újév

célok, egészség, fogadalmak, megelőzés, mellrák, újév

Fő az egészség – de most aztán tényleg!

PP-Eletforma

Jövőre elkezdek sportolni, jobban odafigyelek magamra, leadok pár kilót, elkezdek spórolni, többet utazok… – Újévi fogadalmak, amiket minden év végén egy jobb és tartalmasabb élet reményében teszünk meg. A kezdeti lelkesedést követően a magunknak tett fogadalmak szépen lassan elfelejtődnek. A mostani összeállításunkban éppen ezért olyan, a mindennapokban könnyen bevezethető fogadalmakat gyűjtöttünk össze, amelyek pozitív hatással lehetnek az életünkre.

Tovább olvasom »
célok, diéta, fogadalmak, kitartás, személyiség, tervezés, újév

Újévi fogadalmak – így csináljuk jól!

Krajcsó Judit

Újévkor nagy lelkesedéssel és örömmel megfogadjuk, hogy valamit máshogy fogunk csinálni. Elhisszük, hogy képesek vagyunk rá, ki fogunk tartani, és ettől szebbé és boldogabbá válik az életünk. El is kezdjük a változásokat. Kezdetben nagy a siker és az öröm. Majd 1-2 hét múlva a lelkesedés egy lefelé haladó exponenciális görbe sebességével válik semmivé. Úgy 1-2 nap alatt. És hirtelen nem értjük, hova lett a kitartásunk, és úgy mégis, miért történt ez az egész. Feladjuk, és megfogadjuk: na, majd jövőre! Akkor biztos menni fog.

Tovább olvasom »
bébi, ellés, Fővárosi Állat- és Növénykert, újév, zsiráf

Megszületett XXXII. Rothschild

László Márta

Egy zsiráfborjú a 2017-es esztendő első újszülöttje a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A jövevény január 1-én kora délután jött világra. Néhány nap múlva a nagyközönség is láthatja. Budapesten 1868 óta szaporodnak a zsiráfok, a mostani borjú már a 32. az itt született zsiráfborjak sorában.

Tovább olvasom »
2017, család, kívánság, köszöntő, otthon, szilveszter, újév

Csendes pohárköszöntő újév reggelén

Krajcsó Judit

Úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt – meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük…Ezzel a szép Coelho idézettel és egy gyönyörű Kányádi verssel kívánjuk, hogy mindenkinek teljesüljön a kívánsága!

Tovább olvasom »
főzés, főzővíz, ízanyagok, újév, virsli

Újévi virsliáldozat – a tuti főzési technika

PP-Eletforma

A szilveszteri buli ráirányította a figyelmet a helyes virslifőzésre. Biztos mindenki elgondolkozott már a tökéletes főzési technikán, ahogy azon is, hogy miért olyan finom a hentesnél vásárolt virsli. Nos, igyekszünk mindkét kérdésre választ adni, és ezúttal is a kémia, azaz a konyhakémia tudományát hívtuk segítségül… – írja Szomorné Orosz Lotti a laboratorium.hu oldalán. 

Tovább olvasom »
bazilika, lencse, szilveszter, újév

Az év utolsó napján menj a Bazilikához!

Kandikó Éva

Az év utolsó és az újév első napján is különlegességekkel készülnek az Adventi Ünnep a Bazilikánál szervezői és street food kiállítói. December 31-én a forró koktélok mellett fényfestés és visszaszámlálás várja a látogatókat, január 1-jén pedig az összes kiállító különleges lencse étellel készül, amely a hagyományok szerint nemcsak pénztárcánkat, de afrodiziákumként szerelmi életünket is feltölti.

Tovább olvasom »
budapest, együttes, koncertek, MÜPA, újév, zene

Koncertmenetrend karácsonytól – újévig

Krajcsó Judit

Karácsonykor is több koncertet rendeznek a fővárosban, ami nagyszerű vendégcsalogató lehet a vidéken élőknek is. Többek között Gloria Gaynor, a Ghymes, Demjén Ferenc, a Csík Zenekar, Sena, a Brains, a 30Y, a Zagar, a Punnany Massif, Wolf Kati, a Bëlga, az Edda Művek, Fenyő Miklós, a Budapest Bár és a Wellhello is koncertjén vigadhatunk az év utolsó napjaiban Budapesten.

Tovább olvasom »
énekverseny, gongütés, hagyomány, japán, képeslap, szokások, újév

Minden újév három napig tart…

PP-Eletforma

 …legalábbis a japánoknál. Míg nálunk a karácsonyi időszak hagyományokban és ünnepi hangulatban is megelőzi a  Szilvesztert, addig Japánban épp fordítva van: az új év kezdete, valamint a régi lezárása a nagy dobás. Pontosan időzített képeslapok, 64 éves énekverseny és 108 harangkondítás. Kicsit más, kicsit hasonló: ilyen a japán újévi ünnepség.

Tovább olvasom »
Bécs, koncert, Mága Zoltán, sztárok, újév, Wiener Konzerthaus

Tapsvihar Bécsben

PP-Eletforma

Ismét telt ház előtt rendezte meg újévköszöntő gálaestjét Bécsben Mága Zoltán. Az osztrák publikum a II. Magyar Újévi Koncert sztárvendégeivel és a hegedűművésszel köszöntötte az új évet a Wiener Konzerthausban. Mága Zoltán az operett fővárosába is elvitte a hatalmas sikerű Budapesti Újévi Koncertje hangulatát. Az osztrákokat is elkápráztatta a világhírű operacsillagok előadása, a virtuóz hegedűjáték és a magyaros repertoár. A muzsikus bejelentette: jövőre is játszik az év első vasárnapán.  

Tovább olvasom »
béke, család, Ferenc pápa, közömbösség, újév

Képesek leszünk túllépni a gonoszságon?!

PP-Eletforma

Ferenc pápa újévi üzenetében többek között arra is figyelmeztette a híveket, hogy elsősorban a globális közömbösség az, ami a békét fenyegeti. A közömbösség magatartása pedig azé az emberé, aki bezárja a szívét, hogy ne kelljen odafigyelnie másokra, behunyja szemét, hogy ne kelljen észrevennie azt, ami körülveszi.

Tovább olvasom »
babona, jóslás, ólomöntés, szilveszter, újév

Egér a kanálban és más fura babonák az új évre

Krajcsó Judit

Lópatkót találni, kéményseprő gombját fogdosni, lencsét enni, malac farkát huzigálni – csak néhány az ismertebb szerencsehozó babonák közül. De ha esetleg egyikkel se futnánk össze, keressünk egy darab ólmot, vegyük elő a gyertyát és a kiskanalat, és máris jósolhatunk magunknak a következő évre! Egy egér kifejezetten jól jöhet most!

 

Tovább olvasom »
budapest, karácsony, koncert, programajánló, újév, zene

Csak a zene! Szuper koncertek a fővárosban karácsonytól újévig!

PP-Eletforma

Minden zenei ízlést kielégít az a fantasztikus zenei programsorozat, amely karácsonytól, újévig szórakoztatja majd a budapestieket, és a fővárosba látogatókat.Beatünnep címmel két este az Illés együttes slágerei szólnak a Sportarénában, ahol a Magna Cum Laude és Demjén Ferenc is fellép a két ünnep között. A világzenei színtérről a Muzsikás és a Csík Zenekar is koncertet ad az év utolsó napjaiban.

Tovább olvasom »
legfenyegetőbb vírusok, mobiltelefon, rosszindulatú szoftverek, újév, vírus

Az újévben várható legfenyegetőbb vírusok listája

PP-Eletforma

2012-ben már a mobiltelefonjainkat veszélyeztetik egyre erőteljesebben a vírusok – a hetvenegyedszer is VB 100-as ESET Software előrejelzései.„ A rosszindulatú szoftverek 2012-ben leginkább mobiltelefonjainkat veszik majd célba” – állapították meg az ESET Software vezető biztonsági szakértői, akik összeállították az újévben várható legfenyegetőbb vírusok listáját.

Tovább olvasom »