valentin

18+, ajándék, meglepetés, szálloda, szex, szokások, valentin

Dúl a szerelem a szállodákban

László Márta

Minden harmadik szerelmespár elutazik Valentin-nap alkalmából. Az ismert internetes szállásfoglalással foglalkozó cég felmérése szerint az ünnepről a férfi elsőre az ajándék beszerzésére és a szexre asszociál, míg a nő arra, vajon mivel lepi majd meg őt kedvese. A közvélekedés szerint február 14-én többen merülnek el az intimitás rejtelmeiben, és bátrabbak is a párok, mint egy átlagos napon. A szinglik negyede reméli, legalább ezen az éjszakán nem kell egyedül ágyba bújnia.

Tovább olvasom »
kedvesség, kreativitás, szeretet, ünnep, valentin

Így add bele a szíved!

László Márta

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak ugyanis − nem is kevesen −, akik elcsépeltnek tartják a február közepét szerelmi színekbe borító dekorációkat és jelképeket. Pedig szívekkel és a szerelmet jelképező, színes ajándékokkal kreatív formában is meglephetjük kedvesünket, méghozzá oly módon, hogy azzal a tárgyaknál többet is ajándékozunk: figyelmet és törődést. Valentin nap alkalmából ehhez válogattunk össze ajándékötleteket.

Tovább olvasom »
afrodiziákumok, csomaglás, Felelős Gazstrohős Alapítvány, körbnyezetvédelem, romantikus vacsora, valentin

Csábíts szezonális fogásokkal

László Márta

A messziről utaztatott alapanyagok környezetkárosító hatásaira szeretné felhívni a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány új kampányában. Azt szeretné megmutatni, hogy a helyi, szezonális alapanyagokból is készíthetünk elegáns és ízletes reggelit vagy vacsorát. Honlapjukon megtalálható receptekkel, valamint egy kedvcsináló fotósorozattal – melynek szereplője Fehér Tibor színművész -, segítenek felkészülni a főzésre.

Tovább olvasom »
ajándék, celofán, csoki, csomagolás, környezetvédelem, papír, valentin, virág

Ne csak a párodat, a Földet is szeresd

László Márta

Nyakunkon a Valentin-nap, az üzletek és a virágboltok már felkészültek a rohamra. Február 14-én és az azt megelőző napokban csak az Egyesült Államokban mintegy 400 millió szál rózsát és 25 millió tonna csokoládét vásárolnak, majd adnak át kedvesüknek az emberek. Ennek az egyetlen ünnepnapnak az ökológiai lábnyoma felmérhetetlen, különösen, ha beleszámítjuk azt a hulladékmennyiséget, amely az ajándékozás kapcsán keletkezik. Na, akkor gondolkodjunk egy picit!

Tovább olvasom »
Bálint-nap, magyar irodalom, magyar költők, stzerelem, valentin, vers

Öt szerelmes idézet, amit ma el kell olvasnod

László Márta

Tűzpiros plüss szívecskék, állatfigurák, virágok árasztották el az üzletek, az ajándék- és virágboltok polcait. Ebből az is tudja, hogy közeledik a szerelmesek, a jó barátok napja, Valentin, aki nem kedveli az efféle – úgymond – üzleti jellegű kampányokat. Én azt mondom, minden, ami a szerelemről, a szeretetről szól, csak jó testnek és léleknek egyaránt! Ha tehát nem akarsz I love You feliratos sablonmacit adni a kedvesnek, egy szál virág mellé küldj egy verset, egy idézetet, ami megsúgja neki legbelsőbb érzéseidet. Íme néhány a kedvenceim közül!

Tovább olvasom »
szerelmes, valentin, Valentin nap

Kaland szerelmeseknek Valentin-hétvégére!

PP-Eletforma

Rendhagyó eseménnyel, egy kis farsangi mulatsággal egybekötött Valentin napra készül az egyik budapesti lakberendezési áruház. Olyan jegyespárok jelentkezését várják február 15-én, szombaton, akiknek van kedvük egy „jegyespár-vetélkedő” keretein belül ünnepelni szerelmüket, megmutatva kapcsolatuk különlegességét.

Tovább olvasom »
gyűlölet, szerelem, valentin

Mi a szerelem?

PP-Eletforma

Ha annak alapján határozzuk meg a szerelmet, amilyen megnyilvánulásokat többnyire tapasztalunk, akkor sokkal jobban hasonlít a gyűlölethez, mint a barátsághoz! – La Rochefoucauld

Tovább olvasom »
desszert, muffin, recept, valentin

Gyors finomságok Valentin napra

PP-Eletforma

Ha Valentin napon szeretné elcsábítani párját vagy a kiszemelt szőke herceget, a lélegzetelállító megjelenés mellett készüljön különleges desszert harmóniával a romantikus estére. A titok itt is a részletekben rejlik: figyeljen az ízek és illatok összhangjára, hogy igazi élménnyel koronázza az étkezést.  

Tovább olvasom »
csokoládé, valentin

Bujaság, titokzatosság, felszabadultság…

PP-Eletforma

Nagy Judit, az MTV műsorvezetője a monogrammjából alkotott eNJé márkanevű, saját csokoládékollekcióival lép a nagyközönség elé. A nemes csokoládé-alapanyagokból, terület és fajtaszelektált kakaóbabokból készült első bonbonválogatása, a SZÍVDOBBANÁS öt, különleges ízvilágú csokoládékölteményt tartalmaz többek közt olyan nem mindennapi fűszerekkel mint a damaszkuszi rózsaolaj, a vadbors vagy a tömjén, a mirha és díszítésként egy arany korona. A csokoládé-kollekció összművészeti alkotás lett, hiszen a bonbonok zenészt és képzőművészt egyaránt megihlettek. Ennek eredménye szintén látható, hallható a díszdobozon és a benne található, ebből az alkalomból rögzített CD lemezen.

Tovább olvasom »
férfi, nő, szerelem, szeretet, valentin

Hiába fürösztöd tenmagad, csak másban moshatod meg arcodat

PP-Eletforma

Az ember sohasem láthatja önmagát, önmaga arcát, miközben pillanatról pillanatra érzi, érzékeli önmaga érzéseit, szándékait. Ez a kettősség egyre inkább felerősíti a tükröző személy iránti igényét. Ez sokszor csapda helyezet, mert hajlamossá válunk, hogy inkább azt fogadjuk el igaznak, amit mások rólunk tükröznek, és nem azt, amit valóban érzünk és gondolunk.

Tovább olvasom »
szerelem, valentin

Hogy születik a szerelem?

PP-Eletforma

Van szerelem az első látásra – van “lopakodó” szerelem – és van egy csomó változat a kettő között. Az első áramütéshez hasonlóan egyszer csak megtörténik velünk, a második tényleg észrevehetetlenül közelít meg és talál el – a többi meg így vagy úgy, vagy egészen másként…Az ember csak érzi a pillangó szárnypróbálgatásait a gyomrában, állandóan vigyorog és hülyeségeket csinál, miközben egy kicsivel a járda fölött közlekedik

Tovább olvasom »
könyv, szeretet, valentin

Könyvek a szerelemért

PP-Eletforma

Kapcsolataink az év minden napján ápolásra szorulnak, de vannak olyan kiemelt ünnepek a szerelmesek életében, melyeken kiváltképpen megnyílhatnak és szerethetnek minden akadály nélkül, hogy még jobban kifejezhessék társuk számára azt az erős és elszakíthatatlan köteléket, mely szerencsés esetben egy életre összetart. Ilyen a lassan beköszönő Valentin nap is, mely már világszerte áldásként jelenik meg a szerelmesek mindennapjaiban.

Tovább olvasom »
magány, szerelem, szingli, valentin

A szinglik fekete napja: február 14

PP-Eletforma

Az MCsT, vagyis a Magányos Csajok Társaságának tagjai e napon tüntetőlegesen feketébe öltöztek. Míg a szerelmesek számára Valentin nap a boldogságé, addig az “emcsétések” gyászoltak. Nehéz a boldogság és az egymásra talált szívek napját magányosan megélni.

Tovább olvasom »
ajándék, szerencse, valentin, vásárlás

Valentin-nap az Allee bevásárlóközpontban-sok meglepetéssel

PP-Eletforma

Romantikus gálavacsora, vásárlási utalványok, ajándékcsomagok várják mindazokat, akik február 9-14. között az Allee Bevásárlóközpontba látogatnak és részt vesznek a „Randevúzz a szerencsével!”nyereményjátékon. Mindemellett a bevásárlóközpontban megtalálható számos márka sok-sok meglepetéssel kedveskedik a Valentin-nap alkalmából a vásárlóknak. Ezen időszak részleteiről az Allee külön színes brosúrát is kiadott, mely az eheti Pesti Est lapszámmal együtt vagy a bevásárlóközpontban szerezhető be. 

Tovább olvasom »
szerelem, szeretet, sztár, valentin

Sztárok, ha romantikáznak

DPA

Vajon más jelent a romantika egy hétköznapi embernek, és mást egy hírességnek? Utánajártunk, mit gondolnak a sztárok a szerelmről, érzésekről, kapcsolatokról.

Tovább olvasom »