vaj

köret, petrus, szuper kaja, újkrumpli, vaj

Újkrumpli, amit most kell enni!

László Márta

Ho-hó, barátaim! Ez az a köret, amit egyszerűen nem lehet visszautasítani! Hát persze, mert újkrumpli csak most van! A titka, hogy másként kell vele bánni, mint idősebb testvéreivel! Csakhogy, az idősebb testvérek mindig készenlétben állnak. Az ÚJKRUMPLI meg csak ilyenkor!     

Tovább olvasom »
citrom, nyár, tojás, ünnepi étel, vaj

Marton Adrienn klasszikus francia citromtortája

PP-Eletforma

Zárnak az iskolaajtók, nyílnak a táborok, megkezdődik a strandszezon, a piacok pedig fantasztikus zöldségekkel, gyümölcsökkel bódítanak el. A JOY #gasztrovagyok kategóriájának jelöltjei ebből a kínálatból állították össze nyárindító receptjeiket. Ez egy páratlan finomság!

Tovább olvasom »
csoki, cukor, muffin, nektarin, vaj

Nektarinos muffin

Kandikó Éva

Annyira szeretem a muffin recepteket, olyan sokféle módon variálhatóak, annyi mindennel lehet turbózni őket, legfeljebb két edényt kell használnunk az összekeveréséhez, ha ügyesek vagyunk, 35-40 perc alatt el is készül.

Tovább olvasom »
főzés, margarin, olaj, vaj, zsír

Sütés – olajozottan

PP-Eletforma

Mi a különbség a zsír, az olaj, a vaj és a margarin között? Milyen kémiai tulajdonságok befolyásolják a konyhában betöltött szerepüket? A Laboratorium.hu Konyhakémia rovatának legfrissebb cikke tudományos magyarázattal, táblázatokkal ad választ arra, mikor, melyiket érdemes használni. Hasznos tanácsok mindenkinek!

Tovább olvasom »
brownie, csokoládé, kávé, vaj

Mokka brownie

Kandikó Éva

Ha egy igazán édes kényeztetésre vágysz, jó választás a brownie. Szinte minden recept azzal kezdik : olvassz meg jó sok csokit jó sok vajjal. Ne álljunk ellen a csábításnak, néhanapján belefér ennyi luxus az életünkbe!

Tovább olvasom »
kakaó, keksz, rum, töltött, vaj, zebra

Zebra keksz

Kandikó Éva

Egy-két csomag keksz, egy kis keverés, egy kis kutyulás, és kész az isteni finom, házias nassolni való. Vendégségre is tökéletes, de piknikre is jó, vihetjük magunkkal az irodába, vagy csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba is.

Tovább olvasom »
élesztő, péksütemény, tej, vaj, zsemle

Tejes-vajas zsemle

Hajós Ágnes

Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.

Tovább olvasom »
parmezán, ropogtatni való, sajt, sajtos, vaj

Sajtos ropogós

Fajcsák Sándorné

Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne… Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.

Tovább olvasom »
élesztő, pogácsa, reszelt sajt, vaj

Vajas pogácsa

Kandikó Éva

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pogácsát! Szerencsére egy kezet se látok a magasban, ezért megosztom az egyik kedvenc pogácsa receptemet az olvasóval. Másnap is kellemes, puha pogácsa a végeredmény. Van benne anyag rendesen, az már biztos, de a végeredmény sem mindennapi!

Tovább olvasom »
citrom, keksz, mák, vaj

Citromos, mákos keksz

Kandikó Éva

Bizony ez is egy olyan kekszes-dobozba-vele típusú finomság, aminek a sütéséhez 12 perc kell, az összekeverése még annál is kevesebb, a legtöbb időt a hűtése veszi igénybe. Ám van egy remek hírem! Ez a tészta istenien fagyasztható, elég a rudakat betenni a mélyhűtőbe, és csak elő kell kapni belőle, ha szükség mutatkozik egy jó kekszre.

Tovább olvasom »
csokoládé, ichler, mandula, ünnepi, vaj

Ischler

Kandikó Éva

Én évtizedekig azt hittem, nem szeretem az ischlert. Aztán egy véletlen folytán kiderült, hogy nagyon is szeretem – azt, amit én sütök. Még jobb cukrászdákban is csak fűrészpor szárazságú darabokat lehet kapni, pedig az ischler egy csoda sütemény, ha minden benne van, aminek benne kell lennie.

Tovább olvasom »
citrom, fogas, hal, mártás, tengeri hal, vaj

Sült hal citrom mártással

Kandikó Éva

A magyarok sajnos kevés halat esznek, hiába, nem vagyunk tengerparti nemzet sajnos. Ünnepek táján azért megugrik a halfogyasztás, ehhez mutatunk most egy nagyon kellemes receptet. Tengeri halból is nagyon finom, de ha ahhoz nem jutunk hozzá, fogasból is kiváló.

Tovább olvasom »
bacon, piknik, quiche, tejszín, vaj

Lotharingiai quiche

Kandikó Éva

Az omlós tészta készítésének van néhány szabálya, amit betartva biztosak lehetünk a kitűnő végeredményben. Hideg vaj és hideg kéz kell hozzá, no meg hűtőben való pihentetés. Ennyi az egész. Akkor dolgozunk a legeredményesebben, ha egy késes betétű aprítógépet hívunk segítségül, és addig nyomogatjuk a gombját, míg labdává nem dolgozza a hozzávalókat anélkül, hogy mi a meleg kezünkkel megolvasztanánk a vajat gyúrás közben.

Tovább olvasom »