvező ár miatt sokszor elcsábulunk. Olyan cuccot is választunk, ami nem igazán válik majd be… Víg Anikó stylist most a férfiaknak segít, és elmondja, hogyan vásároljanak az imádott nőnek, hogy biztos legyen a siker! 

Tovább olvasom »
app, autópálya, matrica, praktikus, vásárlás

Már most vedd meg az éves autópálya-matricákat!

László Márta

Időben érdemes megvenni a megyei és országos éves autópálya-matricákat, mert az év eleji rohanásban könnyen elfelejti az ember, a bírság pedig több tízezer forintra rúghat. Tavaly a Simple alkalmazással mintegy 50 000 autópálya-matricát értékesítő OTP Mobil adatai szerint sokan az utolsó pillanatban, vagy már csak későn kaptak észbe.

Tovább olvasom »
ajándék, ötlet, tanács, utolsó pillanat, vásárlás

4 ajándéktipp az utolsó pillanatra

László Márta

Rohamosan közeledik a karácsony, és Neked még fogalmad sincs, hogy kinek és mit ajándékozz? Ez nagyon ciki! És most nem hivatkozhatsz arra, hogy nem értél rá! Egy egész éved volt rá! Na jó, most az egyszer még segítünk! Íme 4 ötlet, amit az utolsó pillanatban is be tudsz szerezni, és tuti, hogy nagy örömöt szerzel vele az idén.

Tovább olvasom »
család, felmérés, gyerekjáték, karácsony, pénz, társasjátők, télapó, vásárlás

Apu, vedd meg! Idén ezek a legnépszerűbb gyerekjátékok!

PP-Eletforma

Átlagosan 7550 forintért kerül a gyermekeknek szánt ajándék a kosárba karácsonykor. A vásárlási roham a Black Friday és Mikulás között, valamint a szentestét megelőző héten van – a REGIO JÁTÉK eladási statisztikái szerint. Vajon melyek az idei toplistás játékok? Meglepetés, hogy van közöttük olyan is, amivel még a szülők is szívesen játszottak valaha. Talán még ma is…?

Tovább olvasom »
háziasszony, karácsony, készülődés, stressz, szokások, vásárlás

Karácsonyi stresszteszt

László Márta

A karácsony „házi tündére” egyértelműen szoknyát visel – aki a nagy stressz közepette is szépen sürög-forog. Ezt mutatja az a nemzetközi kutatás, amely 26 országban annak járt utána, milyen is a karácsony?

Tovább olvasom »
befektetés, előrelátás, hibák, ingatlan, lakás, tanácsok, vásárlás

8+1 tipp: így döntsd el, mit veszel!

PP-Eletforma

Kikérni a tulajdoni lapot, beszélni a szomszédokkal, különböző napszakokban is felkeresni az ingatlant, megnézetni egy szakemberrel. Csak néhány azok közül az alapteendők közül, amiket ingatlanvásárlás előtt teszünk. Pedig maga az ingatlan is sok mindent elmond magáról, ha odafigyelünk. Viniczai Róbert építész, a Bramac alkalmazástechnikai vezetője szerint a laikus is könnyen eldöntheti jó befektetés-e a kiszemelt ingatlan. Ha ezeket tapasztalod, jól fontold meg, hosszútávon megéri-e a vásárlás!

Tovább olvasom »
felmérés, férfiak, nők, online, változó szokások, vásárlás

Lebuktak a pasik!

PP-Eletforma

Magyarországon az online vásárlók száma meghaladja a 2,3 milliót – derül ki a GKI Digital felméréséből. A vásárlók 47 százaléka férfi, ami igen csak meglepő, hiszen a férfiakról mindenki tudja, hogy szükséges rosszként élik meg a vásárlást. De nem online.

Tovább olvasom »
cipő, csontok, divat, felmérés, férfi, lábméret, vásárlás

Egyre nagyobb lábon élünk?!

PP-Eletforma
Ismerünk olyat, akinek 46-osnál nagyobb a lába? Hol vásárolunk, és mik a legfontosabb cipővásárlási szempontok átlagos és nagyobb lábmérettel? Halmozzuk a cipőket vagy csak akkor vásárlunk újat, ha az előző már tönkrement? Az Oversize.hu friss felmérése többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ, és olyan érdekességeknek is utánajárt, hogy mikor készült az első igazi pár cipő.
Tovább olvasom »
autó, autóvezetés, gumiabroncs, nők, tél, vásárlás, vásárlási szokások

A nők úgy vásárolnak gumit, mintha cipőt vennének!

PP-Eletforma

Egy felmérés szerint amíg a férfiak elsősorban az árra helyezik a hangsúlyt és határozott elképzeléssel vesznek új gumit autóikra, addig a hölgyek az abroncsvásárlást is élményként élik meg, így az eladó személye és hiteles, megbízható tanácsai sokkal fontosabb számunkra, mint az ár-érték arány, a lehetséges akciók, vagy az abroncsok várható élettartama.

Tovább olvasom »
apa, család, gondoskodás, gyereknevelés, szabadidő, szeretet, vásárlás

Már az apák sem olyanok, mint régen!

Krajcsó Judit

Napjaink modern családjaiban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. Az Apa Magazin felmérése azt a tendenciát is megerősítette, hogy egyre több családban a férfiak maradnak otthon a gyerekekkel.

Tovább olvasom »
abroncs, autó, gumi, kerékváltás, tanácsok, vásárlás

Amit tudnod kell az autód abroncsairól

PP-Eletforma

Hamarosan itt a nyári – téli kerékcsere időszaka, amikor a biztonságos közlekedés érdekében nagyon fontos, hogy autóinkat téli abronccsal szereltessük fel. Sajnálatos módon a magyar autósok több mint 30 százaléka nem foglalkozik ezzel a kérdéssel és télen is nyári gumikon közlekedik, ami hatalmas kockázatot jelent nemcsak önmaga, de a közlekedés összes szereplője számára.

Tovább olvasom »
befektető, eladás, ingatlanközvetítő, lakás, vásárlás

Ha szorít az idő

PP-Eletforma

Ingatlanbecslőre és hiteltanácsadóra igen, befektetési tanácsadóra nem nagyon van szükség a lakásvásárlók és -eladók szerint. Egy felmérésből az is kiderült, az ingatlanirodákat azért kedvelik az ügyfelek, mert bíznak bennük, úgy gondolják, így elkerülhetők a hazárdírozók vagy a csalók.      

Tovább olvasom »
allergén, élelmiszer, internet, kockázat, NÉBIH, vásárlás

Az internetes élelmiszer-vásárlás veszélyei

PP-Eletforma

Napjainkban az élelmiszerek vásárlásához is egyre többen választják az internetes beszerzési formát. Az új lehetőségek azonban újfajta kockázatokat is rejtenek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, hogy elkerüljük az internetes élelmiszer-vásárlás veszélyeit.

Tovább olvasom »
biológia, család, felmérés, gyerek, játék, tudomány, vásárlás

Hihetetlen, de most ezek a legmenőbb gyerekjátékok

Krajcsó Judit

A közkedvelt Activity és a Gazdálkodj okosan társasjátékok mellett a legtöbb magyar szülő olyan játékokat vásárol, ami hozzájárul a gyermek szellemi fejlődéséhez, és ami a természettudományokhoz kapcsolódik. Egy friss felmérésből az is kiderül, hogy a 14 éven aluliak a biológia és a földrajz iránt érdeklődnek leginkább.

Tovább olvasom »
állami támogatás, cafeteria, kölcsön, lakás, otthon, takarékoskodás, vásárlás

Fészekrakás okosan – költöző madaraknak is!

László Márta

A magyar cégek kevesebb, mint fele ad lakáscélú támogatást dolgozóinak. A munkáltatói juttatások terén várható változások sem a saját tulajdonban élő munkavállalóknak kedveznek, véli a cafeteria-szakértő. A lakásra, modernizálásra gyűjtő alkalmazottak számára ezért reális alternatíva lehet az állami támogatással is járó lakástakarékpénztár – mondja az OTP szakembere.

Tovább olvasom »
burgonya, burgonyás recept, főzés, piac, rendelet, termék, vásárlás

Krumplis ábécéskönyv

PP-Eletforma

Szeptember elseje óta mind a csomagoltan, mind az ömlesztve árult étkezési burgonyáknál kötelező alkalmazni az új jelölési előírásokat. A jövőben többek között nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról is tájékozódhatnak a vásárlók.

Tovább olvasom »
albérlet, egyetem, ingatlan, körkép, lakás, OTP, vásárlás

Albérletvadászat

PP-Eletforma

Átlagosan 20 százalékkal emelkedett a lakások négyzetméterára az elmúlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes időben kezdenie a kiválasztást. Az OTP Ingatlanpont összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci toplistáját.

Tovább olvasom »
fogyasztás, kína, környezetvédelem, levegő, oxygén, vásárlás, WHO

Úgy viszik a dobozos levegőt, mint a cukrot!

Krajcsó Judit

Óriási a kereslet a dobozos oxigéndús levegőért, amelyet egy cég kísérleti jelleggel árult a dél-kínai Hajnan sziget nemzetközi turisztikai vásárán. Az üdítőitalokhoz hasonló dobozba zárt levegőt akciós áron 29 jüanért, vagyis mintegy 1200 forintért kínálták.

Tovább olvasom »
döntéshozatal, háztartás, iskolázottság, luxus, nők, trend, üzlet, vásárlás

Jó tudni! Egyre okosabb vásárlók a nők!

László Márta

Ma már nem azt kérdezi a nő az autóvásárláskor, hogy milyen színű?! Alaposan megváltoztak a vásárlási szokások az elmúlt 10-15 évben Magyarországon. Egyre többet és egyre okosabban költenek a hölgyek! A trendváltás világjelenség, de nálunk csak az utóbbi időben jelentkezett látványosan. Iskolázottságukkal, hatalmuk erősödésével magyarázható a jelenség – hangzott el a She’s Mercedes sajtótájékoztatóján. Az autós cég platformot szeretne nyújtani a nőknek, hogy megosszák egymással gondolataikat, ötleteiket, élményeiket, és hogy egymástól tanulhassanak!    

Tovább olvasom »