uzsonna

muffinzsemle, sajtburger, Simone gasztroságai, uzsonna, vacsora

Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében

Pammer Lívia

Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja! Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül, tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa, baconszalonna, saját termesztésű zöldségek, mindehhez házi angol muffinzsemlét sütöttem – írja Pammer Lívia.

Tovább olvasom »
egészségesen, fokhagymás majonéz, kápia, pulykavirsli, uzsonna

Pulykahot-dog grill zöldségekkel, aiolival

László Márta

Hányszor gondolkodunk el a hűtő előtt állva, hogy mit adjunk a gyereknek uzsonnára? Bizony télen ez nem is olyan egyszerű, hiszen azon is el kell gondolkodni, hogy kap-e elég rostot, elég vitamint nap mint nap a felnövekvő nemzedék? Nos, a hot-dog eleve nyerő, turbózzuk most fel!

Tovább olvasom »
egészség, fürjtojás, pirítós, reggeli, uzsonna, vacsora

Élettel teli fürjtojáskrém

László Márta

Csökkenti a magas vérnyomást, jó a cukorbetegségre, a vérszegénységre, a gyomorfekélyre, az érelmeszesedésre, a migrénes fejfájásra, a szívinfarktus utáni kezelésre is. Ez nem más, mint a fürjtojás. Sokan luxusnak tartják, pedig jótékony hatása – a mellékelt felsorolás láttán is – tagadhatatlan. A legjobb, ha nyersen esszük, de keményre főve is kifjeti nagyszerű hatását. Arra azonban figyelni kell, hogy 15 percnél tovább soha ne főzzük, mert a benne lévő vitaminok teljesen elbomlanak!   

Tovább olvasom »
körözött, liptói, póréhagyma, snidling, túró, uzsonna

Friss tavaszi körözöttem uzsira

László Márta

Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű, de mindig izgis uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció – biokertészemnek köszönhetően – csupa friss anyagból készült! Valami isteni!

Tovább olvasom »
egyszerű recept, kuglóf, uzsonna

Klasszikus, bevált kuglóf

László Márta

Vannak dolgok, amiket nem érdemes megújítani. A kuglóf például pont ilyen. Ez bizony egy zsíros, nem éppen diétás sütemény, de annál finomabb! Ezekkel az arányokkal nem lesz száraz és megvan az a sűrűsége is, ami ennek a tésztának a jellegzetessége. Merthogy a kuglóf nem kalács!

Tovább olvasom »
birsalma, cékla, gasztronómia, Piac és Profit, recept, tízórai, uzsonna

Sorozatbarát recept: őszi szmötyi – és ez nem vicc!

László Márta

“Nevezhetjük smoothie-nak is, vagy magyarosan szmútinak, de nálunk inkább mégiscsak szmötyi marad. Ha kiskorúak vannak a családban, akkor tuti, ti is mantrázzátok otthon: sokzöldségetmertazegészséges! Nálunk a direkt zöldségevés kb. 3 éves korban befejeződött, most már csak csempészni tudom az étrendbe. Például így: céklás birsalmás szmötyit csomagolok a gyerekeknek.” Hölgyeim és Uraim, Önök a Piac és Profit online divízió igazgatójának, Csarkó Juditnak legújabb “gyerekkísérő” tízóraiját olvassák!

Tovább olvasom »
diabeitkus, gasztronómia, recept, tej nélkül, uzsi, uzsonna

Diabetikus és tejmentes répás zabkeksz tízóraira

PP-Eletforma

A tanév kezdetével sokunknak okoz naponta fejtörést, hogy változatos, és lehetőleg egészséges falatokkal töltsük fel az uzsonnás dobozt. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa kipróbált receptjeinek egyike gyorsan elkészíthető, és a szeptembertől életbe lépő menza-rendelettel is összeegyeztethető uzsi – az allergiakozpont.hu szerint.

Tovább olvasom »
egészséges étkezés, köles, nassolás, uzsonna

Mit nassoljon a gyerek? Egészséges tippek

PP-Eletforma

Kutatások igazolják, hogy az elmúlt 20 évben alaposan megnőtt a gyermekkori elhízás előfordulása, amely minden bizonnyal a nem megfelelő nassolni való kiválasztásának is köszönhető. Chips, kóla, cukorka, csoki – mindez csábítja a gyerekeket az iskolai büfékben. De ha a szülők kicsi kortól kezdve másképp szoktatják a csemetéjüket, akkor az uzsonnához csomagolva sem ez lesz a kívánatos rágcsálnivaló, hanem valami olyan, ami ballasztanyag tartalma miatt telít, segíti az anyagcserét, a növekedéshez is hozzájárul és még finom is!

Tovább olvasom »