tüsszögés

anafilaxiás sokk, asztma, búzaallergia, orrfújás, szemviszketés, tüsszögés

Negatív a lelet, mégis búzaallergiád van? Van ilyen!

PP-Eletforma

Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés, esetleg asztma, hasfájás, hasmenés, hányás, csalánkiütés? Ha régóta szenved a felsorolt, gyakran jelentkező tünetektől, akkor érdemes utána járni, hogy mi okozza a panaszait. A tünetek hátterében ugyanis búzaallergia is állhat, mely fizikai terhelés mellett, egyeseknél súlyos esetben anafilaxiát is okozhat. A kivizsgáláskor a hagyományos allergiatesztek nem adnak választ, a diagnózishoz speciális, multiplex allergiateszt elvégzésére van szükség.

Tovább olvasom »
imunrendszer, klímaváltozás, orrfújás, parlagfű allergia, pollenszezon, tüsszögés

A szénanáthást még a klímaváltozás is nyúzza

PP-Eletforma

A következő 35 évben a szénanáthás betegek száma duplájára emelkedhet, a magasabb pollenkoncentráció és hosszabb parlagfű szezon miatt a parlagfű allergiások erősebb tünetekre számíthatnak. A kutatók ezért a parlagfű irtás és a klímaváltozás hatásait ellensúlyozó intézkedések fontosságát hangsúlyozzák.

Tovább olvasom »
allergia, bor, orrfolyás, tüsszögés, vérvizsgálat

Ezekkel a vizsgálatokkal mutatható ki az allergia

PP-Eletforma

Ha az elmúlt időszakban tüsszögött, folyt, vagy bedugult az orra, esetleg szűnni nem akaró kiütések, viszketés kínozza, vagy rendszeres hasi fájdalmaktól, puffadástól szenved, itt az ideje kivizsgáltatnia, mi okozza a panaszait. Ha tünetei alapján felmerül az allergia gyanúja, kezelőorvosa a szükséges vizsgálat elvégzését fogja javasolni. Az allergia vizsgálatra szükség van a diagnózis megállapításához, ahhoz, hogy megismerjük mi az allergén, ami az allergiás tüneteket okozza.

Tovább olvasom »
allergia, influenza, kezelés, megfázás, panasz, tüsszögés

Tüsszögsz? Így különböztesd meg a tüneteket!

PP-Eletforma

Tüsszögés, orrdugulás, kaparó torok és kínzó köhögés – az allergia és a megfázás tüneteit könnyen össze lehet téveszteni. Egy nagyszabású kutatás szerint az allergiások mindössze 10 százaléka ismeri fel biztosan, ha a panaszait meghűlés okozza, ezért utánajártunk, hogyan lehet megkülönböztetni a két állapotot a megfelelő kezelés kiválasztása érdekében.

Tovább olvasom »