természetes gyógymód

allergia, csípős étel, tengeri só, természetes gyógymód, virágpor, zsebkendő

Zsebkendőt elő, itt a tavasz!

PP-Eletforma

Végre megérkezett a tavasz. A különösen hosszúra nyúló tél után nincs is jobb dolog, mint elzárni a szekrénybe a télikabátokat, és élvezni a napsütést, a virágzó természetet. Ám néhányan nem tudnak felhőtlenül örülni. Az allergiával küzdőknek ugyanis nem a csodás napsütés, hanem sokkal inkább az orrfújás, a zsebkendők és a gyulladt szem jut eszükbe. Elkerülni ugyan nem lehet az allergiával járó kellemetlenségeket, de egy kis odafigyeléssel enyhíthetők a tünetek, és a szabadtéri programok is élvezhetővé válnak.

Tovább olvasom »
aroma, házilag, mandula, marcipán, természetes gyógymód

Marcipán – profitól – házilag! Na, ezt próbáld ki!

László Márta

Bár az ünnepeknek vége, de már itt is a farsang! Jöhetnek az újabb nyalánkságok! A klasszikus és fantasztikus marcipán ismét a népszerűségi listára került.   Házilag sem bonyolult elkészíteni ezt a nem túl olcsó nyalánkságot – mondja a gyógytornász és a természetes gyógymódok tuti tanácsadója! Higgyetek Csákvári Zsuzsannának, ismerem a konyháját! Kevés hozzávaló kell, és nem is túl nagy fáradtság elkészíteni! Sok sikert!

Tovább olvasom »
gyógyszer, kutatás, természetes gyógymód

Gyógyszer a földből

PP-Eletforma

Egyetlen teáskanálnyi talajban több a mikroorganizmus, mint ahány ember él a Földön. Ez pedig akár új gyógyszerek alapanyagát is jelentheti. Most térkép készül a lelőhelyekről.

Tovább olvasom »
gyógynövény, kamilla, természetes gyógymód

Tudj meg többet a kamilláról!

PP-Eletforma

Igazi kincs, mégsem ritkaság, hiszen az ország minden táján megtalálható. Gyengéd és hatásos, külsőleg és belsőleg is alkalmazható – ez a kamillavirág. Egyik legismertebb gyógynövényünk most virágzik, és ez igazán megfelelő apropó ahhoz, hogy még többet megtudjunk róla!

Tovább olvasom »
keleti gyógymód, reiki, természetes gyógymód

Amikor a tested meggyógyítja önmagát

PP-Eletforma

A reiki igazán különleges, mondhatni a modern tudománnyal alaposan szembemenő gyógymód, amivel kapcsolatban nagyon sokan szkeptikusak. Ám ez az előítélet a legtöbb esetben csak addig tartja magát, amíg az emberek saját bőrükön nem tapasztalják meg a kezelés hatását.

Tovább olvasom »
fájdalomcsillapítás, migrén, természetes gyógymód

Migrénre rágót?

PP-Eletforma

Amennyiben migrénes fejfájással küzdünk, érdemes kipróbálnunk a mentolt. Olykor ez is segíthet, és nem kell durvább gyógyszerekhez folyamodnunk. Persze az illóolaj hatékonyabb, mint a rágó…

Tovább olvasom »
gyógygomba, Kínai orvoslás, természetes gyógymód

Mandula vagy hernyó – ezek a kedvenceink

PP-Eletforma

A shiitake, a pecsétviasz-, a fafül, a mandula és a tibeti hernyógomba a legkedveltebbek és a legismertebbek a Hagyományos Kínai Orvoslásban (TCM) is alkalmazott gyógygombák közül Magyarországon – derül ki egy vizsgálatból. A magyarok leginkább immunerősítő, fájdalomcsillapító, nyugtató, köhögő és váladékoldó, rákellenes vagy méregtelenítő hatásuk miatt használják ezeket a gyógygombákat.

Tovább olvasom »
gyógyítás, speciális párna, természetes gyógymód

Gyógyító csodapárnák

PP-Eletforma

Nincs az a gerinc, amely egy mégoly kényelmes székben való hosszas tartózkodást előbb fájdalom, majd károsodás nélkül kibír. Kényelmes székekről most ne essék szó, de minden ülőalkalmatosság fogyatékosságait lehet és érdemes korrigálni, amihez igazi segítséget nyújtanak különféle gyógypárnák.

Tovább olvasom »