tréfa

április 1, április bolondja, sajtó, történelem, tréfa, vicc, vidámság

Hívott már Hugó?

László Márta

Tudod, hogy ki az április bolondja? Lehet, hogy pont Te, vagyis akit ma rászednek, akivel a bolondját járatják! Több országban is ismert a kifejezés, de hogy mi az eredete, azt senki sem tudja biztosan! Az viszont biztos, hogy bolondozni, rászedni másokat sokan szeretnek, mert a siker hatalomérzést ad a rászedőnek!

Tovább olvasom »
húsvét, locsolkodás, népszokás, tavasz, tréfa, vers, vicc

14 viccesen pajzán locsolóversike, csak nagyoknak!

Krajcsó Judit

Húsvét hétfő hajnalán a fiúk, férfiak bátran egyedül vagy vagányan csoportosan elindulnak, hogy lányismerőseiket szódásüveggel, vagy illatos parfümmel a hagyományokhoz híven meglocsolják. A vizes művelet mellé azonban versikét is illik mondani, azért a pár tojásért…Összegyűjtöttünk néhány vicces srófát segítségül.

 

 

 

Tovább olvasom »
biztonság, farsang, karnevál, tréfa, turizmus, Velence, vígasság

Ez nagyon rossz vicc volt, polgármester úr!

PP-Eletforma

Még a vér is megfagyott a velenceiek ereiben, amikor a polgármester bejelentette, elmarad az idei karnevál. Persze csak tréfának szánta, majd hivatalosan is megnyitotta vasárnap a február 9-ig tartó karneváli programsorozatot Velence városában. Egymillió látogatót várnak idén is a látványosságra.

Tovább olvasom »
április 1, bolondok napja, tréfa

Ne törődj vele, ha bolondnak néznek!

Krajcsó Judit

Bolondot csináltak ma belőled? Ne törődj vele, hiszen április elseje a tréfálkozás, a mókázás napja. A népszokások szerint ilyenkor nem illik megsértődni az ötletes tréfákon, és a jól irányzott poénok mindenképp frissítően hatnak ránk. No de mióta is járatják a bolondját velünk?

Tovább olvasom »
április 1, bolondok napja, tréfa, vicc

Bolondok napja!

PP-Eletforma

A bolondok napja eredetét homály fedi, sokak szerint az óitáliai Szaturnáliákból származó bolondünnepre vezethető vissza, mások inkább arra gondolnak, az áprilisi tréfálkozás gyökereit inkább Franciaországban kell keresnünk, ahol egykor április elsején kezdődött az új év.

Tovább olvasom »