turizmus

BBQ, fesztivál, gasztronómia, street food, Székesfehérvár, turizmus

Már terítenek nekünk Fehérváron!

László Márta

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22-24-ig Székesfehérvár behódol a kuliránis élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek valamint a kézműves borok és sörök is. Az eseményt kulturális programok kísérik majd: koncertek, játszóház, street art és slam poetry…

Tovább olvasom »
bor, borvidék, kutatás, Nagy Bor Teszt, turizmus, vásárlási szokások

Ébresztő! Elindult a Nagy Bor Teszt!

László Márta

Az elmúlt két évben összesen 60.000 válaszadó adatait dolgozták fel a kutatók, akik nem kevesebbre vállalkoztak, mint az internetet használók borvásárlási és -fogyasztási szokásainak elemzésére. Idén szeretnék feltérképezni a hazai borturisztikai trendeket is.

Tovább olvasom »
csillagpark, euró, fejlesztés, program, Ropolyi-tó, turizmus, Zselic

Pénzt kap a magyar csillagkapu

László Márta

Magyar-horvát határon átnyúló együttműködés keretében fejleszti a SEFAG Zrt. a Zselici Csillagparkot és környezetét. Az erdészeti vállalat és a horvátországi Verőce megye közös pályázatának eredményeképpen összesen 800 ezer eurónyi beruházás készül el a következő másfél évben a Csillagpark és a Ropolyi-tó környékén.

Tovább olvasom »
barokk, Bikács, egyházi építészet, evangélikus templom, Mezőföld, műemlék, turizmus

Élő barokk csoda Bikácson

László Márta

Egy igazi, történelmi és egyházi kincsre lelsz, ha a Székesfehérvárt Szekszárddal összekötő, 63-as úton a mezőföldi Bikácsra érsz. A ma már alig ötszáz lelket számláló település közepén áll a kis barokk evangélikus templom. Mindössze három ilyen található Magyarországon. Látni és megszeretni egy pillanatműve volt. Nemcsak a múlt köszöntött ránk, éreztük, hogy egy igazi kis közösség érzi otthonának e falakat.

Tovább olvasom »
budapest, Engelbrecht Kinga, hotelmenedzser, márka, The Ritz-Carlton, turizmus

Hazajött a hazai luxusért

László Márta

Új hotelmenedzsert neveztek ki a budapesti The Ritz-Carlton élére. Engelbrecht Kinga a szállodaigazgatói posztot is betölti az új vezető érkezéséig. A csinos szakember azt szeretné, ha a külföldi vendégekenk elsőként a Ritz jusson eszébe, ha Budapesten szeretnének szállást foglalni. Emellett a hazai közönséggel is szeretné jobban megismertetni a céget. Nemrég a konyhában is megváltozott az élet, Matthew Piercy személyében új Executive Chef érkezett a The Ritz-Carlton, Budapesthez

Tovább olvasom »
ősz, romantika, Stockholm, turizmus, utazás, város

A legromantikusabb őszi utazási célpontok

Krajcsó Judit

Legtöbben nyárra tervezik párjukkal a közös kiruccanást, hogy utána egészen a téli ünnepekig kedvetlenül számolják a napokat. Emiatt nem is gondolnak rá, hogy az ősz kínálhatja a legjobb alkalmat egy romantikus utazásra. Pedig az enyhe időjárás és a színpompás természet mellett az ősz kedvezőbb utazási lehetőségeket is kínál. A Wizz Tours a legromantikusabb őszi utazási célpontok közül válogatott.

Tovább olvasom »
Facebook, hotel, szálloda, szavazás, top-lista, turizmus

Ezek a legjobb magyar hotelek! Már kipróbáltad?

László Márta

Több mint hatezer Facebook-rajongót gyűjtött idén nyáron a Tisza Balneum Hotel, amely így a hazai szállodák közül a legtöbb új lájkolót szerezte – derül ki a Front Page Communications által készített elemzésből. A tourism&social című e-magazin őszi számában található összefoglaló szerint jelenleg a sümegi Hotel Kapitány Wellness vezeti a magyar hotelek toplistáját 123 ezer rajongóval.

Tovább olvasom »
állatvédelem, kirándulás, nagyvad, ősz, Somogy, szarvasbőgés, túravezetés, turizmus, vadászat

Szerelmes nagyvadak randija

László Márta

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben. A szeptember a szarvasbőgés időszaka országszerte, megfigyelésük páratlan élmény, de fontos, hogy közben ne zavarjuk meg az állatokat, és legyünk tekintettel az erdőlátogatási korlátozásokra is!

Tovább olvasom »
gasztronómia, japán, japánspecialista, Momiji, sakura, turizmus, utazás

Amit ősszel látnod kell: a legszebb momijigari helyszínek Japánban

Krajcsó Judit

A természet tisztelete Japánban számos hagyományt teremtett az évszázadok során. Ilyen például a cseresznyevirágzás, a Sakura-ünnep, de csak kevesen tudják, hogy a juharfák őszi átváltozását is milliók várják a szigetországban. A momiji, a japán juharfa az ősz egyik szimbóluma, amely az őszi hónapokban mesés, misztikus tájakká változtatja a hegyeket, erdőket. Ráadásul ilyenkor az idő is igen kellemes Japánban, így a JTB Hungary Japánspecialista márkájának szakértői szerint nem véletlen, hogy a momiji ünnep a második legkedveltebb utazási időszak a magyarok körében.

Tovább olvasom »
fesztivál, Kisújszállás, Kumánia, programajánló, retro, turizmus

Kumánia Retró – ilyen se volt még!

László Márta

Nemcsak ibolyával vette magát körül Kisújszállás – ahogy a nótából eddig tudtuk -, hanem remek programokkal is! A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település felzárkózott a hazai fürdővárosok sorába. Turisztikai, koncert és zenei programjaik igazi kikapcsolódást ígérnek a nyárra. Irány az Alföld és Kumánia! 

Tovább olvasom »
élmények, fotók, fotózás, nevezetességek, nyár, turizmus

Tippek, hogy igazán tökéletesek legyenek a nyári fotóink!

Krajcsó Judit

Egy nemzetközi kutatás szerint a világ 30 legtöbbet fényképezett látványosságainak listáját az az Eiffel-torony vezeti, megelőzve Alhambrát, a Colosseumot, a Kalifa-tornyot és a Big Bent is. A nevezetességekről készült képek nagy része azonban ugyanabból a három beállításból készül, így kicsit unalmasak. Hogyan lesz tökéletes egy nyári fotó? Segítünk…

Tovább olvasom »
Erdély, legendák, Románia, természet, turizmus

Megszavaztuk Erdély 7 csodáját!

Krajcsó Judit

Választottunk! A Gyilkos-tó és a szomszédságában levő Békás-szoros kapta a legtöbb szavazatot azon a múlt vasárnap zárult szavazáson, amelyen Erdély  hét csodáját kereste a Transindex.ro erdélyi portál és a goTransylvania telefonos turisztikai alkalmazás fejlesztője.

Tovább olvasom »
gyereknap, környezetvédelem, szelektív hulladékgyűjtés, szórakozás, turizmus

Katica Tanya: egy tökéletes hely Gyereknapra

Krajcsó Judit

Matyi vonat, hordójárat, telibe-találda, totyogó játszóház, bolyongó labirintus – mind jól hangzik, igaz? Van egy hely, ahol a rengeteg játékot úgy élvezheti együtt a család, hogy közben ökológiai lábnyomukat is csökkentik. Bizony, a Zselic szívében megbújó Katica Tanya rengeteg bel-és kültéri attrakciót, egyéni és közösségi programlehetőséget, többféle szállást kínál, ráadásul mindezt a fenntartható fejlődés égisze alatt.

Tovább olvasom »
ajándék, japán, karácsony, randevú, turizmus, vacsora

Ahol kötelező a randi!

László Márta

Már azon is meglepődhetünk, hogy Japánban megünnepelik a karácsonyt, hiszen a társadalom nagy része nem keresztény. Márpedig ünnepelték idén is – nem is akárhogy. Náluk ez sokkal inkább kereskedelmi ünnep, mint vallási. Sehol egy klasszikus karácsonyfa, karácsonyi dalok és tradicionális menük. Mi köze például a szerelmespároknak, vagy a KFC-csirkének a mi kedvenc ünnepünkhöz? A Japánspecialista karácsonyi körképéből mindez kiderül!

Tovább olvasom »
biztonság, japán, nő, rendőrség, turizmus, utazás

Ahol egy nő egyedül is bátran utazhat

PP-Eletforma

Képzeljük el, hogy utánunk küldetik elhagyott pénztárcánkat, visszakapjuk metrón, vonaton felejtett táskánkat. Nem könnyű elhinni, hogy ez megtörténjen, igaz? Bizony, létezik egy hely, ahol mindez a hétköznapi valóság. Japán sok szempontból kiérdemelte jó hírnevét, de a közbiztonsága messze földön híres, sokan egyenesen a világ legbiztonságosabb országának tartják. A Japánspecialista utánajárt, mik teszik olyan megbízható hellyé, hogy akár nőként, egyedül is bátran nekivághatunk az utazásnak!

Tovább olvasom »
fapados repülés, karácsonyi ajándék, kirándulás, romantika, turizmus, Velence

Casanova kedvence, a női gondolás

László Márta

Romantikus séták, sötét titkok, világhírű épületek és utolérhetetlen programok várnak minden utazóra a világ leghíresebb, vízre épült városában. Érdemes ősszel vagy télen Velencébe utazni, mert sokkal kevesebb a turista, és tényleg átadhatjuk magunkat a történelmi nevezetességek magával ragadó hangulatának. Összegyűjtöttük a legfontosabb látnivalókat az egyik legismertebb fapados légitársaság segítségével. Novembertől ugyanis már repülővel is utazhatunk az olasz városba! Egy tipp: karácsonyi ajándéknak is jó ötlet egy jegy Velencébe, és pároddal a farsangot már ott öltheted!        

Tovább olvasom »
élmény, japán, ősz, turizmus, utazás

Három csoda, amit csak ősszel láthatsz Japánban

PP-Eletforma

Japánban a négy évszak váltakozása egész évben különleges szépséggel vonja be a tájat. Ez alól természetesen az ősz sem kivétel sőt, létezik sok-sok olyan hely az országban, melyek ebben az időszakban nemcsak teljesen átváltoznak, de felejthetetlen élményt adnak azok számára, akik kilépnek a japán városok forgatagából. A Japánspecialista utazási iroda összeállította azt a három japán helyszínt, ahova feltétlenül érdemes ellátogatni ősszel, vagyis a Momiji idején.

Tovább olvasom »
Év Szállása, Ördög Nóra, szállás.hu, szálláshely, szavazás, turizmus, verseny

Ördög Nóra nyaraláskor is hűséges

PP-Eletforma

Minden ötödik magyarhoz hasonlóan Az Év Szállása verseny háziasszonya, Ördög Nóri is a jól bevált szálláshelyekre esküszik, ha gyerekekkel indul útnak. A leghűségesebbek Budapesthez, Siófokhoz és Hajdúszoboszlóhoz vagyunk, ez a top 3 város, ahova legszívesebben tér vissza belföldi nyaraláskor.

Tovább olvasom »
bor, eger, Földművelésügyi Minisztéium, könyv, turizmus

Egy könyv, és más semmi?

László Márta

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be hétfőn Egerben.

Tovább olvasom »
EB, focista, Franciaország, szálloda, trivago, turizmus, válogatott

Na, ezért én is szívesen lennék focista!

László Márta

Ámulj! Az Európa-bajnokság alkalmából a Trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtötte a 10 legszebb hotelt, amely egy hónapon keresztül valamelyik válogatott otthonául szolgál. Nézz be a „kulisszák mögé”; tudd meg, hol száll meg Sergio Ramos vagy Manuel Neuer, és hol pihenik ki a meccsek fáradalmait Dzsudzsák Balázsék.

 

Tovább olvasom »
család, gyermekbarát, kritika, turizmus, vendég

Srácok, étteremkritikus kerestetik!

László Márta

Évente ötmillió éjszakát töltenek a turisták a Balaton partján, és egyre több a családos vendég – legalább is ezt mutatják a KSH adatai. A szakemberek szerint ez a legfontosabb érv, hogy több gyerekbarát hely várja őket – állítják sajtóközleményükben egy új akció szervezői. Hogy milyennek is kellene lennie egy gyerekbarát étteremnek, múzeumnak, stb. azt rendszerint a felnőttek döntik el. Most azonban a gyerekek is megfogalmazhatják: szerintük milyen a nekik való étterem,  kiállítóhely, stb. A kritikákért komoly fizetést is kiérdemelhetnek majd a kölyök kritikusok. Sofőrt és egyJaguar F-PACE luxusautót kapnak. Ezzel Jamie Oliver nevével fémjelzett budapesti étterembe is ellátogatnak majd, amelyről a gyerekek szintén megfogalmazhatják véleményüket.

Tovább olvasom »
film, kirándulás, Oscar-díj, szálláskereső, turizmus, úti cél

Biztonsági öveket bekapcsolni! Repülünk!

PP-Eletforma

Már csak a magyar érintettség okán is – lélegzetvisszafojtva várjuk az Oscar-díjak átadását. Éppen ezért most egy képzeletbeli utazásra hívlak! Az egyik szálláskereső weboldal összeállításának segítségével elutazhatunk azokra a helyszínekre, ahol a jelölteket forgatták! Elképesztő kirándulás lesz!

Tovább olvasom »
film, forgatási helyszín, kirándulás, turizmus, utazás

„Oscar-díjas” úti célok

László Márta

Az idei Oscar-díjátadó kétségtelenül izgalmas percekkel szolgál majd, már csak a magyar jelölés miatt is. Az elmúlt évben is rengeteg látványos film készült, sokszor zöld vászon használata nélkül; a készítők értenek ahhoz, milyen elképesztő forgatási helyszínekkel lehet fokozni a hatást. Az egyik szálláskereső weboldal összeállította ajánlóját filmrajongóknak, olyan különleges úti célokról, melyek egy-egy idei Oscar-jelölt alkotás forgatási helyszínéül szolgáltak.

Tovább olvasom »
biztonság, farsang, karnevál, tréfa, turizmus, Velence, vígasság

Ez nagyon rossz vicc volt, polgármester úr!

PP-Eletforma

Még a vér is megfagyott a velenceiek ereiben, amikor a polgármester bejelentette, elmarad az idei karnevál. Persze csak tréfának szánta, majd hivatalosan is megnyitotta vasárnap a február 9-ig tartó karneváli programsorozatot Velence városában. Egymillió látogatót várnak idén is a látványosságra.

Tovább olvasom »
ausztria, James Bo, síelés, tél, turizmus

10 program, amiért érdemes télen a sógorokhoz látogatni

PP-Eletforma

A téli sportoknak rendszeresen hódoló fél millió magyar közül a tavalyi szezon során minden hatodik, azaz 75 000 utazó választotta a szomszédos ausztriai tartományt, Stájerországot. A tartományban található az Ausseerland-Salzkammergut régió, különösen vonzó, hiszen  festői hegyei szolgáltak az új James Bond film egyes jeleneteinek helyszínéül.

Tovább olvasom »
Dél-Korea, kultúra, művészet, természet, turizmus

Messze, hol áriráng, áriráng hangja száll…

László Márta

Ugye még nem láttad Szöult éjszakai kivilágításban, a tévétorony fantasztikus tengeri akváriumát, az uralkodói palota kertjét, a szenzációs metróhálózatot, nem ízlelted különleges konyháját? Nekem szerencsém van, részese voltam! És elvarázsolt! Most egy este itt, Budapesten varázsolta el a résztvevőket Dél-Korea kultúrájának és természeti adottságainak bemutatásával a Koreai Kulturális Központ „Imagine your Korea” elnevezésű rendezvénye. Előadásokkal, az ország egyedülálló kultúrájának bemutatásával igyekezett közelebb hozni a félszigetet a látogatókhoz az intézet.

Tovább olvasom »
budapest, KIOSK, terasz, Terasz Budapest 2015, turizmus

Ide mi is kiülnénk! Ez Budapest legszebb terasza!

PP-Eletforma

Rangos díjjal gazdagodott a KIOSK Budapest, a Babel és a Terasz tulajdonosa, Hlatky-Schlichter Hubert és csapata. A szakmai zsűri véleménye és a közönségszavazás alapján a KIOSK terasza nyerte el a tekintélyes Terasz Budapest 2015 díjat, amelyet egyebek mellett különleges hangulatának és innovatív kialakításának is köszönhet.

Tovább olvasom »
Magyar Termék Nagydíj, minőség, Sárvár, Signum Virtutis, Spirit Hotel, turizmus, vendég

Idehaza és a világ elitjében a Spirit Hotel

László Márta

Elnyerte az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel a Seven Star Global Luxury Awards „Signum Virtutis” díjat. A kiválóság címerét évről évre a világ vendéglátói, szállodaipari, utazási és szolgáltatói szektorainak legkiválóbb képviselői kaphatnak meg. Ezzel a sárvári luxushotel bekerült a világ különleges prémium márkákat és szolgáltatásokat tömörítő elit klubjába. A másik komoly elismerés, hogy a Spirit megkapta a Magyar Termék Nagydíjat.    

Tovább olvasom »
Délkelet-Ázsia, kirándulás, látványosság, piac, turizmus, utazás

Thaiföld mesebeli látványossága az úszópiac

PP-Eletforma

Míg Hollandiában az úszó ház, Velencében pedig a gondola a divat és turistacsodálat tárgya, addig Délkelet-Ázsiában az úszó piac. Számuk ugyan mára – a korábbi több százhoz képest – alaposan lecsökkent, a látvány, az élmény és a gazdag kínálat miatt mindenképp érdemes felvenni a bakancslistára.

Tovább olvasom »
családi program, Észak-Magyarország, kalandpark, kikapcsolódás, Lillafüred, Miskolctapolca, turizmus

A Bükk gyöngyszeme

PP-Eletforma

Hiánypótló imázsfilm készült a turisztikailag stratégiai fontosságú Lillafüred és Miskolctapolca térségéről. Az elmúlt években látványos idegenforgalmi fejlesztések történtek a régióban, megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, felújították a Lillafüredi Függőkertet, a Diósgyőri Várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt. A régiós összefogást teremtő filmmel a nagyközönség figyelmét a Lillafüred környéki látnivalókra szeretnék irányítani. 

Tovább olvasom »
az év fürdője, nyaralás, turizmus

Összecsapnak a magyar fürdők

PP-Eletforma

Közel kétszáz magyar fürdő mérkőzik meg idén nyáron Az Év Fürdője közönségszavazás keretein belül. A verseny egyik elsődleges célja, hogy a fiatalok körében is népszerűsítse a hazai fürdőkultúrát és a fürdőket.

Tovább olvasom »
nyaralás, strand, turizmus

Ezekre a strandokra nem akarsz menni!

PP-Eletforma

Az uniós és a magyar fürdőhelyek esetében is elmondható, hogy túlnyomó többségük vízminősége kiváló – derült ki az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerdán közzétett jelentéséből. Uniós szinten a több mint 21 ezer vizsgált fürdőhely 95 százaléka eleget tesz a minimális vízminőségi előírásoknak, 83 százalékuk a kitűnő minősítést is elérte.

Tovább olvasom »
higiénia, turizmus, vendéglátás

Mit nézünk meg egy étteremben?

PP-Eletforma

Egy európai felmérés szerint a mosdók tisztasága a második leggyakoribb elégedetlenségi tényező a lassú kiszolgálás után. nemcsak azt várja el a vendég, hogy legyen szappan, hanem azt is, hogy jó minőségű legyen.

Tovább olvasom »
kína, turista, turizmus

Nemcsak az orosz turisták tudnak csúnyán viselkedni

PP-Eletforma

Négy rossz magaviseletű kínai turista került elsőként a nemzeti szégyenlistára, ők a közelmúlt legelképesztőbb eseteinek főszereplői. Az országos turisztikai hivatal azért tette közzé az érintettek nevét, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a civilizált viselkedésre, a turistáknak ajánlott, valamint kötelező viselkedési szabályokra.

Tovább olvasom »
esküvő, házasság, turizmus

Az esküvőn nem spórolnak az arák

PP-Eletforma

Egy felmérés szerint: a gazdasági válság ellenére, a mennyasszonyok elszántabbak az esküvői költségvetés tekintetében, mint valaha. Mindössze 22%-uk mondja azt, hogy hajlandó lenne olcsóbb esküvőt szervezni, ha azt a gazdasági klíma úgy kívánná.

Tovább olvasom »
belfüldi turizmus, nyaralás, turizmus

Ha nyár, akkor irány a Balaton

PP-Eletforma

Télen rövidebb időre foglalunk szállást, de nagyjából ugyanannyit szánunk rá, és az ötcsillagos hotelek is népszerűbbek decembertől februárig. Nyáron Siófokra, télen Budapestre kíváncsiak arányaiban a legtöbben.

Tovább olvasom »