tonhal

gyors, krém, tojás, tonhal, vacsora

Tojásos tonhalkrém

Hegyvári Zoltán

Egy gyors, könnyű, egészséges vacsora, amit bármikor el lehet készíteni, ha van otthon egy-két tonhal konzerv. Sok előkészületet nem igényel, és nem csak vacsorára, de baráti összejövetelekre is bevethető.

Tovább olvasom »
saláta, tészta, tonhal

Mézes-tonhalas tésztasaláta

Krajcsó Judit

A nagy melegben az a jó, hogy a sok folyadék mellett nincs kedvünk a fűszeres, meleg és nagyon tartalmas ételekhez. Egy jól elkészített tésztasalátával is beérjük, sok zöldséggel megpakolva, vagy éppen egy izgalmas összetevővel megízesítve.

Tovább olvasom »
édesburgonya, fasírt, hal, pogácsa, szardínia, tonhal

Édesburgonyás halpogácsa

Bartek Kata

Halat enni jó dolog, egészséges, tele van csomó fontos ásványi anyaggal, olajokkal, vitaminnal. Egyszóval érdemes rendszeresen fogyasztani, a dietetikusok heti 1-2 alkalommal való fogyasztását javasolják. A mindenki által ismert sült halon, rántott halon és halászleven kívül sok más kreatív ötlet van.

Tovább olvasom »
majonéz, penne, saláta, tészta, tonhal

Tonhalas tésztasaláta

Kandikó Éva

Ennél a salátánál nincs egyszerűbb, ez egészen biztos. Tésztafőzés, konzerv kibontás, majonéz összekeverés, tálalás. Ennyi az egész. Ráadásul variálhatjuk zöldségek hozzáadásával, szóba jöhet a borsó, a kukorica, a kápia paprika. Turbózhatjuk petrezselyemmel, snidlinggel, kaporral, citrommal. Mi kell még a boldogsághoz?

Tovább olvasom »
olajbogyó, saláta, tonhal, vacsora, zöldbabab

Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti

László Márta

Legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden!   

Tovább olvasom »
olaszos ételek, saláta, tonhal

Olaszos tonhalsaláta

Práger Kitti

Tonhalsalátából sosem elég. A nizzai saláta után ez a recept a kedvencem. Mert gyorsan elkészíthető és az alapanyagok bárhol beszerezhetőek. Ha nincs kedv vagy idő főzni, akkor remek lehetőség vacsorára néhány baguette-tel.

Tovább olvasom »
recept, spagetti, tonhal

Tonhalas gyors spagetti

PP-Eletforma

Kevés az időd főzni? Kellene valami recept, amit tíz perc alatt összedobhatsz? Készítsd el ezt az isteni spagettit! Csak egy kis sajt, hal és spagetti szükséges ehhez az ételhez. Egyszerű, de rettentően finom!

Tovább olvasom »