Facebook hozzászólás
537

Tészta édes hagymával és keserű levelekkel

Mindig szerettem más országok különlegességeit kipróbálni. Vannak olyan barátaim, akik például csak azért mennek az egyik legismertebb lakberendezési áruházba, hogy ott ebédeljenek. Ezt a svéd receptet is onnan kaptuk! Próbáljátok ki!    

Tészta édes hagymával és keserű levelekkel, Kép: IKEA
Kép: IKEA

Hozzávalók két személyre:

  • 1 cs mustár-, mizuna- és amarántlevél
  • 150 gramm tészta
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 2 hagyma, hámozva és szeletelve
  • 1 csipetnyi só
  • 300 ml zöldségalaplé
  • olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy széles serpenyőben pirítsd barnára a hagymát egy evőkanál vajban és olívaolajban. Lassú tűzön sütve várd meg, amíg meglágyul a hagyma. Felét vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Öntsd a zöldségalaplét a serpenyőbe, és növeld a hőmérsékletet. Főzd forrásig és győződj meg róla, hogy semmi nem ragad a serpenyő aljára, majd főzd 10 percig és ízesítsd. Add hozzá a tésztát, majd főzd, amíg al dente nem lesz, majd merd ki a tésztát a serpenyőből. A zöldségeket a serpenyőbe rakva keverd, amíg meg nem szívják magukat. Öntsd vissza a tésztát a serpenyőbe, és adj hozzá egy evőkanál vajat (ízlés szerint). Keverd össze, majd tálald a maradék hagymával.

Burgonyasaláta csodás lila hagymával
Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges! Próbáld ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!