Valentin nap

Valentin nap

Így élték meg a szerelmesek ünnepét Valentin angyalai

László Márta

Összebújó szerelmespárok andalogtak mindenhol, piros szívekben úszott az egész város. Február 14-én világszerte megünnepelték a szerelmet. Sokan pedig a hétvégére tették az ünnepi vacsorát. De hogyan is néz ki ez a nap a „pult” másik oldaláról? A GLAMOUR Women of the Year vállalkozó kategóriájának jelöltjei, Wossala Rozina étteremtulajdonos, Szalai Dori, a Chez Dodo macaronok megálmodója, valamint Muszula Tímea, a Laura Virág alapítója meséltek arról, hogyan zajlik náluk a Valentin-nap.

Tovább olvasom »
Bálint-nap, barátság, életforma, olvasók, szeretet, Valentin nap

Szeretni valakit valamiért…

László Márta

Már egymilliónál is többen vagytok hónapok óta, akik az Életforma oldalit olvassátok nap mint nap!!! Köszönjük! Ez egy elképesztően nagy szám, és nagyon boldogok vagyunk! Nem kedvelem az úgynevezett termelési jelentéseket, de ma, Bálint-, vagy más néven Valentin-napon megköszönöm kedvességeteket, érdeklődéseteket, hiszen ez nemcsak a szerelmesek, hanem a közeli barátok, a kedves családtagok, egyszóval a szeretet napja is! És Ti mind a közeli barátaimmá váltatok! Ígérem, nem fogtok csalódni bennem a jövőben sem! Legyen szép ez a nap is Nektek! Itt egy kis ajándék!    

Tovább olvasom »
barátok, család, kreativitás, szeretet, Valentin nap, whisky

Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére

László Márta

Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin-napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra. Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével.

Tovább olvasom »
ötletek, szalvéta, színek, terítés, vacsora, Valentin nap

Ezek a színek illenek a Valentin-napi vacsihoz

László Márta

Az ételek színe hatással van az ízérzékelésre, a teríték színkombinációja pedig ronthatja vagy fokozhatja ezt az élményt. A színek az asztalon is ugyanazt a szerepet játsszák, mint a mindennapi életben: kiemelnek, elrejtenek, kiegészítenek, kontrasztot teremtenek. Így a teríték is fontos hatással van nem csak az étvágyra és a kedélyállapotra, hanem arra is, hogy hogyan érzi, érzékeli valaki az ételek ízét és az illatát. Az ételek és a teríték színének harmonizálása fokozza az összhatást és az ízek élményét. 

Tovább olvasom »
lánykérés, párkapcsolat, szerelem, sztorik, Valentin nap

Ezek a legjobb lánykérési sztorik!

László Márta

Azt már tudjuk, milyenek a hazai leánykérési szokások, de nem mindig megy minden simán! Az Ékszerpalota lánykérési szokásokat vizsgáló felmérésében sokan megosztották a személyes történetüket. Ezek közül kiválasztottuk a legérdekesebbeket.

Tovább olvasom »
leánykérés, magyarország, párkapcsolat, szerelem, szokások, Valentin nap

Mire mond IGENt egy nő?

László Márta

Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen, és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint – derült ki az Ékszerpalota Magyarország lánykérési szokásait vizsgáló, 7800 fős online felméréséből.

Tovább olvasom »
csokoládé, kávés, szirup, üvegpohár, Valentin nap

Bécsi kávé (Viennese coffee)

László Márta

– A kávé nem olyan dolog, amit csak úgy megiszunk, hanem olyasmi, ami összetart bennünket – mondta egyszer Luigi Lavazza úr. Hát még a kávé és a csokoládé együtt. Ez a két finomság talán sosem egészíti ki egymást annyira harmonikusan, mint Valentin-napon.

Tovább olvasom »
ajándékötletek, egészséges életmód, túrázás, Valentin nap

Valentin – újragondolva

László Márta

Bonbon, ékszer, gyertyafényes vacsora? A hagyományos Valentin napi ajándékok kora lejárt, a legtöbb ember manapság valóban hasznos dolgokat választ ajándéknak ezen az ünnepen – állítják a szakemberek. Ha a párod szereti a túrázást és az outdoor életmódot, válassz neki olyan ajándékot, amivel hosszú évtizedekig a legtöbbet tudod kihozni a közös természetjárásból.

Tovább olvasom »
facetime, kapcsolat, mobiltelefon, randi, skype, sms, tinder, vacsora, Valentin nap

Na, ne! Wifi nélkül nincs vacsi?

László Márta

Bár a csapból is a Bálint-nap és a hozzá tartozó vacsorák folytak, repkedtek a piros, szív alakú lufik, mégsem tartotta mindenki illően tiszteletben az intim pillanatot. Százból mindössze kilencen vallották, hogy a világ minden kincséért sem vették fel a telefont a kettesben töltött esten – derül ki abból a nem reprezentatív felmérésből, amit Valentin-nap alkalmából egy népszerű női portál készített a Telekom felkérésére.

Tovább olvasom »
párkapcsolat, reklám, szerelem, szinglik, társkeresés, ünnepp, üzlet, Valentin nap

Most tényleg kötelező időben szeretni?

László Márta

Hogy sikerült a Valentin-napod? Gondold újra! Mennyire fontos az, hogy pont a Valentin-napot ünnepeljük meg, és mit tehetnek azok, akiket éppen társ nélkül talál meg a szerelmesek ünnepe? Vajon a párok is érzik-e ezt nyomást? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolt az Elittárs pszichológusa, Salama Marine. Bár Valentin már elmúlt, de a szerelem örök, és ezek a problémák máskor is felbukkanhatnak. 

Tovább olvasom »
család, divat, öltözködés, stílus, szingli, ünnep, Valentin nap

Ünnepi divattippek, nemcsak szerelmeseknek

Krajcsó Judit

A tél utolsó ünnepnapja nem csupán a szerelmeseké! A hazai divatbloggerek szerint a Valentin-nap minden nőnek szuper alkalom arra, hogy a szokásostól kicsit eltérő öltözetben tündököljön. Tippjeik következnek most szingliknek, párkapcsolatban élőknek és családanyáknak.

Tovább olvasom »
ajándék, Bálint-nap, étterem, internetes vásárlás, pénzköltés, szerelem, Valentin nap, vásárlási szokás, virák

Hölgyeim! Varázsütésre nyílnak a pénztárcák!

László Márta

Legyen szó akár egy apró figyelmességről, akár egy extravagáns meglepetésről, az emberek minden eddiginél többet költenek szerelmükre az év legromantikusabb napján. Többek között ezt állapította meg a Mastercard Love Index, amely a bankkártyás tranzakciók alapján hároméves periódusban vizsgálja a Valentin-napi költési szokásainkat. A felmérés idén feltárta, hogy romantikus kiadásaink 49 százalékkal nőttek 2014 óta.

Tovább olvasom »
élmények, párkapcsolat, programok, romantika, szerelem, Valentin nap

Romantika? Az vajon mi?

Krajcsó Judit

Kedden Valentin nap. Tárgyak és plüss szív helyett ajándékozzunk élményt, hisz a közösen megélt élmények jobbá tehetik a kapcsolatot. Egyetlen romantikus pillanat is életre szóló élmény lehet. De mi is a romantika valójában?

Tovább olvasom »
ajándék, elittárs, felmérés, párkapcsolat, szerelem, szingli, ünnep, Valentin nap

Jó nap ez a szakításra

PP-Eletforma

Valentin-nap közeledtére való tekintettel az ELITTÁRS 855 tag kérdőíves megkérdezésével vizsgálta, miként vélekednek a szerelmesek ünnepéről az egyedülállók. Az eredményekből kiderült, hogy a szinglik kétharmada bosszantónak találja a Valentin-napot, 95 százalékuk nem tekint nagy nyomásként egy február 14-i első randevúra, sőt 63 százalékuk szerint elfogadható az is, ha valaki a szerelmesek ünnepén szakít párjával.

Tovább olvasom »
film, Péterfy Bori, sorozat, szerelem, televízió, Valentin nap

Véres Valentin – amikor a vágy hajt, a szerelem öl

Krajcsó Judit

A február 14-én vasárnap este 21 órakor az ID Xtra műsorán debütáló Véres Valentin című sorozat történetei hazugságról, árulásról és titkos viszonyokról mesélnek. A valós bűneseteket dramatizálva feldolgozó csatorna első olyan programját láthatják a nézők Magyarországon, ahol a műsor házigazdája egy magyar híresség lesz, a színész-énekes Péterfy Bori. A csatorna kifejezetten a sorozat témájához és hangulatához keresett olyan magyar karaktert, aki meg tudja teremteni a történet és a néző közötti kapcsolatot.

Tovább olvasom »
ajándék, allergia, illatosítók, nyugalom, parfüm, szerelem, Valentin nap

5 szuper ajándék ötlet – az allergiás kedvesnek

PP-Eletforma

Valentin-nap alkalmából még az is próbálja a romantikusabb oldalát mutatni, aki egyébként a hétköznapokban hajlamos megfeledkezni a kedvesének szóló apróbb figyelmességekről. A következő tanácsokat érdemes megfogadni, ha valami meglepetéssel készülünk, főleg, ha allergiás a szerelmünk.

Tovább olvasom »
házasság, humor, kompromisszum, megbocsátás, párkapcsolat, szerelem, Valentin nap

10 dolog, ami jót tesz minden párkapcsolatnak

PP-Eletforma

A párkapcsolat olyan,mint egy kényes növény. Mindig öntözgetni kell, ápolni, beszélni hozzá és simogatni, hogy ne hervadjon el, ne száradjon ki, sőt még új hajtásokat, virágokat is hozzon. Van tíz olyan jó tanácsunk, amelyet akár a kezdő szerelmesek, vagy a már több éve házasságban élők is megszívlelhetnek. Talán segít…

Tovább olvasom »
ajándék, étterem, meglepetés, ötlet, Valentin nap

5+1 dolog, amit NE kövess el Valentin-napi ajándékválasztáskor!

PP-Eletforma

A Valentin-nap beszűrődése az életünkbe olyan, mint amikor egy kéretlen levél érkezik a postafiókunkba. Még az egyébként kiegyensúlyozott hölgyeket is képes őrjöngésre késztetni. Azért, hogy Te ne kerülj ilyen kínos helyzetbe, kövesd az ajándékszakértő Zámbó Árpád 5+1 tanácsát, hogy mit ne csinálj Valentin-napi ajándék választásakor.

Tovább olvasom »
esküvő, párkeresés, szerelem, tévéműsor, TLC, Valentin nap

Február a szerelem hónapja

PP-Eletforma

Külföldi jegyesek, akiknek csupán három hónapjuk van eldönteni, összeházasodnak és maradnak Amerikában, vagy hazatérnek; egyedülálló felnőttek, akiknek szüleik igyekeznek párt találni; és rendkívüli betegségben szenvedő hétköznapi emberek, akik szintén az igaz szerelmet keresik – a Valentin-nap közeledtével idén is a szerelemmel és párkapcsolatokkal foglalkozó legizgalmasabb sorozatokat hozza el a TLC.

Tovább olvasom »
Class FM, rádió, randi, szerelem, szingli, társkeresés, Valentin nap

1 szingli pasi, 5 nő és egy igazi vakrandi! Összehozzuk!

Krajcsó Judit

A Class FM Valentin napjához közeledve az egyedülállókra is gondol, és segít nekik megtalálni az igazit. A Morning Show nagyágyúi, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri öt napon át öt hölgyet mutatnak be egy egyedülálló férfinak: az éteri vakrandik után kiderül, ki lesz az a nyertes páros, aki egy felejthetetlen luxushétvégét tölthet el a piacvezető rádió jóvoltából, és értékes ékszerrel is gazdagodhat.

Tovább olvasom »
felmérés, párkapcsolat, Valentin nap

Ajándékozzunk Bálint-napra szexi fehérneműt?

PP-Eletforma

A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordítva – derült ki a Stilago nemzetközi divatwebáruház legújabb kutatásából. A Bálint-napi meglepetések sztereotípiája is megdőlt: nem a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék.

Tovább olvasom »
párkapcsolat, romantika, Valentin nap

Így lehet tartalmas a Valentin-nap

PP-Eletforma

A Valentin-nap egy újabb alkalom arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok szürkeségéből és meghitt hangulatot teremtsünk magunknak és párunknak. Alkalom arra, hogy értékes és tartalmas időt tölthessünk el kettesben, és kifejezzük törődésünket, szerelmünket egymás felé.

Tovább olvasom »
esküvő, program, Valentin nap

Esküvői piknik Valentin-napra

PP-Eletforma

Mi lehetne romantikusabb program a szerelmesek napjára, mint tervezgetni az esküvőnket? Akik a vintage-minimal vonalon gondolkodnak életük nagy napjáról, most egy barátságos piknik keretében kaphatnak képet a lehetőségekről.

Tovább olvasom »
romantika, utazás, Valentin nap

A világ legromantikusabb wellness oázisai

PP-Eletforma

Mi más lehetne jobb alkalom egy romantikus kikapcsolódásra, mint a szerelem ünnepe? A közelgő Valentin-nap alkalmából a trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtötte a világ 9 legszebb wellness-szállodáját, ahol a lélegzetelállító fürdőrészleg még emlékezetesebbé teszi az együtt töltött időt.

Tovább olvasom »
krízis, párkapcsolat, program, szakítás, válás, Valentin nap

Szakíts és lépj tovább! Ez egy rendhagyó Valentin-nap lesz!

PP-Eletforma

Ideje végre szakítani a giccses Valentin-napi hagyományokkal és határozottan tovább lépni! Erre a legjobb alkalom február 14-én a „Kezedben a döntés!” kampány nyitóeseménye. A rendezvény célja, hogy megmutassa mindenkinek, a berögzült szokásainkat magunk mögött hagyva, új utak keresésével van lehetőségünk sikeresebbnek, boldogabbnak lennünk életünk minden területén.

Tovább olvasom »
promóció, sütő, Valentin nap, valentin napi recept

Vallomás egy csodás menüvel

PP-Eletforma

Közeleg a Valentin-nap, amikor mindenki igyekszik valami igazán személyes és érzelmes ajándékkal meglepni szíve választottját. Egy romantikus vacsora kiváló megoldás, ha pedig egy férfi adja, még extrább a meglepetés!

Tovább olvasom »
csók, Valentin nap, verseny

Párizsba repíthet egy csók

PP-Eletforma

Egy magyar startup fejlesztésének köszönhetően a világon először hazánkban szerveznek élő, video-streamingen alapuló csókversenyt február 14–15-én. Az ingyenes ANGL alkalmazással selfie-ző szerelmesek okostelefonos közvetítéseit az egész országból, sőt a határon túlról is várják. A nézők, barátok a legjobb streameket „echo-kal jutalmazhatják, a nyertes szerelmeseket pedig csókjuk egy hosszú hétvégére Párizsba repíti.

Tovább olvasom »
okostelefon, szerelem, Valentin nap

Kivel vacsorázzak? Csányi Sándor Ferenc pápával vetekszik a nők kegyeiért

PP-Eletforma

Szerelmi vallomáshoz – és szakításhoz is – ma már ugyanúgy nélkülözhetetlen a mobil és a net, mint az élőszó, vagy korábban a postán küldött levél. Az internetezők Valentin napi szokásairól készült felmérés más érdekességeket is feltár, például azt, hogy a David Beckhammel vacsorázni vágyók jóval magasabb arányban használnak okostelefont, mint Ferenc pápa rajongói.

Tovább olvasom »
adó, ellenőrzés, Valentin nap

Szeret minket az adóhivatal: Valentin napi ellenőrzések

PP-Eletforma

Bálint jeles napját megelőzően sokan veszik igénybe a kuponos akciók nyújtotta kedvezményeket, a csomagküldő szolgáltatásokat, és megnő az éttermek, cukrászdák, virágüzletek forgalma is. S hogy ne érje kár a szerelemtől-szeretettől bódult vásárlókat, meg persze az államot se, így az elkövetkező napokban a fővárosban és Pest megyében a jogszabályok betartását ellenőrzi a NAV.

Tovább olvasom »
szerelmes, valentin, Valentin nap

Kaland szerelmeseknek Valentin-hétvégére!

PP-Eletforma

Rendhagyó eseménnyel, egy kis farsangi mulatsággal egybekötött Valentin napra készül az egyik budapesti lakberendezési áruház. Olyan jegyespárok jelentkezését várják február 15-én, szombaton, akiknek van kedvük egy „jegyespár-vetélkedő” keretein belül ünnepelni szerelmüket, megmutatva kapcsolatuk különlegességét.

Tovább olvasom »
„One Billion Rising Budapest”, nők elleni erőszak, Valentin nap

Valentin-napon táncolj az erőszak ellen!

PP-Eletforma

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, valamint Bombera Krisztina és Jaksity Kata televíziós műsorvezetők, és további aktivisták szervezésében és részvételével kerül megrendezésre a „One Billion Rising Budapest” esemény, melyhez a The Voice énekesei is csatlakoztak. A világméretű kampánnyal a nők és lánygyerekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, és Kepes András médiaszemélyiségek, és a The Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket. http://www.youtube.com/watch?v=T4-KMx-UpVg

Tovább olvasom »
kapcsolat, kapcsolatépítés, kapcsolatépítő program, párkapcsolat, Valentin nap

Ezzel forrósítsd fel a párkapcsolatodat!

PP-Eletforma

Két szuper, kényeztető, sőt kapcsolatépítő programmal is meglephetjük kedvesünket Valentin-napon. Akár a szauna szeánszra, akár a páros masszázsra szavazunk, mindenképpen olyan élményeket élhetünk át együtt, amelyek felforrósítják akár a langyos kapcsolatokat is.

Tovább olvasom »