túrós

alma, gyors, túró, túrós

Almás túrós sütemény

Somogyi Zoltán Max

Se tésztagyúrás, se nyújtás, se szaggatás, csak keverés és kavarás. Ebben a sütiben az a jó – a végeredményen kívül persze -, hogy a tepsi mellett egyetlen edény elég az elkészítéséhez, amiben összekeverjük az alapanyagokat.

Tovább olvasom »
egyszerű, túró, túrós

Kavart túrós

Fajcsák Sándorné

Szuper jó, amikor úgy süthetünk süteményt a családnak, hogy utána nem szalad a konyha, és nem kell két órán át mosogatni. Ez a recept egyetlen edényben elkészülhet, és már csak a tepsit kell utána használatba vennünk.

Tovább olvasom »
családi recept, pite, túrós

Túrós pite

Pleskó Judit

Kitűnő vendégváró, nagyon finom könnyű süti, amit mindenki szeret. El lehet készíteni előre és a hűtőből elővéve a hideg citromos túrókrémmel isteni finom falat.

Tovább olvasom »
burek, tejföl, tojás, torok, túró, túrós

Túrós burek

Kandikó Éva

A burek török gyökerekkel rendelkező csodaság, honfitársaink leginkább mégis a horvát tengerparton járva ismerkednek meg vele, ettől azt gondolják, odavalósi ez a finomság. Készítik édesen, sósan, minden variációban lenyűgöző.

Tovább olvasom »
kelt tészta, túró, túrós, túrós batyu, túrós táska

Túrós batyu

Kandikó Éva

Természetesen sokkal egyszerűbb bemenni egy pékségbe, és megvenni a túrós batyut reggelire, de hogy az nem lesz ilyen pompázatos, mint ez, azt garantálom.

Tovább olvasom »
eper, recept, túrós

Túrós epres kehely

PP-Eletforma

Nem tudom, ki, hogy van vele, de engem már csábít az eper a piacon, még akkor is, ha nem magyar. Ám mivel nem éppen olcsó, nem biztos, hogy mindenki szívesen sütne belőle. De kevésből, már egy dobozkányiból is finom desszert készíthetünk. Íme!

Tovább olvasom »