titanic

A la carte, első osztály, eredeti ízvilág, fogások, kiállítás, Krausz Gábor, menü, titanic, utolsó vacsora

Utolsó vacsora a Titanicon

László Márta

Százöt év után magyar sztárszakács készítette el újra a Titanicon felszolgált utolsó vacsorát. Krausz Gábor séf Szende Gabriella kutatásai alapján tálalta annak a menüsornak egy részét, amelyet 1912. április 14-én este fogyasztottak az első osztály Á la carte éttermében. Alig néhány órával később a vendégek és a személyzet már az életéért küzdött.

Tovább olvasom »
kiállítás, magyarok, program, szobrász, titanic, Weisz Lipót

Rejtélyes magyarok a Titanicon

László Márta

Több mint 100 évvel a Titanic katasztrófája után se tudjuk pontosan, hogy voltak-e honfitársaink, és ha igen, hányan a világhíres óceánjáró fedélzetén, amikor a hajó 1912. április 15-én hajnalban hullámsírba merült. Július 20-án Budapestre érkezik a Titanic kiállítás, amely a katasztrófa magyar vonatkozású titkaira is próbál válaszokat adni.  

Tovább olvasom »
emlékek, film, július, katasztrófa, kiállítás, nyár, titanic

Beszállókártya a Titanic kiállításhoz

Krajcsó Judit

Hamarosan Budapestre jön a világ egyik legkedveltebb tárlata A július 20-án nyíló, 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a rajongók több száz eredeti műtárgyat – bútorokat, ruhákat, ékszereket – tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.

Tovább olvasom »
Filmfesztivál, Ludwig Múzeum, titanic, toldi mozi, Uránia

Egy hónap, és süllyedünk!

László Márta

2017. április 6-13. között rendezik meg Budapesten a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, de már március 21-én, kedden megkezdődnek az eseményhez kötődő programok: 17.30 órakor a Ludwig Múzeumban egy, a későbbiekben a Titanicon is futó észt filmet, az Anyát nézheti meg a közönség ingyenesen. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, továbbá itt vetítik Magyarországon először, Török Ferenc Berlinben díjat nyert filmjét, az 1945-öt. Idén új helyszínként bekapcsolódik a „Pop-Up [email protected]Ódry Színpad SZFE” is.

Tovább olvasom »