unicum

buli, Dorko, fesztivál, fiatalok, Halott Pénz, szilva, unicum

Szilvára simuló Halott Pénz

László Márta

Indul a fesztiválszezon! Itt a tavasz, pezsegjünk, mert minden okunk meg van rá! Idén azonban valami különlegességgel koccinthatunk! A Zwack legikonikusabb márkája, az Unicum minden évben egy olyan különleges embernek vagy eseménynek szenteli a limitált kiadású palackot, akire vagy amire magyarként igazán büszkék lehetünk: az egyedi kiadással megünnepelték már többek között a 225 éves Unicumot, Puskás Öcsit, és tisztelegtek Sors Tamás elképesztő teljesítménye előtt is!

Tovább olvasom »
dívák, Falusi Mariann, fűszerek, koncertsorozat, Malek Andrea, Szulák Andrea, unicum

Dívák és Fűszerek

László Márta

Mitől lesz izgalmas egy előadóművész? Szerintünk a benne rejlő, csak rá jellemző „fűszertől”. És itt nem csak egy jellegzetes illatra gondolunk, hanem a belső fűszerre, a tűzre, ami hajtja őt. A Zwack Múzeum és Látogatóközpont szervezésében november 23-án induló Dívák és Fűszerek koncertsorozaton – ahol a művészet mellett az aromáké, a finom eleganciáé és természetesen az Unicumé a főszerep – a magyar zenei élet olyan karizmatikus dívái lépnek fel, mint Malek Andrea, Falusi Mariann vagy Szulák Andrea, az estek házigazdája pedig Bodrogi Éva művésznő lesz.

Tovább olvasom »
Duty Free, Ferihegy, hungarikum, liba- és kacsamáj, paprika, Pick szalámi, repülőtér, unicum

Tonnaszám fogy a libamáj Ferihegyen

László Márta

Pick szalámi, Unicum és paprika – csak néhány azok közül a hungarikumok közül, amiket a külföldiek úgy visznek a Budapest Airport SkyCourt termináljában  található Heinemann Duty Free üzletből, mint a cukrot. Persze az édességek is nagyon népszerűek, a Szamos marcipán és a csokoládé különlegességek is kifejezetten keresett termékek. Kik rajonganak leginkább a hazai finomságokért, és miből fogy a legtöbb? Utánajártunk.

Tovább olvasom »
budapest, kitartás, Kocsis Ágens filmrendező, sérült ember, siker, Sors Tamás, szorgalom, teljesítmény, unicum, úszás, vizes vb, Zwack

Hoppá! Sors Tamás terjeszti a vizes vírust

László Márta

Ha elesek, kétszer olyan erővel kelek fel – mondta Sors Tamás többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó abban filmben, amit mostantól már mindenki láthat a neten. A szenzációs sportemberről készült minijátékfilmmel tiszteleg a Zwack Unicum a kitartás, az elszántság, a kemény munka, és természetesen az idei budapesti vizes vb előtt!

Tovább olvasom »
adventi vásár, bazilika, forrlat bor, koktél, unicum

Unicumos, szilvás, fűszeres forralt bor

László Márta

A legjobb karácsonyi készülődések egyike, hogy kezünkbe veszünk egy csésze forralt bort, és jót sétálgatunk valamelyik vásár standjai között. Szeretteinknek válogatunk apróságokat, fülbemászó dalokat hallgatunk, és nemcsak lelkünket, testünket is engedjük felmelegedni. A most  következő koktélt Budapesten, a Bazilika előtt álló fantasztikus forgatagban kóstolhatod meg. Biztosan nem bánod meg! 

Tovább olvasom »