töltelék

cukkini, gesztenye, pulyka, töltelék, ünnepi fogás

Gesztenyével töltött hosszúcomb

László Márta

Vízkereszt van, a karácsonyi ünnepkörnek vége, és kezdődik a farsang! A vidám vacsorák főszereplője ismét a pulyka! Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban gyakorlatilag nincsen karácsonyi vacsora pulyka nélkül. Innen került ez a remek hagyomány Belgiumba, Franciaországba és végül egész Európába. Magyarországon a rendszerváltás után egyre gyakoribb e húsfajta megjelenése a karácsonyi asztalon részben az elérhetőbb választék és az egészségesebben elkészíthető fogások okán is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalmas pulykás receptet ajánl figyelmetekbe.

Tovább olvasom »
borsó, burgonya, samosa, töltelék, zöldség

Samoza

Kandikó Éva

Közép-ázsiai tésztaétel, melyet vagy sütőben, vagy olajban sütnek ki. Tölteléke vagy zöldség, vagy darált hús, jellemzően bárány. Háromszög alakúra formálják, Indiában nem maradhat el mellőle a jellegzetes mentaszósz.

Tovább olvasom »
hagyma, házibuli, kolbész, sajt, szalonna, töltelék, zsemle

Zsemlekosár P&P módra

László Márta

Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani! 

Tovább olvasom »