üzlet

befektetés, Buda, ingatlan, Keszik, lakás, otthon, Pest, piac, üzlet

Hű, de drágák lettetek, kedves Keszik

PP-Eletforma

A „Keszik” vezetik a fővárosi agglomeráció árversenyét az ingatlanpiacon. Pesten Dunakeszi, Budán pedig a Budakeszi járás magasan a legdrágább. A budai oldalon azonban teljesen más szempontok játszanak szerepet a népszerűségben, mint a pestin, sokkal nagyobb a jelentősége az érintetlen természeti környezetnek, a sajátos miliőnek és nem utolsósorban a presztízsnek. Van még olyan budai település, ahol mindez megtalálható, sőt még a jó közlekedésről sem kell lemondani!

Tovább olvasom »
családi ház, ingatlan, lakás, országos körkép, piac, üzlet, vásárlás

Szép kis karácsonyi aji lehet belőle

laszlomarta

Ötven-hatvan millió forintból már Budapest külső kerületeiben is kifejezetten igényes otthont lehet vásárolni, vidéken pedig akár szép családi házat is. Az egyik legismertebb pénzintézet ingatlanközvetítő hálózata annak járt utána, hol, milyen otthont kínálnak ennyi pénzért? 

Tovább olvasom »
ár, ingatlan, költözés, otthon, üzlet

Másodvirágzás előtt Budapest környéke

László Márta

Begyűrűztek a hazai ingatlanpiaci változások a főváros és vidéki nagyvárosok után az agglomerációs településekre is. A lakásépítési engedélyek száma és a beépíthető telkek árainak növekedése is alátámasztja a főváros környéki települések iránti érdeklődés újbóli emelkedését. A Duna House elemzése a használt ingatlanok árainak változását, és az agglomeráció egyes szektorainak népszerűségét vizsgálta az elmúlt években. A drágulás mindenhol érezhető, egyes területeken majdnem elérte a 20%-ot. A főváros környéki ingatlantranzakciók majd 60%-a a déli és az északi agglomerációban zajlott tavaly.

Tovább olvasom »
befektetés, budapest, ingatlanpiac, KSH, országos adat, új lakás, üzlet

Lakásépítési rekordok dőltek meg

PP-Eletforma

A KSH friss adatai szerint, 2017. IV. negyedévében 9600 lakás építésére adtak ki engedélyt országosan, míg 6400 ingatlan épült meg. Az építési engedélyek mértéke a 2008-as szinteket idézi, s az elmúlt kilenc évben csak két negyedévben volt ennél valamivel magasabb. A megépülő lakások száma pedig hét év óta a legnagyobb – áll az OTP Ingatlanpont közleményében.

Tovább olvasom »
eladás, hirdetés, ingatlanreferenc, üzlet, vásárlás

Európa nyugati felén már mindenkinek saját ingatlanosa van

laszlomarta

Jó bizniszhez kell a szakértő segítsége! Az ingatlanreferens nem felesleges kiadás, hanem egy olyan partner, akinek a segítségével megkímélhetjük magunkat számos kellemetlenségtől, sőt, akár százezreket is megtakaríthatunk. Az ingatlan adásvétel az átlagember számára valóságos rémálommá válhat, ha rejtett költségekbe és buktatókba fut bele. Bár sok ingatlanközvetítő csak hirdetési háborút folytat, egy tapasztalt, megbízható szakember munkája nem merül ki ebben, sőt, többet tud segíteni az üzlet lebonyolításában, mint azt valaha is hittük volna.

Tovább olvasom »
befektetés, ingatlanpiac, szakértelem, üzlet, vállalkozás

Mekkora üzlet az ingatlanozás?

László Márta

A válság elmúltával újra évi kb. 150 ezer ingatlan cserél gazdát a hazai piacon, nem túlzás tehát összességében több ezermilliárdos piacról beszélni. Ráadásul a fellendülés, így a bővülés vége még nem látszik: csak tavaly 15%-kal, idén akár újabb egytizedével nőnek a lakásárak. A növekvő tortából a tulajdonosokon kívül a beruházók hasítanak ki nagyobb részt, de a közvetítők is részesednek belőle. Számítások szerint ma jobban megéri ingatlanirodát nyitni, mint lakásba fektetni a pénzt.

Tovább olvasom »
FIVOSZ, kína, szépségkirálynő, üzlet, Vállalkozz Határok Nélkül, Xiang Yang Lisa

Miss China is elmondja a titkát

László Márta

Xiang Yang Lisa, a 2013-as Miss Earth China szépségkirálynője a Vállalkozz Határok Nélkül nap sztárelőadója a november 17-éig tartó Fiatal Vállalkozók Hetén. A FIVOSZ a Nemzeti Kereskedőházzal közösen tartja meg Budapesten a Vállalkozz Határok Nélkül napot, melyen az érdeklődők többek közt azt is megtudhatják, hogyan alapított saját céget Kína szépe.

Tovább olvasom »
ingatlanpiac, lakás, ősz, szeptember, tanévkezéds, üzlet

Bedurvul a piac iskolakezdéskor

László Márta

Nagyjából tizedével nő az ingatlanpiaci forgalom az iskolakezdés idején – derül ki az egyik legnagyobb ingatlanközvetítő statisztikáiból. Ősszel hagyományosan nagyobb az érdeklődés a lakások iránt, az élénkülés fokozottan érinti a felsőoktatási intézmények közelében fekvő ingatlanokat. Az egekbe szökő albérletárak új stratégia követésére kényszeríthetik a fiatalok családját, többen dönthetnek a vásárlás mellett. A piacban kisbefektetők is fantáziát látnak.

Tovább olvasom »
áremelkedés, ingatlanpiac, tendencia, üres lakás, üzlet

Kísérteties ingatlanok, vagy csak trükk?

László Márta

Több mint félmillió lakatlan ingatlan van Magyarországon, közülük minden ötödik a fővárosban – derül ki a KSH mikrocenzus felméréséből. Számos papíron üres lakásnak azonban igazából van lakója, mondja az ingatlanpiaci szakértő, aki az ilyen ingatlanok számának további növekedését jelzi előre. Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint az év végéig töretlen árnövekedés várható, de van, ami miatt érdemes megfontolni a lakáseladást.

Tovább olvasom »
divat, öltözködés, őszi kollekció, ruha, Rúzsa Magdi, stílus, üzlet

Leesett az állunk, amikor Rúzsa Magdit így láttuk

Krajcsó Judit

Az olasz divat iránt rajongók most örülhetnek a napokban megnyílt budapesti üzletnek, ahol kedvüknek és pénztárcájuknak megfelelően válogathatnak az eklektikusan elegáns, könnyed vonalvezetésű és gazdag színpalettájú kollekcióból. A megnyitón  Borbély Alexandra, Epres Panni, Osvárt Andrea és Rúzsa Magdi is megjelentek, akik a márka egy-egy gyönyörű darabját viselték.

Tovább olvasom »
bio, fertőzöttség, konferencia, tanúsítvány, termelők, üzlet

Mi van, ha a szomszéd felől fúj…?

PP-Eletforma

2016-ra az egy évvel azelőttihez képest megduplázódott a biotermelők száma, de számos szabálytalanságot is észlelt az ezzel foglalkozó ellenőrző és tanúsító kft. A hibázók súlyos következményekre számíthatnak – derült ki a Hungalimentaria konferencián, ahol a többi között a kézfertőtlenítők mikrobiológiai szennyezettségéről is szó esett…

Tovább olvasom »
behajtás, közös költség, lakás, törvény, üzlet

Ez hátráltatja a lakásbizniszt

PP-Eletforma

Jóval nehezebbé vált a közösköltség-tartozások behajtása a nem fizető tulajdonosoktól a 2015 év végén hatályba lépett jogszabály-módosítások következtében. Ez nemcsak az épületek korszerűsítése és a tulajdonosok közti költségmegosztás, hanem a lakások értékesítése terén is komoly problémát jelenthet.

Tovább olvasom »
cseresznyevirágzás, Hanami, japán, sakura, tradíció, üzlet, világmárkák

Jó kis üzlet a cseresznye, de ennyire?

László Márta

A Japán Meteorológiai Ügynökség március 21-én hivatalosan is bejelentette a Sakura kezdetét, ugyanis ekkor bontott virágot a tokiói Yasukuni-szentély előtt álló világhírű cseresznyefa. Ezzel kezdetét is vette Japán egyik legnagyobb ünnepe, a „hanami”, vagyis a cseresznyevirág-nézés, amely előtt a legnagyobb világmárkák is limitált szériás termékekkel tisztelegnek. Ezekből válogattunk a Japánspecialista Japánban élő szakértőjével.

Tovább olvasom »
befektetés, Donald Trump, ingatlan, piaci helyzet, üzlet

Hogyan legyünk tutira gazdagok?

László Márta

Az ingatlanba fektetett pénz 5 éves távlatban megbukik a többi lehetőséggel szemben, de hosszú távon az ingatlanbefektetés az egyik legbiztonságosabb megtakarítási forma – állítja Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa.

Tovább olvasom »
párkapcsolat, reklám, szerelem, szinglik, társkeresés, ünnepp, üzlet, Valentin nap

Most tényleg kötelező időben szeretni?

László Márta

Hogy sikerült a Valentin-napod? Gondold újra! Mennyire fontos az, hogy pont a Valentin-napot ünnepeljük meg, és mit tehetnek azok, akiket éppen társ nélkül talál meg a szerelmesek ünnepe? Vajon a párok is érzik-e ezt nyomást? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolt az Elittárs pszichológusa, Salama Marine. Bár Valentin már elmúlt, de a szerelem örök, és ezek a problémák máskor is felbukkanhatnak. 

Tovább olvasom »
bérleti díj, cég, ingatlanpiac, üzlet, vásárlás

Megéri a céges ingatlanvásárlás?

PP-Eletforma

Az ingatlanpiac felívelése nemcsak a lakásvásárlásokat pörgette fel, hanem hatott az üzleti célú ingatlanok, irodák és üzlethelyiségek keresletének alakulására is. Mikor érdemes irodahelyiséget, vagy üzlethelyiséget vásárolni a cégnek?

Tovább olvasom »
diákok, emelkedő árak, ingatlanpiac, kiadás, munkások, nyaralók, üzlet

Befektetési egyszeregy: vedd meg, add ki!

László Márta

Lassuló mértékű, de továbbra is pozitív irányú változás jellemzi majd az idei ingatlanárakat, így a lakáskiadási piacra még mindig megéri beszállni. Noha az áremelkedés és a bérleti díjak stagnálása miatt a korábbinál kisebb bérleti hozam várható, a kis kockázatú befektetési formákhoz mérve továbbra is vonzó lehet ez a megoldás. Az ingatlanpiaci szakértő szerint ingázókra, egyetemistákra, munkásokra és nyaralókra érdemes építeni a lakáskiadás-üzletet.

Tovább olvasom »
befektetés, Donald Tramp, ingatlanpiac, luxus, üzlet

Diktál-e nálunk a legbefolyásosabb ingatlanos?

PP-Eletforma

Hivatalba lépett Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke. A világ legbefolyásosabb pozíciójának tartott posztot január 20-tól betöltő korábbi üzletember és médiaszemélyiség gazdagságát családi ingatlanügyletei alapozták meg. Az egyik hazai vezető pénzintézet elemzője az amerikai elnök politikájának a hazai ingatlanpiacra várható hatásairól beszélt. 

Tovább olvasom »
adó, amerikai elnök, botrány, Donald Trump, pénz, üzlet

Trump, az elnök

László Márta

Donald Trump folyamatosan visszautasította, hogy nyilvánosságra hozza adóbevallásait, holott ez Richard Nixon 1972-es elnökjelöltsége óta íratlan szabály, és valamennyi elnökjelölt meg is tette. Sejteni lehetett, hogy erre jó oka van – írja az ado.hu.

Tovább olvasom »
Budapesti Nagybani Piac, egzotikum, gyümölcs, kis- és nagykereskedő, üzlet, zöldség

Egzotikus éjszakai kirándulásom

László Márta

Ilyen nyüzsgő kavalkádot aligha lát minden ember! Pontosan 25 évvel ezelőtt költözött a Budapesti Nagybani Piac a Bosnyák térről a Nagykőrösi útra. Az új terület kiváló választásnak bizonyult, ugyanis az M5 autópálya és az M0-ás körgyűrű közelsége minden irányból javította a piac elérhetőségét. A nyitáskori tíz hektáros terület mára majd három és félszeresére növekedett.

Tovább olvasom »
célkeresés, életkép krízis, karrier, kiégésveszély, Kurtán Klára, tanulás, új terv, üzlet, vállalkozó

Tudj időben egyet hátra lépni!

László Márta

Mindened megvan, mégsem vagy boldog? Ugye te is találkoztál már az úgynevezett jól menő vállalkozóval! 40-es, 50-es éveit tapossa, cége befutott, ahogy mondani szokták, mindene megvan, szép család, otthon, nyaraló, kocsik, és egyszer csak megkeseredett lesz, esetleg mindent felrúg, végül megbetegszik!

Tovább olvasom »
kapcsolat, networking, patrnerség, üzlet

4 tipp a hatékony kapcsolatépítéshez!

PP-Eletforma

Folyamatosan új partnerekre van szükséged, ha vállalkozásod van. Számtalan névjegyet cserélhetsz a konferenciákon, végigehetsz több üzleti ebédet, ami talán hoz néhány kapcsolatot, de a tudatos networking biztosan sokkal több jelentős üzleti partnerséget hoz. Ehhez ad tanácsot Eric Samson, az Entrepreneur szerzője. 

Tovább olvasom »
család, környezetvédelem, nő, siker, sors, üzlet

Egy asszony sikere

PP-Eletforma

Minden nő szeretne sikeres lenni – valamiben! Van, aki a munkájáért rajong, van, aki a gyerekeiért, van, aki teljesen a művészetekben merül el, és van, aki egyszerre mindenben! Még ma sem kap egy nő Magyarországon ugyanannyi pénzt a munkájáért, mint egy férfi. Hát még, ha vezető! Most egy olyan hölgyet mutatunk be, aki szívós, kitartó munkával sikeres nő lett, és szeretné bizonyítani: nehéz, de érdemes példáját követni.   

Tovább olvasom »
döntéshozatal, háztartás, iskolázottság, luxus, nők, trend, üzlet, vásárlás

Jó tudni! Egyre okosabb vásárlók a nők!

László Márta

Ma már nem azt kérdezi a nő az autóvásárláskor, hogy milyen színű?! Alaposan megváltoztak a vásárlási szokások az elmúlt 10-15 évben Magyarországon. Egyre többet és egyre okosabban költenek a hölgyek! A trendváltás világjelenség, de nálunk csak az utóbbi időben jelentkezett látványosan. Iskolázottságukkal, hatalmuk erősödésével magyarázható a jelenség – hangzott el a She’s Mercedes sajtótájékoztatóján. Az autós cég platformot szeretne nyújtani a nőknek, hogy megosszák egymással gondolataikat, ötleteiket, élményeiket, és hogy egymástól tanulhassanak!    

Tovább olvasom »
előadás, felkészülés, kommunikáció, munkahely, önbizalom, siker, üzlet

5 tanács, hogy ne félj nyilvánosan beszélni!

PP-Eletforma

Sokan jobban félnek a nyilvános beszédtől, mint a haláltól. Az életben azonban vannak olyan helyzetek, ahol rákényszerülünk arra, hogy több ember vagy akár egy nagyobb hallgatóság előtt beszéljünk. De van 5 olyan módszer, amellyel legyőzhetjük az ettől való félelmünket!

 

Tovább olvasom »
döntés, érzékenység, felmérés, lehetőség, párkapcsolat, üzlet, veszteség

Hallgat a szívére a nők 60 %-a

László Márta

A magyarok 90%-a tisztában van azzal, hogy határozott lépésekkel befolyásolhatja saját sorsát, mégis hajlamosak vagyunk halogatni, és legszívesebben a párunkkal együtt döntünk – derül ki az UNIQA Biztosító és a Free Association Research legfrissebb kutatásából. A 800 válaszadó bevonásával elvégzett online felmérés szerint életünk legjobb döntésének a gyermekvállalást tartjuk, legnehezebbnek pedig a párkapcsolatok lezárását. Az idősebb korosztály könnyebben és gyorsabban dönt, mint a 30 év alattiak.

Tovább olvasom »
bátorság, nyitottság, realitás, siker, üzlet

A siker 4 biztos tippje!

PP-Eletforma

Ahogy a sült galamb sem repül a szánkba, úgy a siker sem hullik az ölünkbe. Amellett, hogy valóban meg kell dolgozni az eredményekért, szükséges néhány tulajdonsággal is felvérteznünk személyiségünket a cél érdekében – ezeket mutatja be Steve Tobak, az Entrepreneur szerzője.

Tovább olvasom »
Erdély, turizmus, üzlet

Vedd meg Drakula kastélyát! Ha mered…!

PP-Eletforma

Eladó Erdély leghíresebb és leghírhedtebb kastélya, a  Brassótól 30 kilométerre fekvő törcsvári „vámpírkastély. Az erődben, amelynek Drakula grófon kívül volt már királynő is a tulajdonosa, jelenleg múzeum működik. Bár hivatalosan nem hirdették meg az eladást, ám ha valaki ésszerű ajánlattal áll elő, könnyen nyélbe üthető lehet az üzlet.

Tovább olvasom »
Bodies, divat, ember, kiállítás, ló pénisz, üzlet

Sokaknak undorító új divat és jó üzlet!

PP-Eletforma

Bika péniszéből sétapálca két és fél ezer euróért, sertés hússzeletből láncok, karkötők, fülbevalók 40 és 120 euró közötti áron. Emberi szív, placenta, emberi lábfej vietnámi papucsban, napos pelyhes kiscsibe, ez utóbbi csak 250 euróba kerül. De kapható ló pénisze, amelyen az érrendszert lehet vizsgálni 892,50 euróért, plusz 19 százalék áfa és természetesen a postaköltség. Mindezt annak a német orvosnak a web áruházában kínálják, akinek a nevéhez fűződik korunk új mumifikálása. Új üzlet, új divat. 

Tovább olvasom »
divat, férfi, öltöny, ruha, stílus, üzlet

Mr. Pop-Up az OurStyle Boutique-tól augusztusban

PP-Eletforma

Augusztus 8. és 11. között a férfiaké a főszerep az OurStyle pop-up üzletében! A magyar tervezők alkotásaival most az ő kedvükben járnak a bolt megálmodói: pólókkal, ingekkel, öltönyökkel, kiegészítőkkel várják a stílusos fiúkat és férfiakat. A nagy sikerre való tekintettel a bolt meghosszabbított nyitva tartással, augusztus végéig érhető el a nagyközönség számára. 

Tovább olvasom »
drogéria, felmérés, minőség, üzlet, vásárlás

Drogérialáncokról készült felmérés-Valami mindenhol bűzlik

PP-Eletforma

A Tudatos Vásárlók Egyesülete aktuális Cégmércéjében azt vizsgálta meg, hogy mennyire etikus, illetve a társadalom iránt mennyire felelős cégpolitika társul a hazánkban legismertebb drogérialáncokhoz: ezúttal a Rossmann-t, a DM-et és a Müllert vették górcső alá. Vásárlásuk során nem csak egy-egy termék mellett tették le voksunkat, hanem annak gyártóját és forgalmazóját is támogatták. 

Tovább olvasom »
fogyasztás, üzlet, válság, vásárlás

Biznisz a semmiből

Timar Gigi

A globális fogyasztói trendek hatása életünk minden területén megfigyelhető. Ezek befolyásolják az emberek elvárásait, viselkedését. Ebben az évben a tudatosodás lesz az igazán meghatározó a Trendinspiráció Műhely szakemberei szerint.

Tovább olvasom »
divat, öltözködés, ruha, trend, üzlet

Öltözz az üzlethez! Színesedik a trend

PP-Eletforma

Itthon gyakran még vezetői körökben is tartja magát a „nem a ruha teszi az embert” elve. Az egyre kifinomultabbá váló üzleti élet és a fejlődő céges kultúrák világában azonban meghatározó szerep jut az öltözködésnek. Az elmúlt években sokat fejlődött a hazai üzleti öltözködési kultúra, de Európában még mindig nem állunk jól.  

Tovább olvasom »